Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Taj Premium paket ima po broju minuta/sms/gb svoj pandan u Prenesi&surfuj paketima i razlika je u tih 20 roming minuta. E sad, na koju foru je u najnizem paketu ta razlika 800rsd a u srednjem 1000rsd ostaje nejasno. (ili je skroz jasno B-) )
Poredim premiumM - p&s1000 i premiumL - p&s2000.
Ti premium paketi stvarno nemaju baš mnogo smisla, osim za korisnike kojima zaista treba roming.
Zgodno je što se ti roming minuti prenose, pa ako ih recimo ne trošiš tri meseca i četvrti mesec otputuješ negde, imaš 80 minuta u romingu.

Ima još jedna stvar koja praktično nigde ne piše i ne bih ni znao za nju da nisam nešto sarađivao sa Telenorom.
Kod Premium paketa, kada se potroši Internet protok po punoj brzini, ne obara se odmah na 64 Kbps kao kod Prenesi i Surfuj, nego imaš još tri puta onaj osnovni protok po 256 Kbps, pa se tek onda obara na 64 Kbps.
Npr. kod najmanjeg Premium paketa imaš 1 GB po punoj brzini, pa onda još 3 GB po 256 Kbps, pa tek onda se obara na 64 Kbps.

Uz to, u svim Premium paketima su SMS-ovi i minuti u mreži neograničeni, mada ne znam kome je to bitno.
 
Poslednja izmena:
@dule79bg:
pretpostavljam da furas manje pakete u Telenoru pa ti razlika u ceni ne smeta. Ili jednostavno cenis sigurnost, zasto da ne :)

Radi poredjenja, u Vipu trenutno za ~2500rsd moze da se uzme 4400 smartova.
Prilicno hard-core za voice :)

@Dandy:

Ima razlike definitivno, i rekao bih verovatno da ima kome to odgovara. Samo je cudno sto su u L paketu skuplji ti roaming minuti.

@jsasa:
10 godina na Mtsa a natezao sam se ja posteno sa njima (Mts) cele 2009 sa duplim racunima, nikakvom proverom stanja. Svako ukljucenje dodatnih usluga propraceno sa hoce-nece da proradi.
Drugari smo i sada ali na Kontroli troskova :p. Sad skoro su me zavrnuli za obracunski period, tj skratili mi ugovor za 17 dana, nisu neke pare pa mi se ne cima, a i svestan sam da nisu ni sluzbenici krivi jer im je IT sistem odavno zreo za ulaganje.
 
Poslednja izmena:
Ja sam Telenor napustio zato što baš škartare sa nacionalnim minutima. Ako ikad budu napravili da se nacionalni i telenor minuti u PIS paketima troše paralelno, mogu da se vratim, inače... tu sam na mt:s-u na MixNet paketima i gledam svoja posla.

Zato valjda i služi MNP :)

Inače, ako me neko ubedi da internet sada lepše radi na Telenoru nego na mt:s-u... Samo jednu stvar primećujem, a to je da je odziv bukvalno duplo manji na Telenor EDGE-u, al dobro, mt:s ima mnogo, mnogo, mnogo bolju 3G pokrivenost van gradova, tako da sam vrlo retko na EDGE mreži, jeste da nije svuda H+ signal, ali ako je u nekoj nedođiji Telenor na EDGE-u a na mt:s HSPA mreži izvučem 2/1Mbit to je već za mene dovoljno.

U svim malo većim gradovima imam H+ na mt:s-u, i sasvim lepo radi. Često bolje od Telenora, a brzine su od 2.5 pa do preko 6Mbit.
 
Poslednja izmena:
Ti premium paketi stvarno nemaju baš mnogo smisla, osim za korisnike kojima zaista treba roming.
Zgodno je što se ti roming minuti prenose, pa ako ih recimo ne trošiš tri meseca i četvrti mesec otputuješ negde, imaš 80 minuta u romingu.

Korisnik kome treba roming a koristi samo 20-ak minuta i placa ih vise nego sto bi platio 20 minuta u TravelSure bez Premium paketa? Pravim neku racunicu, ali neke pakete i ponude za telefone operateri kao da su dobili s' Marsa u nekoj drugoj matematici.... ne mogu da skapiram ;)

Na Telenoru niko nikada nije imao probleme sa racunima, nepoznatim VAS servisima i slicno?
 
To zna svaki zahtevniji Mtsovac da u Mtsu sve sto iskoci iz sablona proizvede komplikacije :)
Eeeh ako ti se, ne daj Bože, bude desio neki problem van šablona kod Telenora, videćeš da su i oni daleeeeeeko od onoga što su nekada bili.

