Šta je novo?

Yes, I've got 5800... who wants to fucking touch me??!!! :)

Sasa je napisao(la):
...

E kad me vuces, ja ubacujem klimu u ponedeljak. I to vecu od tvoje, 18ticu.. uta ta :)

Pozdrav!

p.s. jos da mi je Centrina, tj. da je i on moj, gde bi mi kraj bio :)

Ali, ja imam 24-ku, i to na dva punkta... (dvanaest pajplajnova sa dve TMU jedinice).... :mrgreen:

Broz je napisao(la):
...

Mozda je tako, ali u tvojim testovima. Kod Ananda na primer rezultati govore drugacije...Uostalom bole me, ljudi znaju i citaju testove i znaju kakav je to bogalj od karte...

Auuuu, da nisi ti Freak_Power? :eek:

Taj cip je njen proizvodjac proglasio, citiram "greskom". Jel treba neki komentar ili grafik da okacim iz bogate kolekcije:)

Mazi cestitam! Iskreno na tvom novom parcetu ardvera, koji bi pozelo svaki pravi hardveraski fanatik!
5800 (nonpro) se "kolje" sa Radeonom9700Pro! Provereno! ovaj potonji ga prevazilazi u FSAA i Aniso kombinacijama, ali je zato 5800 "majka-Mara" za profesionalnu i svaku ostalu OGL primenu!
Nadam se da ces sada jos vise vremena posvetiti onome sto najvise volis da radi - 3D vizuelizaciji!
Poz
Nedjo

I saw the Terrence and Phillip movie! Who wants to touch me!
I said who wants to fucking touch me!

byMaX je napisao(la):

Pa ti mene nisi dobro slucao, posebno kada sam rekao da vec imam jednu 18ticu na kuci.
Ovo ce biti druga. [nelson] Ha ha [/nelson]
:beat:

Pozdrav!

Broz je postao veci ATI fanatik od Freak_Power-a (do pre ovog thread-a nisam verovao da je tako nesto moguce)[:)].

Broz je prodao Atija i sad je na nV...sve to nije vazno i veruj mi da nisam fanatik nego je nv30 smece neopevano...

Evo malo sabranih utisaka o ovom prilicno interesantnom chipu i karti.
Karta je poduza i veoma masivna. Zauzece vam 2 slota osim ako imate novije ABIT ploce kojima je AGP prilicno daleko od prvog PCI-a. Kuler je nesto za nijansu glasniji od predhodnog na HIS 9500pro. Trebalo bi da radi u 2 moda brze/sporije(2d/3d), ali se sve vreme vrti na sporijem broju obrtaja. Greje se NEVIDJENO! Bio sam vrlo skeptican da li je uopste smem overklokovati pa sam otisao na "sigurnu" opciju auto-detect max overkloka iz samih drajvera. Cak i posle nekoliko provera drajveri su stalno javljali vrednosti 500/1000 O:) na kojoj radi bez greske. Samo da napomenem da ima 2 razlicita kloka. Trenutno u 2d-u radi na 200/200 :D da se ohladi. Struju vuce bez opterecenja sistema.
Drajvere sam danas stavio ove poslednje 44.10 i odlicni su. Daju 2-3 nove opcije i poooprilicno ubrzanja (koji se svode da raznorazne fixeve tripova, uglavno se vrti oko AF i optimizacija).
Slika je inzvaredna! Sa ovim posledjim drajverima ima cak i 2-3 fore kako da se jos poboljsa. Naime postoji opcija "image sharpening", i na mom ne-tako-kvalitetnom monitoru pomocu nje sam uspeo da izvucem zaista lepe rezultate.
Ono gde je podbacio je nazalost rad sa PS i VS efektima... Ova karta ima neverovatnu sirovu snagu da izgura poligone ali je zato optimizacija ovih efekata losa. Da nebude zabune svaki test leti i svaka igra koju sam probao (UT cu sutra kad nabavim igru i patch) nit pravi brobleme nit secka.
I na kraju evo konacnog mark03 skora sa Quality setovanjima, Ultra klokom i defolt setovanjima Bench-a. Masina je Xp@2000Mhz@200fsb; 512 DDR-a. (ovo je otprilike 1000 bodova brze od nasviranog 9500pro)

Poz! I ako neko ima neka specificna pitanja, ili mu trebaju brojke odredjenog testa, pitajte.

Mazi, daj pohvali se nekom vizuelizovanom(jel' to stvarno opste prihvacen nas izraz za rendering ili su prevodioci tako odlucili) scenom, da vidimo dokle si odmakao, ako nije tajna:)

E da! Stvarno je glupo opterecivati se time da prvi dodjes do nekog hardware-a! Mislim, nisi ucinio nikakav podvig paznje vredan sto si medju prvima kupio parce tehnologije koja se, na kraju kad zavrsi na odpadu, jako tesko unistava, tj. nesme da se zapali zbog izuzetne toxicnosti gasova koji bi se tom prilikom oslobodili!( ovo mislim uopsteno)

Sasa je napisao(la):
...p.s. jos da mi je Centrina, tj. da je i on moj, gde bi mi kraj bio :)
Kraj McDonalds-a:)
Jel' ,izmedju ostalih mesta, u njihovim restoranima bese podrska za centrino??

