Šta je novo?

Yarvik (Xenta) Tableti

Moorhuhn

Čuven
Učlanjen(a)
04.09.2004
Poena
620
Krenulo je...
Iskreno ja licno za ove modele nisam cuo, ali posle kraceg istrazivanja, ispostavilo se da su kud i kamo ozbiljnija firma od ovih sto se kod nas nude.
Doticni modeli su se pojavili u prodaji...

http://www.yarvik.com/en/product/tablets/Xenta/TAB07-200/ (oko 16.500)

http://www.yarvik.com/en/product/tablets/Xenta/TAB10-201/ (oko 23.000)

http://www.yarvik.com/en/product/tablets/Xenta/TAB9-200/ (oko 24.000)

Ne znam sta da kazem vise osim da su im cene (preporucene) u granici normale.

Ako neko ima neki info vise, neka se slobodno ukljuci u pricu :)

dosta ljudi se zali na duzinu trajanja baterije kod modela xentia 9.7". A istaknuto je da je 8000mah.

Yarvik je nas stari poznanik samo je ranije bio poznatiji po imenu Sweex. Firma je Holandska, i pod bilo kojim imenom da radi , godinama se bavila iskljucivo stavljanjem svoga imena - Brenda na najobicnije Kineske proizvode, pocev od misa i tastature, preko zvucnika, cak su jedno vreme brendirali i digitalne foto aparate, pa evo sada do Tableta.

Znaci nista narocito taj brend ne moze da ponudi od bilo kog drugog Kineza koji je takodje samo "krsten" u nekoj drugoj firmi , kao sto je sada ova poljska firma Goclever i drugi. da ne pominjem , ovdasnjeg "Svetog" Prestigia za koji oni koji zive od njegove prodaje na forumu tvrde da je Klasa za sebe, proizvod Kiparske pameti i ostali biseri koje um tesko moze da smisli. A u sustini Prestigio je brendirani Kinez, vlasnici su Rusi, ali su registrovali firmu u poreskom raju na Kipru i skupo cene svoje ime, koristeci i neformalni vid reklamiranja, poput ubedjivanja ljudi putem ovog foruma.

danas vratio u ducan yarvik xentu 7" TAB-200...smrzavao se, nije se mogao iskljuciti niti factory reset..baterija mu pada sa 70 na 36 %
pise design in EU, made in PRC
par dojmova: na dodir je lose obradjen, rubovi aluminija strazne strane preoštri, došlo mi je da uzmem turpiju srecom nisam jer je morao u serivs...punjac ima poseban, ne moze se puniti preko USB-a, konektor punjaca se ne moze utaknuti do kraja i izgleda jako labavo. S prednje strane je bolja situacija, ekran je odličan jedino puno troši bateriju. Lagging kad se miču ekrani je vidljiv iako ima 1.6 dual core procesor ali zahtjevnije igre rade začuđujuče dobro. Surfanje internetom je čudno, odziv je spor ali to je izgleda boljka većine jeftinijih tableta.
Nema GPS, kamere su standardno loše, ima bluetooth na kojem sam isprobao miša i radi super. Prvi dan se smrznuo dok sam gledao postavke, nije pomagao ni factory reset ni gašenje. jednostavno sam ga ostavio 3-4 sata dok se nije ispraznio. Drugi dan nije htio primiti punjac, uopce nista...nakon sat vremena je počeo puniti...Treći dan sam ga vratio u servis i tražio zamjenu robe...tj. izabrao sam drugi tablet...po meni yarvik xenta 7" je smeće

taj model od 7 incha sa cenom od 16500 je losija kupovina od memo pad hd7 koji je 17790

nesto ne vidim dobro danas...pa jel ovo tema o yarviku? ili o memo padu?
iznio sam svoja iskustva, to je to

I? 'Ocemo li sad svi da aplaudiramo, k'o u klubu lecenih alkoholicara? Covek ti, na osnovu TVOG (posto ne vidis dobro danas)iznetog iskustva, predocava alternativu, finansijski pribliznu a hw/sw superiorniju. Ili se to, odjednom, vise i to ne sme?

Nazad
Vrh Dno