Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

mislio sad da paketi tog tipa više ne postoje :D

ako može na ovo da se uzme 200 minuta dodatak i 1gb neta i omiljeni broj i da je obračunski interbal 1s i 1kb,nema bolje kombinacije za mene.

Hvala na ideji.Zvaću da proverim.

Moze, ja sam uzeo.
Kosta 180 din Start + 395 1GB net + 295 omiljeni broj + 495 za 200 min. Ukupno malo manje od 1400 din.

odlično.Nisam primetio uopšte taj paket,al kombinacija je vrhunska.

Znači,200 minuta dodatak,tarifira ti 1s?

Meni je broj, koji je sad presao na prepaid, automatski bio na ovom promo VIP Za Sve, i ide 200min/5000SMS/500MB/2000VIPmin za 500RSD. Na novim valjda mora da se aktivira slanjem poruke na 2014. 300MB je valjda na onom starom, obicnom modelu, gde je i 150 minuta.

Ma ljudi su to nesto mistifikovali na forumu, jos uvek svi prepaid korisnici mogu da se prebace na praznicni, jako jednostavno, iako se ovde stvorilo misljenje da to iz nekog razloga nije moguce posto nove na trafici nemaju to kao default, a evo cak i svi koji otakzase ugovor dobili istu...

a brzina neta?

cekaj,cekaj imas minute ka svima i minute u lelenoru?kako se to trosi,gde se proverava?

Poslednja izmena:
a brzina neta?

cekaj,cekaj imas minute ka svima i minute u lelenoru?kako se to trosi,gde se proverava?

Ja sam uzeo samo minute ka svima. Stanje proveravas kratkim kodovima.
Jedino ogranicenje je sto samo jedan dodatak sa minutima ka svim mrezama mozes da imas. Moze da se kombinuje sa minutima u mrezi i omiljenim brojem.

sad sam zvao centar i rekli mi da je tarifiranje po minutima :( ili oni nemaju pojma ili sam ja lud,posto sam jutros zvao i rekli su mi tad da se gledaju uslovi iz profila...

Pitao sam i za net i nisam dobio direktan odgovor da li ima ogranicenje u brzini...

Ajde molim te proveri ovo kod sebe pa mi javni ako nije problem

Bilo bi super kad bi 695 dinara kredita sa paketa Prenesi i dopuni moglo da se iskoristi za neki dodatak, s obzirom da u okviru pretplate korisnik vec ima pravo na dva omiljena broja i 100mb mesecno :)

sad sam zvao centar i rekli mi da je tarifiranje po minutima :( ili oni nemaju pojma ili sam ja lud,posto sam jutros zvao i rekli su mi tad da se gledaju uslovi iz profila...

Pitao sam i za net i nisam dobio direktan odgovor da li ima ogranicenje u brzini...

Ajde molim te proveri ovo kod sebe pa mi javni ako nije problem

Evo, lepo mi u ugovoru stoji da je tarifiranje na 1 sekund, a net na 1kb. Znaci i kod njih ima re.tarda u call centru.

http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Tarifni-paketi/Postpejd-tarifni-paketi/Start/

Nemoj da te bune cene uspostave veze, minuta itd. To vazi samo ako nemas tarifni dodatak.

Poslednja izmena:
da ti ne pricam,da sam bio u miskogradu da njih troje nije moglo odgovor na postavljena pitanja da mi da,onda sam ih zvao i receno mi je da je glavni tarifni profil i sta tamo pise,to vazi za dodatak isto_Onda sam uvece zvao i receno mi je da je tarifiranje u startu minut,al su obecali da ce proveriti i da ce me zvati u toku dana.

Ako im posaljem mail,mozda mi odgovore da je tarifiranje na 30s

da ti ne pricam,da sam bio u miskogradu da njih troje nije moglo odgovor na postavljena pitanja da mi da,onda sam ih zvao i receno mi je da je glavni tarifni profil i sta tamo pise,to vazi za dodatak isto_Onda sam uvece zvao i receno mi je da je tarifiranje u startu minut,al su obecali da ce proveriti i da ce me zvati u toku dana.

Ako im posaljem mail,mozda mi odgovore da je tarifiranje na 30s

Pa jedino da ti posaljem sliku svoje provere stanja i listing, pa da vidis da lupaju gluposti. Tarifiranje je na 1 sek.
Dakle, ako su ti vec rekli da vazi tarifiranje osnovnog paketa, rekli su ti istinu. Osnovni paket je Start i kod njega je na sekund. Ne znam zasto pravis nauku. Imas primer iz prakse.

samo pricam o njihovoj nesposobnosti da odgovore na pitanje o njihovom prozvodu.Sve jedno prelazim na start i odgovara mi cak i zaokruzivanje na minut.

Pa jedino da ti posaljem sliku svoje provere stanja i listing, pa da vidis da lupaju gluposti. Tarifiranje je na 1 sek.
Ako nisi presao do kolicine minuta koje nudi dodatak, ili imas zasebnu stavku ukupnih minuta iz dodatka koji su iskorisceni, ne bih verovao listingu previse.
Kod VIP je do skora listing bio nezaokruzen, i nisi imao nacin da vidis koliko smartova je iskorisceno kada prodje mesec.
Kod MTS-a i dalje nema nacina da vidis kada prodje mesec koliko minuta ti je skinuto, jer je listing nezaokruzen.