NV30 i NV35 su chipovi koji nvjerovatno lose obradjuju pixel shader i vertex shader. Tu bi da stanem. Nije 5800 majka mara sto se ti ce OpenGL nego Nvidia ima siroka vrata da hackuje kako zna i umije, jer openGl je open source. Medjutim to hackovanje im ne moze proci u directX :) tako da razotkriva koliko su ti chipovi smece. Ati prati standard kako u D3D tako i u OpenGL, i u tom standardu po J.C. iz Id Sofftware, r300 i r350 je majka mara za NV30 i NV35 kad se sve tjera u standard path. Naravno u NV30 path Nvidia je brza, ali IQ pada nazalost. Vidjecete u Halflife 2, igra koja ima kompleksnije shader nego Doom3. Posto NV30 i NV35 nece biti u stanju ni p od pariranj Ati karticama, sve shader ce da zamjene sa svojim, kao sto su to uradili sa 3dMark03, ali trpi IQ itekako. I ta posljedica ce sve biti uocljivija kako shader instrukcije budu kompleksnije. Medjutim NV30 i NV35 nisu dugog vijeka Nvidia ce to sve ispraviti sa nV40, zato je i najavljeno krajem ove godine.

Nedjo je napisao(la):
Mazi cestitam! Iskreno na tvom novom parcetu ardvera, koji bi pozelo svaki pravi hardveraski fanatik!
5800 (nonpro) se "kolje" sa Radeonom9700Pro! Provereno! ovaj potonji ga prevazilazi u FSAA i Aniso kombinacijama, ali je zato 5800 "majka-Mara" za profesionalnu i svaku ostalu OGL primenu!
Nadam se da ces sada jos vise vremena posvetiti onome sto najvise volis da radi - 3D vizuelizaciji!
Poz
Nedjo

Da, danas sam mu bas procitao (bio da vidi one HL2 filmove) zadnju recenicu iz tvog novog testa :) ... samo da si video taj ponosan osmeh!

Sasa je napisao(la):
...

Pa ti mene nisi dobro slucao, posebno kada sam rekao da vec imam jednu 18ticu na kuci.
Ovo ce biti druga. [nelson] Ha ha [/nelson]
:beat:

Pozdrav!

[flenders] Oh, darn... [/flenders]

MAD_MUzzY je napisao(la):
E, da ....
...alokiN, sta da ti kazem, 9500pro nazalost nije mogao da izdrzi 1 345 520 faceova koliko je u sceni na kojoj trenutno radim.
Broz, upravu si. Brzi 9500pro klokovan u 03 marku ... odo da se ubijem.
Silver, godine, godine ...

Ako ovu kartu ne mozes da pretvoris u quadro,nista nisi uradio,jer je gf4ti prepravljen u quadro xgl900 brzi u svemu sto tebi treba od 5800(osim igara).

Ej Mad Muzzy zasto ne instaliras 3D Mark03 330patch i score ce da bude oko 4600 :)

Nemoj se jediti.Vazno je da si ti zadovoljan sa onim sto si kupio i da cheers je to ono sto ti upravo zavrsava posao.

Nejedam se uopste, jer nema protrebe.
Necu instalirati patch330 jer nemam tako dobru vezu da se patim sa megabajtima (jedava sam i drajvere skinuo), nije mi do markova.

Pocetnik, probacu da vidim kako radi sa MAXtreme drajverima pa cemo da vidimo koliko je jos brzi u OGl-u.

alkoiN, da li zaista verujes da ja mislim da je kupovina ove karte podvdig?????? ... zaista me iznenadjujes :)

Ako hoces vec da radis u OpGL, onda si trebao uzeti profesionalnu karticu?!?!

alkoiN, da li zaista verujes da ja mislim da je kupovina ove karte podvdig?????? ... zaista me iznenadjujes :)

Ma bre napisao sam da tako mislim uopste:). To se odnosi na ljude koji nedostatak nekih pravih uspeha u svom zivotu kompenzuju time sto ce prvi kupiti nesto, prvi pogledati film... i time se zadovoljiti, misleci da su baye ili u najgorem slucaju bolji od najboljih!
Posto ti nisi takav, neces se prepoznati i sve je OK:), a veruj mi takih pacenik ima dosta!

Poz:)

Freak_Power je napisao(la):
Ako hoces vec da radis u OpGL, onda si trebao uzeti profesionalnu karticu?!?!

Pa jeste Wildcat560 kosta 200e, a 760 malo ispod 400e, ali znas li ti kako se igrice vuku na tome? :d

Sorry, morao sam :happy:

Jesi li terao mozda specviewpref?

Interesovali bi me rezultati!

Poz! (D)

pusti spec :), uradi onaj benchmark na drugom CD-u instalacije 3dsmax-a 5...poslacu ti skriptu koja generise txt fajl sa izmerenim i tabelarno sredjenim rezultatima (moze copy&paste2excel :D)

p.s. ne verujem da su rusi jos izbacili softquadro5 ;)

Nazalost nemam taj test. Pokusacu da ga nabavim ali nista neobecavam :)

Ako bi nekako uspeo da ga nabavis,ali verziju 6.1.2. i da kazes rezultate av-04 i procdrs-a,kao i lighta.Ovo me bas zanima.

Nazalost nemam taj test. Pokusacu da ga nabavim ali nista neobecavam :)

Ako ti nije problem sto sam u NS racunaj slobodno na mene!
(v7.1)

(D)

Vrh Dno