Kasnije sam presao na VIP, gdje je bilo OK, ali za svaku sitnicu mi je trebalo 2342 papira. Hocu telefon uz Smart 550, a koristim 300, treba da se pise molba. Bitch please. Kad sam sa tim brojem presao u Telenor, dobio sam obavjestenje da treba da platim neizmirena dugovanja u VIPu, inace ce me iskljuciti. Ja sam platio na vrijeme taj racun (za jul), medjutim, neki mentol iz VIPa nije dobro proknjizio racun i ovi mene iskljuce. Danima sam zvao ******e iz VIPa, slao faksove sa uplatnicom (iako sam uplatio u samom VIP centru) i oni u fazonu, nista ne brinite, bice u najkracem roku sredjeno, javljeno Telenoru... Not. Bio sam 4 dana bez odlaznih i dolaznih poziva. Iskljucili su me u srijedu u ponoc, tek su me u subotu ukljucili.
Vidim ja da se oni svi izd*kavaju na tebi kada hoćeš da preneseš broj. Da ti znaš koliko je mene izdrndao Telenor dok nisam uspeo uopšte da prebacim broj u drugu mrežu. Ovo tvoje i nije toliko strašno.
 
CAR svoja misljenja zadrzi za sebe,jer me ne zanimaju,znam da u Mts-u gase odlazne pozive ako se kasni par dana a ti pricaj sta hoces i kome hoces.Telenor je BOLJI od Mts-a ja to garantujem.
Septimus ;) koristim Surfuj i prenesi 2 Gb sto bas i nije mali paket i tako 2x.Da,u ovom paketu posle datog brzog interneta od 2 Gb dobija se neograniceni koji je brzine do 64 kbps,sto je jako sporo,posto ja mobilni koristim kao modem pa ga vezujem preko usb-a s aracunarom i tako idem na net,ta brzina ne moze da otvori ni fb,veruj mi,dok sa punom brzinom Telenor mreze sve moze i da se igra i otvara osim downloada filmova...Zimus sam bio kupio Vip pripejd net i znatno je sporiji od Telenor interneta,isprobano pa zato tako i pisem.Dok u tarifama Premijum,posle npr 3 Gb interneta pri punoj brzini dobija se 3x vrednost brzog interneta znaci u ovom slucaju 3x3 Gb znaci dobija se posle 3 Gb brzog neta jos 9 GB neta o.k brzine sa kojim se moze o.k surfovati,pa tek kada se potrosi i tih 9 Gb onda je brzina do samo 64 kbps :)
 
Stig mozda jeste,znam da je pre oko godinu ipo moj kolega koji je dugo godina u Mts-u postpejd,kukao da su mu ugasili odlazne pozive jer je kasnio 5 ili 6 dana,i bio je poludeo,i tako jos jednog meseca je kasnio i bilo je isto.Ne znam sada,ali tada je tako bar njemu bilo.
Xaxa sada videh reklamu da Vip(cega se sve nece setiti) ima novu akciju-Vip ekomotivacija,da svaki novi postpejd korisnik koji donese stari telefon dobija popust od 5000 dinara za bilo koji telefon ili net uredjaj,e opasni su.
 
Poslednja izmena:
Dešavalo se da kasnim i 10 dana na mt:s-u i ništa nisu gasili, obično plaćam račune od 18 do 22. kad kako, nikad mi nisu gasili bilo šta, a trenutno imam 3 postpaid ugovora sa njima.

Dakle net im je sada već okej, pre pola godine nije bio - nisu imali HSPA+, imali su limit na 2Mbit za voice pakete, daju mnogo više nacionalnih minuta od Telenora, stanje okej radi, online specifikacija isto, jedino što nije neograničen internet, al se bar prenosi.

I još jedan dobar plus, u sred nedođije, po nekim regionalnim putevima, bar EDGE, često 3G (doduše ne HSPA+), ali je okej. Tako da Telenor mora mnogo da se potrudi da bi se vratio kod njih.
 
Ja sam imao brzi net kod MTS-a pre godinu/dve i vise nego sada. Jes' da je ono mozda bila slucajka (koristio sam ga mozda 10 puta max. i to 3-4 nesto ozbiljnije od pogleda maila, ali bio je brzi). Mozda je zagusnenost centra povecana :) Sad je oko 2-4Mb/s DL/UL, ranije sam imao brzi UL barem, to sam koristio da uploadujem nekoliko puta attachmente.
 
Ja ti opet kazem da lupas. Telefoni su svuda isti...

Hehe, reci to mojoj ženi. Ima Telenor E72 i nikad više problema sa njim, jednostavno raspad. Valjda je fora u Telenor softveru, ne znam da li to može negde da se sredi (ubaci novi, šta već).
 
