Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Roming NIJE UKINUT, da je roming ukinut, u tim zemljama uopšte ne biste mogli da koristite mobilni telefon. Roming omogućava da koristite svoj broj van mreže svog matičnog operatera.
U ovom slučaju je samo promenjen način tarifiranja i više se roming saobraćaj ne tarifira dodatno već isto kao u matičnoj mreži.
A cene za međunarodni saobraćaj proverite na sajtu Yettela

Neka me ispravi neko, ali mislim da je nebitno da li saljes iz Srbije ka Bosni i obrnuto, sve je to Zapadni Balkan...

Roming kao kod kuće funkcioniše samo kada si u drugim balkanskim državama, dakle u romingu. Kada si u Srbiji, sve se tarifira kao međunarodni saobraćaj. Za poruke nije toliko eksplicitno naglašeno, čak ni kod ostalih operatera, ali evo šta ovde Yettel kaže za pozive: Kada iz neke od zemalja Zapadnog Balkana (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija, Albanija i AP Kosovo i Metohija) pozivaš Srbiju, pozivi neće biti naplaćeni. U pitanju su roming pozivi za koje važi model "Roming kao kod kuće". Kada iz Srbije pozivaš broj koji pripada nekoj od zemalja Zapadnog Balkana (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija, Albanija i AP Kosovo i Metohija) poziv će biti naplaćen prema cenovniku za međunarodni saobraćaj.

...Kada iz neke od zemalja Zapadnog Balkana (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija, Albanija i AP Kosovo i Metohija) pozivaš Srbiju, pozivi neće biti naplaćeni....
Ovo nije istina.
Pozivi ce biti naplaceni po ceni lokalnog poziva u tvom paketu. Na primer cena poziva BiH - Srbija bice ista kao cena poziva Srbija - Srbija u vasem paketu.
Dolazni poziv jeste besplatan, tj. kosta vas isto kao dolazni poziv u maticnoj mrezii u vasem paketu...

Ovo nije istina.
Pozivi ce biti naplaceni po ceni lokalnog poziva u tvom paketu. Na primer cena poziva BiH - Srbija bice ista kao cena poziva Srbija - Srbija u vasem paketu.
Dolazni poziv jeste besplatan, tj. kosta vas isto kao dolazni poziv u maticnoj mrezii u vasem paketu...
Mislili su da nece biti naplaceno dodatno

Ja upravo to sve vreme govorim
Znam, odgovor je upućen Mačku, koji je mislio da nema razlike.

Ovo nije istina.
Pozivi ce biti naplaceni po ceni lokalnog poziva u tvom paketu.
Mislili su da nece biti naplaceno dodatno
Da, malo je čudan odgovor, ali to je zato što je i pitanje u FAQ-u čudno postavljeno: Da li smem besplatno da pozivam Srbiju iz zemlje Zapadnog Balkana (Crna Gora, BiH itd.)? Ipak je suština da nema dodatnih troškova, nikako nije svima tek tako besplatno. Bolje su to predstavili u tabeli na istoj stranici, gde piše Iz paketa / kao u domaćem saobraćaju kao način tarifiranja odlaznih poziva u regionu Zapadnog Balkana. Svakako, u celom citatu je ključna poslednja rečenica, gde naglašavaju naplatu prema cenovniku za međunarodni saobraćaj.

vrlo jasno objassnjenje je, ako si iz srbije i zoves bih a u srbiji si, tarifira se kao medjunarodni poziv isto i za poruke, ako si u bosni i zoves srpske ili bosanske brojeve besplatno je (koristis saobracaj u okviru paketa bez dodatne naplate za roming).

Neka me ispravi neko, ali mislim da je nebitno da li saljes iz Srbije ka Bosni i obrnuto, sve je to Zapadni Balkan...
Zapadni Balkan nema veze ako si u svojoj državi. To je i dalje međunarodni poziv/sms.
Drugim rečima, ako ja odem u Bosnu, nakačim se na njihovu mrežu i pozovem bosanski broj, neću ništa dodatno da platim. Ako sam u Srbiji i pozovem isti taj broj biće mi naplaćeno kao međunarodni poziv

Poslednja izmena:
Izgleda je tu jedino malo sigurnije ako si u MTS mreži.Jer MTS ima u tim zemljama ,BiH ,MK,CG

Ugovor sa 50% popusta na Total 40 mi ističe u nezgodno vreme kada ne mogu da se bavim prebacivanjem na drugog operatera ili na prepaid, da li ću isto imati ponude ako odradim nedelju-dve posle isteka UO?

I da li baš mora da se prebacuje u A1 ili je prebacivanje na prepaid dovoljno da ponude 50% na postpaid pakete? Ciljam M paket sa 50% popusta

Rasplet je 6 meseci po dinar i 50% popusta na pretplatu za Yettel 6. U zbiru dodje vrlo slicno, kao Neo 5 u A1 sa 50%, s tim sto bih onda Yettelu morao da platim i racun za maj po punoj ceni (2800 rsd)
Jel može jedno glupo pitanje, jel se Yetellu obraćate sa zahtevom da prelazite u a1 da bi dobili popust ili idete preko A1 i njima tražite da preođete kod njih, pa vas onda Yettel nudi sa popustom? Ima li neki drugi način? Ja im pisao preko kontakt forme (Yetella) i poslali mi da odaberem ponudu sa sajta ako mi se dopada (nista 50% isl.), verovatno greška u koracima....

