Evo malo sabranih utisaka o ovom prilicno interesantnom chipu i karti.
Karta je poduza i veoma masivna. Zauzece vam 2 slota osim ako imate novije ABIT ploce kojima je AGP prilicno daleko od prvog PCI-a. Kuler je nesto za nijansu glasniji od predhodnog na HIS 9500pro. Trebalo bi da radi u 2 moda brze/sporije(2d/3d), ali se sve vreme vrti na sporijem broju obrtaja. Greje se NEVIDJENO! Bio sam vrlo skeptican da li je uopste smem overklokovati pa sam otisao na "sigurnu" opciju auto-detect max overkloka iz samih drajvera. Cak i posle nekoliko provera drajveri su stalno javljali vrednosti 500/1000 O

na kojoj radi bez greske. Samo da napomenem da ima 2 razlicita kloka. Trenutno u 2d-u radi na 200/200

da se ohladi. Struju vuce bez opterecenja sistema.
Drajvere sam danas stavio ove poslednje 44.10 i odlicni su. Daju 2-3 nove opcije i poooprilicno ubrzanja (koji se svode da raznorazne fixeve tripova, uglavno se vrti oko AF i optimizacija).
Slika je inzvaredna! Sa ovim posledjim drajverima ima cak i 2-3 fore kako da se jos poboljsa. Naime postoji opcija "image sharpening", i na mom ne-tako-kvalitetnom monitoru pomocu nje sam uspeo da izvucem zaista lepe rezultate.
Ono gde je podbacio je nazalost rad sa PS i VS efektima... Ova karta ima neverovatnu sirovu snagu da izgura poligone ali je zato optimizacija ovih efekata losa. Da nebude zabune svaki test leti i svaka igra koju sam probao (UT cu sutra kad nabavim igru i patch) nit pravi brobleme nit secka.
I na kraju evo konacnog mark03 skora sa Quality setovanjima, Ultra klokom i defolt setovanjima Bench-a. Masina je Xp@2000Mhz@200fsb; 512 DDR-a. (ovo je otprilike 1000 bodova brze od nasviranog 9500pro)
Poz! I ako neko ima neka specificna pitanja, ili mu trebaju brojke odredjenog testa, pitajte.