Bilo bi lepo doduse da vi koji se bunite prilicno na to zaokruzivanje, uzmete zadnjih 6-12 meseci listing, ubacite u Excel i vidite koliko ste stvarno ustedeli. Ne kazem da nema ustede, ali je previse cimanja.

Ako nisi presao do kolicine minuta koje nudi dodatak, ili imas zasebnu stavku ukupnih minuta iz dodatka koji su iskorisceni, ne bih verovao listingu previse.
Kod VIP je do skora listing bio nezaokruzen, i nisi imao nacin da vidis koliko smartova je iskorisceno kada prodje mesec.
Kod MTS-a i dalje nema nacina da vidis kada prodje mesec koliko minuta ti je skinuto, jer je listing nezaokruzen.

Bilo bi lepo doduse da vi koji se bunite prilicno na to zaokruzivanje, uzmete zadnjih 6-12 meseci listing, ubacite u Excel i vidite koliko ste stvarno ustedeli. Ne kazem da nema ustede, ali je previse cimanja.

Nisam razumeo sta ti znaci ovo ako nisam presao do kolicine minuta koje nudi dodatak?
Start paket nema nikakve sadrzaje, samo pretplatu. Dakle, cim uplatis dodatke, kreces da ih koristis.
*311#
Opcija 2 - Dodatni minuti i poruke
Preostali saobracaj iz tarifnih dodataka i promocija:
MIN:83.34
SMS:976

prešao na start.

Mislim da je ovo zaista najbolja kombinacija za mene.Prilikom prelaska na start,ponudili mi 20% na postojeću pretplatu (pis500),al sam batalio...

-pretplata 180 dinara
-200 minuta 495 dinara
-omiljeni broj 295 dinara
-1000 sms 195 dinara
-1gb 395 dinara
=1560 dinara

Zaokruživanje 1kb / 1s

Jedino ne znam brzinu,al ako je 7.2 i to je sasvim ok,a sve preko toga je vrhunski.

Hvala još jednom nemanjabgd84 na odličnom predlogu;)

Poslednja izmena:
@Nemanja: aha, pardon, to je drugo. Mislio sam da pricas o online listingu, gde se vide svi razgovori, poruke i data prenos. Pod "ako nisam presao do kolicine minuta koje nudi dodatak" sam mislio na ovo: "Opcija 2 - Dodatni minuti i poruke". Da si presao, pisalo bi 0 minuta:)

Kod MTS-a jos uvek nema zaokruzivanja na tom listingu, pa ne mozes odrediti po tome da li je zaokruzeno ili nije (mozes samo videti na racunu sledeceg meseca da li si presao saobracaj ili ne, ili ovog meseca videti stanje preostalog saobracaja, koji jeste zaokruzen)
Kod VIPa je isto bilo tako do pre koji mesec. Ali sada im racun zaokruzuje sve, barem.

Poslednja izmena:
Mislim da u listingu pišu tačno koliko je trajao razgovor, pa moraš sam da zaokružuješ (gimnastikom u exelu)... kod telenora sam baš proverio, za vip se ne i sećam baš sigurno.

mob2.jpg

Malo sam gledao kako zaokruživanje izgleda za mesec dana; primer za mart mesec kod mene: zaokruženo: 258min, potrošeno 195min.

Poslednja izmena:
Kako desp stedi minute kad ih nema u paketu :D

Na tom sam i mislio - listing trazi Excel gimnastiku da bi se zaokruzilo.

Nemoj tako, sada ima ih 500 :) Trenutno nakupljeno preko 700, a za 4 dana kraj meseca :)

Inače, pogledao sam i kako bi bilo sa 90/60 zaokruživanjem: 341 minut

Edit: Ja imam dosta kratkih razgovora. Za neke malo duže ima pojava npr. 9min zaokruženo sa 60/60 ili 8.5min zaokruženo sa 90/60 (498 sekundi razgovor)

Poslednja izmena:
Narode, da li su ikom odobrili telefon + bilo kakav popust na pretplatu (5, 10, 20%)?
Ima li sanse?

Mogla bi i ova tema kao i MTS da dobije dodatak u naslovu :)

Pa i u MTSu neko dobije, ili ima ponekad promocija popusta, koje vaze uz telefon.
Isto i ovde - ne moze, ali poneko dobije.

Imam jedno pitanje da li mogu produziti ugovor preko web shopa i da mi mobilni posalju na kucnu adresu?

^da. Stari popust 50%. Paket promenjen na novi Play kada se pojavio. Popust od 50% je "ostao".

Odobrili su mi u telenoru 6 meseci pre vremena da uzmem drugi telefon tako da za nekih 20ak dana uzimam novi telefon bez naknade za raskid starog ugovora. Izgleda da sam poslao lep mejl čim su mi uslišili želje. ☺

U slucaju prevremene obnove ugovora nema razloga za placanje naknade za raskid ugovora jer novi ugovor duze traje upravo za tih 6 meseci - ukupno 30.

U svakom slucaju jedan si od retkih :).

Nazad
Vrh Dno