Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Cene su im bas ogromne[emoji34]
p.s.: Zasto kada racunate ukupnu cenu telefona sabirate i pretplatu? Ja razumem da sabirate razliku izmedju pune cene pretplate i one bez telefona ili kupujete samo tako telefone, a ne koristite usluge mobilne telefonije.

Послато са TA-1053 уз помоћ Тапатока

Cene su im bas ogromne[emoji34]
p.s.: Zasto kada racunate ukupnu cenu telefona sabirate i pretplatu? Ja razumem da sabirate razliku izmedju pune cene pretplate i one bez telefona ili kupujete samo tako telefone, a ne koristite usluge mobilne telefonije.

I ja se uvek pitam zašto? Pretplatu plaćam i bez kupovine telefona pa nema potrebe da se uračunava u cenu

Grešite, uvek gledajte koliko ukupno plaćate pretplatu + telefon (i šta ste dobili u toj pretplati)
Tako je najpravilnije i neće moći da vas prevare.

Ja uvek biram paket koji meni treba, a ako mi odgovara uzmem telefon. Npr. Ja sam u januaru produzio ugovornu obavezu i planirao sam bez telefona, medjutim sinu su ukrali telefon i on me zamolio da njemu uzmem telefon. Ja njemu naplacujem razliku do pune cene+ 6 rata za telefon. Izacice ga telefon huawei mate20lite 6x2000+ 24x500 sto je zapravo malo povoljnije nego da ga je kupio preko oglasa.

Ne pricaj gluposti. Da ne uzmes naprimer 6T ne bi uopste koristio usluge mob. Telefonije?!?
Mozes racunati samo razliku paketa ukoliko se dobija popust kada uzimas bez telefona i realnu cenu telefona naprimer na KP, sve to kad saberes vidis gde si, da dodam samo da sad konacno ima zvanicne garancije kod provajdera a ne privatno snalazenje

Post je bio za petra

Sent from my iPhone using Tapatalk

Obrati pažnju kako mi se obraćaš.
Iz iskustva sam to napisao, ako ti to nije jasno, žao mi je.
Uvak gledajte cenu paketa plus telefon, i vidite da li to što ste dobili odgovara tome što ste platili.

Poslednja izmena:
Pa mene samo paket na 2 godine izadnje 450e i to nije realno dodavati na cenu telefona jer bi ga svejedno placao kao i proteklih 10-15 godina. Ok sa ovim novim popustima zadnjih godina to mozes smanjiti 30-50% ali opet to nema veze sa telefonom.
A ako mi uz taj moj paket odgovara da kupim telefon na rate kupicu ga ako ne nikom nista.
Kao da si rekao naprimer:
Kupujem auto od 10.000e a za 5 godina cu potrositi jos 10.000 e za gorivo znaci auto me kosta 20.000e.
Ne nije tako jer da bi vozio auto ili imao telefon moras placati gorivo ili provajderu uslugu. A to su troskovi koji nemaju veze sa cenom uredjaja.

Evo kako ja razmišljam a ti možeš da se ne složiš sa tim, to je tvoje pravo:
Da li oneplus 6t i pretplata na dve godine total 2 vrede malo više od 114000 dinara.
Po meni ne vrede.

Mislim da je najrealnije sabrati cenu telefona i razliku u pretplati koja se placa zbog telefona kao sto je kolega @Piros napisao. Tad se dobija prava vrednost telefona po kojoj ga provajder prodaje.

Evo kako ja razmišljam a ti možeš da se ne složiš sa tim, to je tvoje pravo:
Da li oneplus 6t i pretplata na dve godine total 2 vrede malo više od 114000 dinara.
Po meni ne vrede.

Naravno da ne vredi, ali na KP telefon kosta 60.000 (plus/minus neki dinar).
I pretplata od 24x 1.500-2000
Dodje mu na isto manje vise. A imas urednu garanciju.
Slazem se ja sa tobom donekle, samo ipak se ne moze svaki nas dinar potroseni racunati u nesto i dodavati.
Zivimo u potrosackom vremenu i drustvu i to je to. Moramo da trosimo i nekada ne mozemo bas sve opravdati niti ukalkulisati.
Ja ceo zivot imam pakete izmedju 1500-2500 a takvo vreme je doslo da sam to shvatio kao sto je hrana i voda moranje... i vise ni ne obracam paznju. A telefon i cena ako mi odgovara uz taj moj paket odgovara..