Sada mi totalno bzvz što sam i spominjao 50% popusta :D
 
Pa, znas, dao si provokativnu izjavu da ti skupo najvise odgovara :rolleyes:
Jos kap da prelije u offtopic i bice vanish ;)
 
Poslednja izmena:
Vidim da je vec pao taj vanish... pa aj' da ne saljem ovaj vec spremljen odgovor za "legendarnog" duleta79bg i njegovog cuvenog kolegu koga iskljucuju vec nakon par dana - ma koliko ga nekoliko ljudi uveravalo da to jednostavno nije tacno ;)
 
Izgleda da jesu samo ne znam kada,sinoc oko 23 h su bile druge cene,bas sam gledao,npr S2 je bio uz Surfuj i prenesi 2 GB 17880 a sada je 19200,to bas nije u redu,sta im bi nemam pojma,onda se jedino mozda islati uzeti S3 za 1 dinar mada je velika tarifa,a ja bas mislio da je o.k cena za Surfuj i prenesi 2 Gb za S3 30000 kad ono sada 36000 krastavac...
 
Dule, mts gasi tek kad stigne sledeci racun. Npr ako ne platis julski, a stigne avgustovski, ili par dana poslije toga. To je jednostavno tako, koliko god ni ja ne volio mts.
Meni su ugasili, tj samo naplatili 100 dinara "ponovno ukljucenje", jer je telefon-broj sve vreme bio u f-ji, barem ja nisam primetio da nesto nije u redu, iako sam kasnio samo 1 dan, bio je vikend.
U pitanju je bio korigovani racun, ali je svakako placen pre sledeceg redovnog (korigovani 15-og, placen 16-og, a redovni 20-og, isto placen 16-og)
 
Jesu li ovo bitches iz Telenora povecali cijenu SGS3? Ako se ne varam bio je 2490 uz P&S 2000 na 12 rata, a sad je 2999?!

I ja primetih (posto je Dule poredjivao cenu sa Smart4400 :))

Jel' vama zaista vredi 100.000-105.000 sve obaveze kod Telenora (sa telefonom) za 600 minuta i efektivno 2GB neta (koliko Telenor daje uz PS2K) naspram nesto tipa 96.000 kod MTS-a za 1000/3000/3GB ili naspram Smart2200/3GB za jos manje?
 
I ja primetih (posto je Dule poredjivao cenu sa Smart4400 :))

Jel' vama zaista vredi 100.000-105.000 sve obaveze kod Telenora (sa telefonom) za 600 minuta i efektivno 2GB neta (koliko Telenor daje uz PS2K) naspram nesto tipa 96.000 kod MTS-a za 1000/3000/3GB ili naspram Smart2200/3GB za jos manje?

Cijena je tu negdje, a meni je 600/2k/2GB dovoljno, a pri tom' kod telenora to sve radi.
 
Jel moguce nekako prepoznati da li je neki android sa npr telenora, ubacuje li telenor neke svoje aplikacije i mogu li se one izbrisati, ili to moze da se vidi po kutiji ili preko imei-a?
 
Ne ubacuje Telenor sada nikakve aplikacije,bar na moja dva S2 nije nikakva Telenor aplikacija bila,proteklih godina su ubacivali ali vise ne.
 
Ja na ArcS nisam primetio nista Telenorovo.
Telefon je definitivno predvidjen za nase trziste jer i sa stranim stock ROM-ovima mi je defaultovao na srpski (i bez SIM-a).
 
I G300 je poskupeo sa 6k na 9k uz PiS 500.
 
http://www.telenor.rs/sr/O-Telenoru...-SIM-kartice-za-nove-postpejd-korisnike/?pn=1

Naplata aktiviranja SIM kartice za nove postpejd korisnike
1. septembar 2012 – Zbog povećanja nabavnih cena, negativnih promena deviznog kursa i dodatnih administrativnih troškova, novim Telenorovim postpejd korisnicima će se od 1. septembra naplaćivati izdavanje i aktiviranje novih SIM kartica u iznosu od 200 dinara. Ova odluka odnosi se na sve nove postpejd korisnike bez obzira na to koji uređaj kupuju ili u slučaju da žele samo broj – SIM karticu.

Ovom odlukom nisu obuhvaćeni korisnici koji:
- svoj broj prenose iz drugih mreža,
- menjaju paket sa Prenesi i dopuni na neki od ostalih postpejd paketa,
- probaju pa vrate Internet modem nakon tri dana,
- prenose vlasništvo nad brojem, tj. karticom.

Trošak aktiviranja nove SIM kartice i broja naplaćivaće se kroz korisnikov prvi mesečni račun.

Epa ako im je malo što od postpaid korisnika dobijaju svakog meseca pretplatu, i ako im je trošak od 200din velik, svaka čast za Telenor.
 
Pa vidis koliko jadni malo zarade, daju ti "cak" 600 minuta za paket koji kosta kao i paket u kome VIP/MTS daju "svega" 1500 :(
:)

Sad znamo sta placaju Telenor korisnici :D
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno