Šta je novo?

Yes, I've got 5800... who wants to fucking touch me??!!! :)

MAD_MUzzY

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
09.10.2000
Poena
800
Eto postadoh [shatro] ponosni [/shatro] vlasnik ove zverine :)
Da je brza, brza je, ... da je spora u ATi marku, spora je ... da izuva u OGL-u ... uh ovome se nikako nisam nadao da ce me jednostavno oduseviti!
Bilo kako bilo, ja sam sad veoma happy sa ovim unikatom! type; :happy:

A da ... skoro pa 5k u 03 marku :)

A ja sam kupio novi usisivac sa super LCD displejom. Mislim, Muzzy, pliz...

Topik je na nivou planktona:)

silverglider je napisao(la):
A ja sam kupio novi usisivac sa super LCD displejom

Mozda bi mogao da se oc. sa jos nekoliko fan-ova, pa da radi i k`o hidrofor.

DS9 je napisao(la):
...

Ne verujem. Plankton je koristan:)

Da, hrane kitove, a kitove jedu japanci, koji kad se najedu tog mesa mnogo produktivnije i brze smisljaju nove Hi-Tech dzidzabidze, a onda su i tehno manijaci srecni...(D) <=Mazi :mrgreen:

Lucifer je napisao(la):

I po meni, to je najvaznije pitanje. Mada i Silver i LCD nije za bacanje.
Mislim da je ranije pominjano da 9700Pro kosta 300 jura, a da je 5800 oko 420 jura, tako da se odusevljavanje kartom koja je skuplja 40% od konkurenta u istoj klasi po performansama shaljivo.

A ja sam kupio novi usisivac sa super LCD displejom. Mislim, Muzzy, pliz...

Taj fazon :!:
Zaista smesan thread...
:bljak:

Moderator sam, tim se dičim, to ne može biti svak!
Threadove smišljam lepe, to može samo div junak!

Ma mora i on malo da se hvali :) mozda da prozovemo ovu sobu Muzzy moda? :)

Ma pustite muzzy-a da bude srecan dok mu kartica radi :)
jer, nesto mi u glavi da i nisam nesto dobro montirao kuler i pastu kada sam se kuci malo igrao srafcigerom po njoj ;)

Pozdrav!

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ma mora i on malo da se hvali :)
Kad ne moze da se provoza u njoj kroz grad, mora ovde na forumu ;)

BTW Posto ih ima relativno malo, ta karta ce mozda jednog dana imati neku kolekcionarsku vrednost, tako da ako je Sale vratio hladnjak kako je i originaly stojao, za nekih 30 god Maziju ce se ta karta visestruko isplatiti.

A mozda napravi i neku animaciju, koju nikako nije mogao na prosloj grafickoj, pa je jos i unovci... cheers

Poz :wave;

Nije ko sto je orginal sigurno, trebalo bi da je bolje.
Trebalo ;)

Pozdrav!

notax je napisao(la):
...

I po meni, to je najvaznije pitanje. Mada i Silver i LCD nije za bacanje.
Mislim da je ranije pominjano da 9700Pro kosta 300 jura, a da je 5800 oko 420 jura, tako da se odusevljavanje kartom koja je skuplja 40% od konkurenta u istoj klasi po performansama shaljivo.

Prvo, da bi ste shvatili topic, morate da znate koliko je mazi nalozen na nVidiu... pogotovo na CINJENICU da ova odvaljuje bilo sta drugo iz cenovne klase kada je sirovi OpenGL u pitanju *(ne igre, 3D rendering/modeling APLIKACIJE). Drugo, fora koju je mazi maznuo :) za naziv treda je iz South Parka (kada se Cartman ponovio necim i rekao to isto, a fora je super :)). Trece, najbitnije ... mazi je dosao do karte za oko 300e (kada sve srachunamo) i jos verujem da nije platio u keshu, vec na chekanje (bar jedan deo), plus sto je zamenio postojecu karticu kao da je nova (HIS 9500 Pro). Dakle, nista nije smesno, covek je postao vlasnik retke i jos uvek dobre kartice (odlicne, tj.) za normaln kolicinu novca... koja moze da se klokne na nivo 5800 Ultra i preko toga (ja imao na testu :)), nije bucna niti se mnogo greje, a odlicno zavrsava posao coveku...