Hajdemo ovako.
Mesecna pretplata za paket X je 2000 din. Ako ne uzimate telefon, dobijate (recimo) popust 50%, obavezete se 24 meseca i mesecno placate 1000 din, sto je 24.000 din za tu ugovornu obavezu.
Telefon koji vam se svidja kosta uz paket X 50.000 din, ali tada nemate popust. Znaci, vi taj telefon placate 50.000 din + izgubljeni popust 24.000 din = 74.000 din. U legalnoj radnji sa garancijom i fiskalnim racunom taj telefon kosta 60.000 din -> znaci da gubite 14.000 din ako ga uzimate kod provajdera.
Ako u legalnoj radnji sa garancijom moze da se uzme na 24 rate (ako je to slucaj i kod provajdera) - nema razloga da se ide kod provajdera. Ako je kamatna stopa manja od 10% godisnje, i dalje se isplati.

I platis taj telefon u radnji 60000 i nosis ga tako kao privezak,posto neces da placas pretpaltu? Ili ga kotlristis na pripejd. Sto opet povecava tu cenu od 60k...

Послато са Poco F1 уз помоћ Тапатока

Hajdemo ovako.
Mesecna pretplata za paket X je 2000 din. Ako ne uzimate telefon, dobijate (recimo) popust 50%, obavezete se 24 meseca i mesecno placate 1000 din, sto je 24.000 din za tu ugovornu obavezu.
Telefon koji vam se svidja kosta uz paket X 50.000 din, ali tada nemate popust. Znaci, vi taj telefon placate 50.000 din + izgubljeni popust 24.000 din = 74.000 din. U legalnoj radnji sa garancijom i fiskalnim racunom taj telefon kosta 60.000 din -> znaci da gubite 14.000 din ako ga uzimate kod provajdera.
Ako u legalnoj radnji sa garancijom moze da se uzme na 24 rate (ako je to slucaj i kod provajdera) - nema razloga da se ide kod provajdera. Ako je kamatna stopa manja od 10% godisnje, i dalje se isplati.
Pa to je ono sto sam i ja napisao, samo sto je kod mene razlika oko 500 din kod cene paketa. Jedino sto je mene tj sina izasao jeftinije nego u radnji

I platis taj telefon u radnji 60000 i nosis ga tako kao privezak,posto neces da placas pretpaltu? Ili ga kotlristis na pripejd. Sto opet povecava tu cenu od 60k...

Jednacina sa dve nepoznate, ako sam dobro sracunao :D

Prvi slucaj:
kupovina kod provajdera - telefon 50.000 + (24 x 2000 = 48.000) ukupno 98.000

Drugi slucaj:
kupovina u prodavnici - telefon 60.000 + (24 x 1000 (sa popustom jer nisi kupio tel.) = 24.000) ukupno 84.000
..... razlika 14.000.......

Ma nemam pojma,vidim da se frljaju sa nekim ciframa,cenam,popustima,svako ima neku svoju racunicu. Kome treba telefon on ce da uzme,kome ne treba nece i mirna Backa...

Ne može/neće svako da digne kredit za telefon.
Ne može/neće svako da plati ceo iznos telefona u kešu.

Upravo to. A u velikim radnjama koji ga zvanicno prodaju i gde mozes na rate taj OP 6/6T kosta 80.000-90.000. Nisu normalni [emoji4]

Sve je ok, svako bira sta mu odgovara. Jedino sto u ovim racunicama nije tacno to je da je popust 50% na pretplatu, tj nije zvanicni popust toliki.Istina dobili su taj popust mnogi na forumu, ali opet je to manji broj u odnosu na nas koji placamo regularnu cenu.

