Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Da, da iOS. Ovo je samo ako več koristiš eSIM i hoćeš da prebaciš na drugi telefon. Otvoriš aplikaciju i onda:

Ostalo -> Profil -> (scroll na dole) Sim kartica -> Izabereš broj na kom imaš eSIM: Tip kartice eSIM; Puk 1; Puk 2 i podaci eSIM kartice.

Ja već koristim esim i nemam tu opciju nego samo Pin/Puk.

Edit: Mislim da se pojavljuje samo onima koji su u nekom kasnijem momentu uzeli esim. Moguće i da grešim, ali čini mi se, imajući u vidu moje prethodne postove oko esima i komunikaciju sa njima, da se QR u app pojavi samo ako su ti ga kasnije izdali/ako si ih zvao u CS preko tel i oni ti izdali kod.
Moja situacija je bila da sam razmišljao o kupovini tel dok sam bio u inostranstvu i nisam imao QR sa sobom, pa sam im pisao i rekli su da može novi QR ako pozovem CS i oni ga izdaju tako pa će se pojaviti u app.

Inače, baš je nekako amaterska aplikacija, ima dosta nekih čudnih UI elemenata. Npr sad vidim kad uđem da negde random piše 0/240 dok se učitava sekcija pa onda nestane.

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo esim u poslovnici pre 10 dana i imam sve ove opcije u aplikaciji.

Verovatno je to u pitanju. Ja esim imam od 2021.

Neka se javi neko ako ima sim od ranije pa da vidimo ima li tu opciju.

Izgleda da app nešto baguje sad jer kad probam da uđem u opciju Sim kartica stoji mi: 'Ova usluga nije dostupna u okviru tvog paketa', a malopre mi pisao Pin i Puk bez QR.

Takođe imam opciju, uzeo eSIM pre 3 dana.

Esim od marta ove godine. Nemam qr kod (mislim sačuvao sam ga kod kuće, ali ga nema u app - IOS 26.1).

E sim pre dve godine uzet. Imao samo puk kodovi

Prilozi

• Screenshot_20251107_143843_Yettel.jpg
    Screenshot_20251107_143843_Yettel.jpg
    25.4 KB · Pregleda: 96
Dobar dan
da li se nekome na tarifi go extra + povecala cena
prosle god decembra sam napravio ugovor na 24 meseca 999 din i sad vidim da su povisili na 1099din i dalje je to ok cena ali ne znam razlog
unapred hvala na odgovoru

Dobar dan
prosle god decembra sam napravio ugovor na 24 meseca 999 din i sad vidim da su povisili na 1099din i dalje je to ok cena ali ne znam razlog
Obajvili su neki cenovnik starih paketa od 01.09.2025. Sta to znaci nisam bas siguran bilo bi dobro da proveris.

Prilozi

• Screenshot_20251107_162249_Opera.jpg
    Screenshot_20251107_162249_Opera.jpg
    100.5 KB · Pregleda: 83
Dobar dan
Meni isto pise 1099.Tako je od pocetka UO.
Placam 999, 100 din je popust za e-racun.Sve je isto kod mene.

Da li Yettel još uvek daje 50% popusta za prelazak sa prepaid-a na postpaid?

Planiram da prenesem broj iz mts-a jer mi nisu dali ništa posebno za produženje ugovorne obaveze pa tražim najbolje rešenje.

Dobar dan
Kod mene nista nije povecano, placam 900 din
Screenshot_20251107_212435_Yettel.jpgScreenshot_20251107_212549_Yettel.jpg

Obajvili su neki cenovnik starih paketa od 01.09.2025. Sta to znaci nisam bas siguran
E, dobro su se setili, dakle sada opet imamo pregled starih paketa ovde. Ne bi trebalo da je išta menjano nego prosto pre toga nisu imali kršten cenovnik starih usluga još otkad su postali Yettel. Telenor je to imao, čak ovde i dalje može da se nađe poslednji njihov, iz decembra 2021. A nije da nije važno, jer iako i stari korisnici mogu da vide specifikacije samih paketa u aplikaciji (to i nije deo novog cenovnika, dok u Telenoru jeste bilo), mislim da ipak ne mogu cenu saobraćaja van paketa, dakle minuta, poruka i interneta tamo gde nisu neograničeni, a ima tu mnogo različitih vrednosti. Konkretno ovde nema paketa Go Extra niti Go Extra+, budući da se i ne računaju u stare, a opet je kuriozitet da ih nema ni u novom cenovniku, budući da su skriveni. Isto važi za Yettel 6, nema ga u zvaničnim cenovnicima, a verovatno će se pojaviti tek kada ga ukinu, tj. predstave novu ponudu paketa, što očekujemo uskoro.

Svi paketi će imati neograničen internet ali će brzina biti limitirana.
Tako je kod Yettela u Bugarskoj.
Total Unlimited 30 - max brzina 30mbps.
Total Unlimited 300 - max brzina 300 mbps
Total Unlimited 400 - max brzina 400 mbps
Total Unlimited max - max brzina

Problem su digitalni servisi
Najmanji paket ima samo jedan servis i to besplatno samo 6 meseci (od 24).
Sledeći paket 2 servisa ali samo 12 meseci besplatno.
Poslednja dva imaju celu UO besplatno, manji 2 servisa a veći 3.
Digitalni servisi su prodavali pakete godinama unazad, ako samo uz najskuplje stave najvise servisa onda se mozda vise isplati ici na pretplatu preko provajdera servisa. Videcemo uskoro.
Brizina neta je ionako losija poslednih dana u razlicitim delovima srbije, mozda je to fora pred pustanje novih paketa.

Vec sada je yettel prilicno skuplji od ostala dva operatora, i to sa popustom 50%, ako jos podignu cene teska ce biti borba cak i uz digitalne servise. A ocigledno je da na svim poljima idu na bas "fino" dizanje cena (npr televizija). Meni je recimo ovako sve ok, samo zelim da mi rachn bude sto manji, a oni zele suprotno, da nadju nacin da mi uzmu vise novca, i tu se ne slazemo.

Da li se dobija obaveštenje da je prenos broja odobren ili odbijen?

Da. Ja sam juce dobio od yettela da je odbijen prenos,od strane mog maticnog operatera.

Vec sada je yettel prilicno skuplji od ostala dva operatora, i to sa popustom 50%, ako jos podignu cene teska ce biti borba cak i uz digitalne servise. A ocigledno je da na svim poljima idu na bas "fino" dizanje cena (npr televizija). Meni je recimo ovako sve ok, samo zelim da mi rachn bude sto manji, a oni zele suprotno, da nadju nacin da mi uzmu vise novca, i tu se ne slazemo.
logicno je da ako je usluga bolja bude i skuplja, nego sta ce biti taj 'boljitak' hajde da vidimo 🙂

Da. Ja sam juce dobio od yettela da je odbijen prenos,od strane mog maticnog operatera.
A zasto su te odbili?

Inace i ja planiram na 2 broja da zatrazim prenos u A1 ako mi ne odobre popust, ali cak i da ne odobre nije steta preci ni u A1… Znaci prepaid moze da se zatrazi i mesec dana pre isteka ugovora?

Deinitivno bolje uslove trenutno nudi A1, mene samo brine njihova pokrivenost mreze u manjim mestima, siguran sam da je bolje nego sto je bilo pre 10 god ali nemam kompletna saznanja.

Pa mogu da ga odbiju verov ili što još nije istekao ugovor ili neki dugovi ,ne znam zašto bi neki drugi razlog bio .Meni ističe ugovor za 20tak dana tako da i ja planiram da predjem u A1 ili bar globaltel na neko vrijeme .Ne toliko zbog cena tarifa ,iako su i tu dosta povoljniji od yettela,nego pre svega zbog cena uređaja .Inaće što se tiče usluga ,pokrivenosti ,za ovih 15+ godina nisam imao problema sa yettelom.Za A1 sam takodje čuo da u nekim manjim mestima slabije pokrivaju ,al ja se retko krećem tuda tako da mi to neće biti problem.

A zasto su te odbili?

Inace i ja planiram na 2 broja da zatrazim prenos u A1 ako mi ne odobre popust, ali cak i da ne odobre nije steta preci ni u A1… Znaci prepaid moze da se zatrazi i mesec dana pre isteka ugovora?
Odbili zato sto sam se dogovorio sa sadasnjim operaterom. Otisao da blefiram samo ali me devojcica provalila i otvoreno pitala a ja joj otvoreno i priznao.😂

Deinitivno bolje uslove trenutno nudi A1, mene samo brine njihova pokrivenost mreze u manjim mestima, siguran sam da je bolje nego sto je bilo pre 10 god ali nemam kompletna saznanja.
Zavisi u kojim mestima. Okolina Zagubice pa cak i u nekim mestima oko Smederevske palanke zna da ostane bez mreze. Mada to vazi za sva 3 operatera. Najbolje je da kupis karticu i sam proveris kakva je mreza tu gde se najvise kreces.

Ćao, ljudi. Imam četiri broja u Jetelu, i za sva četiri ugovor ističe 10. decembra.

Planiram da 11. odem u A1 da prebacim sve brojeve. I onda samo treba da očekujem poziv iz Jetela i tražim 12 meseci za dinar? Da li je realno da ponude ovu promociju na sva četiri broja?

Kapiram da im se ne isplati da četiri broja pređu u drugu mrežu, ali opet, ovo zvuči kao previše dobra ponuda da bi je dali na sve brojeve.

Da li je neko imao probao da prenese više brojeva? Da li ste dobili 6, 9 ili 12 meseci za dinar na sve brojeve ili samo na nekoliko? Da li to važi i za pakete poput Yettel 6, ili samo na skuplje, poput Yettel 100 ili Mobile?

Poslednja izmena:
Имам проблем са рачуном, наиме платио сам пре пар дана рачун,
али сам пермутовао задња два броја у позиву на број, уместо 2510, уписао сам 2501 и уплата ми није евидентирана,
и даље ми у апликацији стоји дуг. А позив на број се мења сваког месеца.

Да ли је имао неко овакав проблем и да ли ће то они успети макар ''ручно'' да прокњиже,
или ћу морати поново да уплатим тај рачун (обзиром да је рок плаћања до 20.11.)?

Десило ми се једном раније да уплатим два пута исти рачун, или уплатим мање, па после уплатим поново,
али у тим случајевима је био исправан позив на број, а до сада нисам имао овакву грешку.

Najjednostavnije placanje je kroz aplikaciju, ukucas jednom karticu i kroz dva klika regulises, provizija mislim da nema.

Nazad
Vrh Dno