dakle, mazi, "... pay no attention to these hypocrits, Neo... To deny our owh impulses means denying the very thing that makes us human" (Mouse, Matrix 41:30)

Lepo rece Notax, mnogo para , a performance kao Ati 9x00.Dobar marketing je cudo.Da ga lepo upakuju i da bace reklamu po raznim benchmark forumima i g...o bi prodali.Uostalom, dokazano je da proizvod pre svega prodaje lepa ambalaza.Cemu sve to kada i postojece kartice nisu iskoriscene do maximuma od strane proizvodjaca zabavnog sw.

Posto se 5800 i 9500pro kolju po performansama onda nije ni cudo sto je nabavio za tu cenu. mislim sto doplacivati za nesto sto daje isto frejmova (u igrama) a uz to i losiji IQ?
Po meni nema opravdanja za kupovinu serijala 5800...

Bora, Broz, poterajte 3D Max i slicne programe na 9500 Pro, pa onda na 5800.
Razlika je nebo i zemlja.
A onda klokuj obe karte, 5800 postaje 20% brza Radeon koji %.
Tada je razlika kao svemir i zemlja :)

Ovo ne kazem da ispadne, evo nasao je u cemu da opravda razliku, vec zato sto Muzzy-u bas ove performanse trebaju.
A da se igra moze sa obe kartice :)

Pozdrav!

byMaX je napisao(la):
...
Prvo, da bi ste shvatili topic, morate da znate koliko je mazi nalozen na nVidiu...

Znamo odavno kako je Mazi nalozen na nVidiu (otprilike kao ti na reloaded). Zato je on jedan od retkih ljudi koji ima kontakte u nvidii (od razvojnog tima drajvera, preko projektantskog tima do upravnog odbora), pa nam redovno na ircu prenosi tajne odande, koji su sledeci potezi nVidie, sta i kako ce drajveri sadrzati u naredne dve godine, kako na koje stvari gledju ljudi iz nvidie (jeste li primetili koliko se puta rec "nvidia" ponavlja u jednom pasusu - da, lozenje je opasna stvar :d )

Drugo, fora koju je mazi maznuo :) za naziv treda je iz South Parka (kada se Cartman ponovio necim i rekao to isto, a fora je super :)).

Da, secamo se vrlo dobro tog dela iz (dugometraznog) filma kada je Cartman dosao u skolsko dvoriste i pohvalio se pred drugom decom da je sinoc gledao "terensa i filipa" i povikao doticnu recenicu.

Cemu "eye-opener"?

Trece, najbitnije ... mazi je dosao do karte...

Najbitnija je poenta posta, koju su izgleda svi ostali skapirali - nije uopste stvar o tome da li je kupio ATI R60 ili NV 45. Stvar je u tome da smo i mi svi ostali korisnici kupovali gomile raznih stvari (neke od njih su stvarno strava), bilo je super dilova po fenomenalnim cenama, ali _nismo_isli_odmah_na_forum_da_se_pohvalimo_sta_smo_kupili.

Hypocrit

P.S.
Mislim, Mazi, drago mi je zbog tebe sto si napokon nasao kartu kakvu si trazio, nemoj pogresno da me razumes, ali ipak ... godine, godine!

