notax je napisao(la):
...
I po meni, to je najvaznije pitanje. Mada i Silver i LCD nije za bacanje.
Mislim da je ranije pominjano da 9700Pro kosta 300 jura, a da je 5800 oko 420 jura, tako da se odusevljavanje kartom koja je skuplja 40% od konkurenta u istoj klasi po performansama shaljivo.
Prvo, da bi ste shvatili topic, morate da znate koliko je mazi nalozen na nVidiu... pogotovo na CINJENICU da ova odvaljuje bilo sta drugo iz cenovne klase kada je sirovi OpenGL u pitanju *(ne igre, 3D rendering/modeling APLIKACIJE). Drugo, fora koju je mazi maznuo

za naziv treda je iz South Parka (kada se Cartman ponovio necim i rekao to isto, a fora je super

). Trece, najbitnije ... mazi je dosao do karte za oko 300e (kada sve srachunamo) i jos verujem da nije platio u keshu, vec na chekanje (bar jedan deo), plus sto je zamenio postojecu karticu kao da je nova (HIS 9500 Pro). Dakle, nista nije smesno, covek je postao vlasnik retke i jos uvek dobre kartice (odlicne, tj.) za normaln kolicinu novca... koja moze da se klokne na nivo 5800 Ultra i preko toga (ja imao na testu

), nije bucna niti se mnogo greje, a odlicno zavrsava posao coveku...
dakle, mazi, "... pay no attention to these hypocrits, Neo... To deny our owh impulses means denying the very thing that makes us human" (Mouse, Matrix 41:30)