1. ili u yettel poslovnici trazis prelazak na prepaid ili

2. u drugoj mrezi (A1 npr) trazis prelazak kod njih pa ti se yettel javi da te zadrzi

Pozdrav,bio sam na Yetell 20 paketu na nekoj promociji za 2300 din mesečnostiče mi ugovor u julu.Bio sam na tom paketu jer sam uzeo telefon za ćerku,ne trošim toliko interneta i ne koristim roming,pozivom call centra uspeo sam da se prebacim na Yettel 6 za 1400 din.
Da li je to neka nova tarifa nema je na sajtu ?

Nije nova, postoji zapravo otkad i Yettel 20, tj. sve aktuelne tarife, što je septembar 2024. (S tim u vezi, pretpostavljam da si ranije ipak bio na paketu Total 20.) Međutim, skrivena je, nije u komercijalnoj ponudi, pa je zato nema na sajtu, ali detalje ćeš svakako naći u aplikaciji i na aneksu ugovora. Ti si je pritom dobio sa 50% popusta, pošto joj je puna cena 2799.

Podneo zahtev za prelazak u A1 danas u poslovnici, nakon sat vremena me zovu iz Yettela, navodno ni ne znaju da sam podneo zahtev vec me zovu jer sam dugogodisnji korisnik da mi ponude specijalnu ponudu da produzim ugovor :ROFLMAO:
Ponudise mi 50% na sve pakete, a ako hocu Yettel Mobile M dace mi i 6 meseci po dinar. Pristao sam, iako mi ne treba tako jak paket, ali kad se podeli pretplata na jednake delove izadje me oko 1600din mesecno sto je zaista smesno za takav paket.

Zna li neko o čemu se ovde radi? I gde je ta sekcija u aplikaciji uopste
Pojavili su se detalji u međuvremenu na aplikaciji, mada stičem utisak da se to možda i slučajno desilo (nije im prvi put da nešto procuri), jer nisu baš sređene informacije, a i piše da program kreće tek od utorka.

Najkraće moguće, ko istovremeno ima neki od najjačih paketa (Total Data, Total Data+, Yettel Mobile L, Yettel Mobile M, Yettel Sve M, Yettel Sve L) i tekući račun (Bank MAX) na koji prima zaradu ili troši 30k mesečno debitnim karticama, stiče pravo na dodatne pogodnosti: svakog meseca 500 din uplate (ne primećujem da je ovo vremenski ograničeno), besplatno putno osiguranje 90 dana godišnje za celu porodicu, keš-bek u inostranstvu 2,5% (do prvih potrošenih 120k, znači najveći keš-bek je 3k, ako dobro razumem), 36 GB godišnje u romingu, neke pogodnosti vezano za Air Serbia... Ima i caka, naravno, npr. da se to ne odnosi na korisnike koji ostvaruju popust veći od komercijalne ponude, a stičem utisak da je ovde većina takvih, hahah, svi imaju makar 50%. 😂

Bilo kako bilo, sve detalje možete pogledati u aplikaciji, na početnoj strani. Napominjem pritom da trenutno ne radi link Pogledaj detalje benefita, ali oni se prikazuju kada se klikne na podvučenu reč uslova iz izjave da se pristaje na vršenje provere uslova za aktivaciju ponude.

Link je proradio u međuvremenu, pa još neke detalje možete pronaći ovde, i tu su svi benefiti navedeni, mada su prećutali pomenute cake, poput toga da ponuda nije za one koji imaju nekomercijalni popust na paket.

Ima i caka, naravno, npr. da se to ne odnosi na korisnike koji ostvaruju popust veći od komercijalne ponude, a stičem utisak da je ovde većina takvih, hahah, svi imaju makar 50%. 😂
Gde piše ovo?

Bilo kako bilo, sve detalje možete pogledati u aplikaciji, na početnoj strani. Napominjem pritom da trenutno ne radi link Pogledaj detalje benefita, ali oni se prikazuju kada se klikne na podvučenu reč uslova iz izjave da se pristaje na vršenje provere uslova za aktivaciju ponude.
U ovom delu, klikni/tapni podvučenu reč. Tu su zapravo jedine prave i pune specifikacije programa, a sve ostalo je slikoviti skraćeni opis.

Da li imaš 50% popusta na pretplatu?

Keš-bek u inostranstvu je prilično jadan

Neophodno je samo da prilikom plaćanja u inostrantsvu izabereš valutu RSD.Keš-bek neće biti obračunat na podizanje gotovine na bankomatima i prilikom online transakcija.

Da bi dobio 2.5% od transakcije potrebno je da platiš po nepovoljnom kursu gde će da ti pojede tih 2.5% na kursnim razlikama, gluposti.

I meni je to zapalo za oko, kako si naveo, a bude tu i naknade za konverziju. Međutim, ostaje kao dobra pogodnost za trgovce koji svakako nude dinarsku naplatu, kao što je recimo Temu. Tu npr. 3000 dinara plaćaš, te plaćaš, ni nemaš opciju da bude druga valuta, a nema ni nekih naknada. Rezultat je da ti sledećeg meseca legne povrat 75 dinara na konkretnu kupovinu i to je to.

Nazad
Vrh Dno