Upravo to. A u velikim radnjama koji ga zvanicno prodaju i gde mozes na rate taj OP 6/6T kosta 80.000-90.000. Nisu normalni [emoji4]

Narucis ga online i resen problem)bar za mene jer mi adresa u Eu )[emoji6]

Pretplata je sad ista kad se telefon uzme na rate ko i bez telefona.
A sam telefon je oduvek bio kod svih skuplji na 24 rate nego za gotovinu. Mada sad kod telenora i pored veće cene na rate ispadne čak i malo jeftiniji pošto za gotovinu ima razlika u ceni pretplate sa telefonom.
vM51i7E.png

Poslednja izmena:
Juče odem da raskine jedan ugovor u Telenoru i umesto raskida ugovora, dobijem papir na kome piše da će u roku od 15 dana da me kontaktira služba za raskid ugovora?!
U pitanju je surf paket kome je ugovorna obaveza istekla pre, recimo, 3-4 godine. I ne mogu da raskinem ugovor kad god hoću?!
Ok, razumem da kažu do kraja obračunskog perioda, ali da sam otišao 25.u mesecu, zakačio bih jos jedan mesec.
Službenica je uredno ponudila da broj prebacim na prepaid, a nemam pojma ni koji je broj, koristio sam ga samo zbog Telenor Više.

Juče odem da raskine jedan ugovor u Telenoru i umesto raskida ugovora, dobijem papir na kome piše da će u roku od 15 dana da me kontaktira služba za raskid ugovora?!
U pitanju je surf paket kome je ugovorna obaveza istekla pre, recimo, 3-4 godine. I ne mogu da raskinem ugovor kad god hoću?!
Ok, razumem da kažu do kraja obračunskog perioda, ali da sam otišao 25.u mesecu, zakačio bih jos jedan mesec.
Službenica je uredno ponudila da broj prebacim na prepaid, a nemam pojma ni koji je broj, koristio sam ga samo zbog Telenor Više.
Ne bi zakacio mesec već 15 dana od kada podneseš zahtev kao što je i sa bilo kojim datumom slučaj. Pretplata se obračunava po broju dana koliko si koristio u toku meseca, kao i kada se aktivira ugovor.

Poslato sa VTR-L29 uz pomoć Tapatoka

^odavno je u Telenoru tako za raskid, ali bas bas odavno.

Ovi izgleda citaju bench forum i formiraju cene po pricama, i gledaju gde je sweet spot da mogu da povecaju najvise? :D

Ma nemam pojma,vidim da se frljaju sa nekim ciframa,cenam,popustima,svako ima neku svoju racunicu. Kome treba telefon on ce da uzme,kome ne treba nece i mirna Backa...
Tako smo dosli do ove situacije. U zemljama gde postoji svest potrosaca i procitas misljenja drugih sa vise iskustva cene nisu mogle ni da mrdnu.
Niti plate od 3500EUR da padnu 2EUR. Kod nas se cene paketa godisnje povecaju po EUR-dva...

To "svako ima svoju racunicu" prolazi tamo gde nista nije ni upola legalno :)
Racunice su iste, ne mogu ni za koga da se razlikuju.

Izbor da li ces bacati svoj novac i placati vise ili manje je "tvoja racunica" vec. Ali cifre - su konkretne i svima iste :)

Poslednja izmena:
Ukratko, uzeo sam mifi prepaid u telenoru, za wifi... Bez ikakve obaveze, u kesu, bez promocija...sad hteo promenim operatera i zakljucan modem u mrezi... Trazim kod kaze poslave na mail, evo mesec dana proslo i nista...sta raditi, vade se na proizvodjaca huaweia, da od njega zavisi.... Sta me bre briga ja sam kupio kod njih a ne od huaweia i posto su znali da je prepaid i bez ugovora i slicno morali au vec imaju kod cak i d abude otkljucan.... Da li da se zalim, ili reklamiram sam uredjaj jer je on tehnicki neispravan za rad sa sim karticama, sta ciniti sa ovom bagrom od operatera?

kako su izgledale play tarife? jel ima neko sliku ?screenshot??
trazim na netu ne mogu naci

Recimo Play 10 na kojoj sam, 500minuta, neograničeno SMS i 10GB neta i aplikacije po izboru (3 ili 4) 2300din
A sa uređajem na rate ili bez uređaja je bila oko 1800din.

Nazad
Vrh Dno