E, da ....
Posle umivanja od ovih 17+ pljuvanja (cast izuzecima naravno), da dodjem do reci. "Fan" nVidie jesam... so? Nabavio sam kartu koju sam zeleo da imam i posto je unikat kod nas, cinimi se da je sasvim ok da se malo pohvalim i podelim svoju radost jer me je ovo parce metala i plastike usrecilo i opravdala je moja ocekivanja na onom polju gde sam ocekivao da ce blistati (da, znam da i ptice na grani znaju o cemu pricam).
Zao mi je sto je ovo docekano na noz, iz meni zaista nepoznatih razloga (niko vam nebrani da se pohvalite ovde ako ste nesto zanimljivo kupili).
Ovde smo, cinimi se, da bi diskutovali o hardweru. Ako ocekujete od mene kao mod-a, da samo brisem topice, ulazim u rasprave i sl. onda ******...
alokiN, sta da ti kazem, 9500pro nazalost nije mogao da izdrzi 1 345 520 faceova koliko je u sceni na kojoj trenutno radim.
Broz, upravu si. Brzi 9500pro klokovan u 03 marku ... odo da se ubijem.
Silver, godine, godine ...

Ma bre Mazi nema ovde nikakvog noza, to kazem za svoje postove a siguran sam da vazi i za druge.
Kad smo kod usrecivanja, to moze u mom slucaju da uradi samo licni uspeh, rodjenje deteta i slicno (verovatno sada vazi ono silverovo "godine godine") i ja od toga ne bezim. Ja sam nabavio masu stvari prvi ili medju prvih 5 u gradu pa nisam odmah dosao i otvarao topik o tome i to je sustina a ne docekivanje na noz. Unikat smo svi mi ponaosob a takvih karti ima pun qrac. Eto to ja mislim i ne zameram ti cak mi je i simpaticno ali takodje i nepotrebno i nefer zbog ljudi koji rade dva do sest meseci za taj iznos....

Mazi, sine, nisi nas dobro razumeo; noza nema, a ima malo lokalnog zezanja. Zasto? Zato sto ti u ovom postu nisi diskutovao o hardveru, nego si se samo pohvalio da si kartu kupio. Da si poceo makar malo, ono, kuler je dobar/los, memorija ide do..., vuce manje/vise struje nego sto sam ocekivao, najvise sam dobio ovim ili onim drajverima, bla-bla, onda se niko ne bi zezao ovde. Ovako ispade samo "ja kupio unikat" - i da onda dolazimo svi mi da te tapsemo po ramenu, jer diskusiju o hardveru, ako cemo pravo, nisi ni zapoceo. :)

Pa ti mene odna smatras za pravu pravcatu budalu i hvala ti na tome. Ja imam 18 god, bavim se muzikom i "digitalnom" umetnoscu, znam da cenim i da se radujem i velikim a pogotovo malim stvarima. Ja nisam u tvojoj srecnoj poziciji da sam toliki baya da nabavljam gomilu stvari prvi i sl. ovo je prvi put (neracunajuci svoj instrument koji jos uvek otplacujem) da sam sebi sam zaradio i priustio ovakav redak i skup HW.
Drugo nemoj da mi pricas da "neko" radi 6-7 meseci, pa nezivim na marsu u vili od 1000 kvadrata i kupam se u zlatu pa da nisam svestan finansiske situacije kod nas!! Ovu kartu sam kupio iskljucivo parama koje sam ja zaradio radeci jednu vizuelizaciju za moju majku. Nisam ni sebi sad jasan zasto ti se pravdam...
I ajd sve ovo da sam napisao topic u fazonu "koje ste svi vi budale, nV RULA !!! ATI je toliko *ranje!! Ovo je nenormalno koliko je brzo, trala la itd.", nego sam jos na pocetku reko da je sporija od trenutnih karti iz ATi-a (sto u x postova ranije stalno i govorim od kad su ove karte dosle na trziste kod nas) ....
Da sam znao da cete ovako da reagujete stvarno mi nebi ni na karaj pameti palo da ovo napisem. Stvarno se izvinjavam na "smaranju" i "plaktonskim" topicom.

