Danas mi stigla Mastercard debitna posle skoro mesec dana i htedoh jednu stvar da probam (koju sam prethodno probao i sa Mastercard debitnom mts banke). Plaćanje stranom valutom, ali sa 0 evra na računu (skidanje novca sa računa u dinarima). Uporedim iznos skinut sa računa u dinarima i iznos u evrima koliko košta artikal i dobijem kurs 117.52. Potpuno isto mi se desilo i sa mastercard karticom mts banke, isti kurs, sve. Poređenja radi prodajni kurs u menjačnici aplikacije mts banke je 117.64, dok je kod mobi banke 118.70. Pomislim da nije u pitanju mastercard kurs, odem na njihov konverter, nije - kaže 117.88. Pogledam https://nbs.rs/sr/finansijsko_trzis...zno-trziste/kursna-lista/za-devize/index.html i gle eto ga, 117.52!
Po ovome ispada da je kod mobi banke najbolje imati samo dinare na računu i uopšte ne menjati u evre. Da li još neko može ovo da potrvrdi iz svog iskustva? Da nije možda neka regulativa menjana u međuvremenu, pa su banke primorane da koriste ovaj kurs NBS kod međunarodnih kartičnih plaćanja?
Po ovome ispada da je kod mobi banke najbolje imati samo dinare na računu i uopšte ne menjati u evre. Da li još neko može ovo da potrvrdi iz svog iskustva? Da nije možda neka regulativa menjana u međuvremenu, pa su banke primorane da koriste ovaj kurs NBS kod međunarodnih kartičnih plaćanja?