Svasta, stvarno. Niti sam ja baja niti si ti budala, a posle planktonski sam stavio smajlija.
Drago mi je da si nabavio nesto sto si silno zeleo, uzivaj u tome i ne mislim nista lose, najiskrenije.

MAD_MUzzY je napisao(la):
Ovu kartu sam kupio iskljucivo parama koje sam ja zaradio radeci jednu vizuelizaciju

Sad znam koju knjigu citas/si procitao, zapravo upravo je citam i ja!:)

BTW NHF nisam mislio nista lose, tj. potpuno te razumem posto sam pre jedno par meseci poceo da ucim vestine koristenja 3DS-a, a cik pogodi koju kartu imam, r9000 i cini mi se da je u 3DS cak i sporija od gf2mx400

Poz

Broz je napisao(la):
Posto se 5800 i 9500pro kolju po performansama onda nije ni cudo sto je nabavio za tu cenu. mislim sto doplacivati za nesto sto daje isto frejmova (u igrama) a uz to i losiji IQ?
Po meni nema opravdanja za kupovinu serijala 5800...

"... u kom gradu, gde ti zivis...? " 5800 Ultra (na koliko radi mazijev non Ultra) se kolje sa 9700Pro, i u mnogo toga je brzi od njega... Ne znam kakav Radeon 9500 Pro tu pominjes??? Losiji IQ je za nijansu, kada proucavas screenshotove, razlika je bedna, neprimetna kada se igras...

...

Hypocrit

P.S.
Mislim, Mazi, drago mi je zbog tebe sto si napokon nasao kartu kakvu si trazio, nemoj pogresno da me razumes, ali ipak ... godine, godine!

J#bote, kad si ti izgubio smisao za shalu...? Pa evo Uzelac se sinoc celo vece hvalio... Te IBM Centrino notebook, te PS2, te gomila nekog ultramega giga hardvera, pa njegov novi all 4 himself sprat u kuci itd itd itd... red je da se svako pomalo pohvali. Evo ja dobijam sutra klimu u sobi :mrgreen:

Ja recimo ne razumem kako ljudi mogu da porede uopste Atija i NV kad je 3d modeling u pitanju. To lepo pokazuje ko je ovde samo igrac :D i da je Muzzy ipak ozbiljan Bayya, koji radi nesto vise od vrtenja 3d marka i trazenja da li memorija radi na 2-3-3-5-1t ili 3-2-2-6-2t setovanjima :mrgreen:

byMaX je napisao(la):
...

"... u kom gradu, gde ti zivis...? " 5800 Ultra (na koliko radi mazijev non Ultra) se kolje sa 9700Pro, i u mnogo toga je brzi od njega... Ne znam kakav Radeon 9500 Pro tu pominjes??? Losiji IQ je za nijansu, kada proucavas screenshotove, razlika je bedna, neprimetna kada se igras...

Mozda je tako, ali u tvojim testovima. Kod Ananda na primer rezultati govore drugacije...Uostalom bole me, ljudi znaju i citaju testove i znaju kakav je to bogalj od karte...

Broz je napisao(la):
...
Mozda je tako, ali u tvojim testovima. Kod Ananda na primer rezultati govore drugacije...Uostalom bole me, ljudi znaju i citaju testove i znaju kakav je to bogalj od karte...

Ta kartica veze nema sa bogaljom, stvarno ne znam o cemu pricas.
Mozda je ATI bolji za te pare, ali za 5800 ne moze da je los pa ne znam koliko da mrzis nVidia-u.
Bas mi nije jasno zasto onda ovako pricas.

byMaX je napisao(la):
...
J#bote, kad si ti izgubio smisao za shalu...? Pa evo Uzelac se sinoc celo vece hvalio...

E kad me vuces, ja ubacujem klimu u ponedeljak. I to vecu od tvoje, 18ticu.. uta ta :)

Pozdrav!

p.s. jos da mi je Centrina, tj. da je i on moj, gde bi mi kraj bio :)

Nazad
Vrh Dno