Šta je novo?

Yarvik Xenta 7" TAB7-200 DualCore Cortex A9 1.6GHz 1GB 8GB 7" IPS Android 4.1.1 Jelly

coolfireSM

Cenjen
Učlanjen(a)
03.10.2013
Poena
154
Yarvik Xenta 7" TAB7-200 DualCore Cortex A9 1.6GHz 1GB 8GB 7" IPS Android 4.1.1 Jelly

Ovih dana htedoh da kupim vivaxov TPC 7151, i na www.jakovsistem.com, naleteh na potpuno nepoznatog proizvodjaca sa dosta solidnom konfiguracijom, a uz to kosta 9790din..

Ako je neko imao iskustva sa tim i moze da me posavetuje evo linkovi pa da cujem strucnija misljenja..

http://www.jakovsistem.com/tablet-p...1-6ghz-1gb-8gb-7-ips-android-4-1-1-jelly-bean

http://www.yarvik.com/en/tablets/Xenta/

Hvala unapred!!!!

Ne znam koliko se dugo bavis kompjuterima, ali to nije nepoznati , niti je to proizvodjac. To je Trgovacko ime, novo, koje Holandska firma stavlja na Kineske tablete, obicni Kinezi kao sa Kineskih sajtova, samo pise to Yarvik , ranije su godinama na te Kineska stvari stavljali ime Sweex, a pre par godina su ga promenili, ocigledno zbog loseg Imidza.

Da se razumemo i Vivax radi to isto . Ode u Kinu naruci 1.000 komada i kaze napisite Vivax. Mada je vivax ipak na ovim nasim prostorima ozbiljnija firma , koja prodaje sve i svasta i koja verovatno ima najbolji servis za sve brendove koje uvozi, Vivax je samo jedan brend nista vise.

Tako da je moja preporuka za Vivax , jer taj Yarvik, ko zna ko uvozi, servisira, itd. Da nije toga bili bi verovatno priblizniji, mada mi ove Yarvik karakteristike vise lice na onaj starji model Vivaxa nego na novi.

Samo sto na vivaxu pise da nema standardni usb host, koji bi mi trebao za modem, a mini usb bi mi isao za tastaturu...ili gresim, ako neko ima vivax jel moze da mi napise koje izlaze ima jer pronalazim razlicite podatke, pa i do toga na nema zvucnike, sto je neko vec demantovao..

Imas o vivaxu dve teme. Prva veca za model 7150 i ovaj Yarvik ima te karakteristike. Druga tema je za vivax 7151 i on od ovog Yarvika ima bolju rezoluciju , kao i od starog Vivaxa. Sve ostalo je manje vise isto, jedino sto dolazi iz neke druge Kineske radionice, pa nije sve isto nego slicno.

Sa druge strane imas ovaj Yarvik da nadjes i za 9.000 pa je 1.000 din jeftiniji od Vivaxa.

Sto se tice ovog tvog pitanja , koliko sam razumeo ti pominjes kao da neki model treba da ima dva USB-a ?? To neces naci ni na jednoj 7-ici , verovatno nema mesta :) Svi oni imaju samo po jedan USB, posebno ovi gotovo isti modeli. Za prikljucenje raznih dodataka , ako ti treba 2 dodatka na primer koristi se USB HUB. Po tome se ova dva modela ne razlikuju Y i V.

Tek oni od 10 inca imaju ovo sto ti pises. Ne svi modeli , nego neki. USb, cak i standardne velicine, i jos jedan razlicitih velicina, kako ko vec ugradjuje, video sam jedan stariji koji ima 2 standardna !!

Ako vec kupis Yarvik, ne treba ti micro USB za tastaturu, vec nabavis Bluetooth misa i tastaturu, bezicne.

Poslednja izmena:
Ne pogresno si shvatilo/la, meni standardi usb treba za modem, jer nema modema sa mini/mikro usb, ovaj yaravik ima na specifikaciji i mini usb host i stadard, a tastature za tablete vidim vecinom koriste, kao i svi ostali dodaci mini usb host, procitao sam celu temu oko vivaxa novog, ali nije bilo reci o hostovima, a na nekim site-ovima vidim da vivax nema stand. usb ulaz, nego samo mikro..slazem se da rezolucija ide u prilog vivaxu, ali mi treba vise razlicitih izlaza i jedan standard, posto wi-fi, slabo funkcionise ovde, probao sam sa smartphonea, pa bi uzeo u mts usb modem..samo me interesuje, a sto nema na temi o vivax 7151, jel 7151 ima standardni usb+mikro usb..tnx

E Miglia jos nesto me zanima, ako moze savet, spomenuo si bluetooth tastaturu i mis? Gde ima to da se nabavi?

Poslednja izmena:
Prvo bez LA :D Miglia je na Italijanskom Milja , mera za duzinu, a iz avatara se vidi da sam zaljubljenik u Staru Italijansku reli Trku 1000. Milja.

Nesto ti nisi dobro razumeo. Nemoguce je da Yarvik ima dva USB-a. To sto modem ima klasicni izlaz, ne znaci da ne moze preko adaptera da se ugura u mini ili micro USB ulaz. MOzda nije lepo imati jos jedan adapter ili kablic koji se naziva OTG ali sve moze da pase. Ja sam za svoj tablet cak nabavio Mini to Micro adapter, da bi prikljucio tastatutru , futrolu.

Vivax ima OTG to znaci da mozes da prikljucis spoljne USB uredjaje, USB flash , mis itd. Moze i modem, samo to treba isprobati, da li bas hoce tacno model koji imas ili zelis da kupis i treba izvrsiti podesavanja.

To sto nigde na zvanicnom sajtu ne pise, tu su malo neozbiljni, cak za model 7151 pisu dve razlicite rezolucije jedna u opisu, a u detaljima ona prava veca. Pa ne pise nista ni za modeme, tu treba jos mnogo da uce kako prestaviti svoj proizvod.

Yarvik ima u sebi Bluetoot tako da ti ne treba spoljni adapter, kao za Vivaxa na primer. Mis mozes da kupis i kod nas u skoro svakoj radnji, samo ako imas Yarvik sa ugradjenim bluetoot-om onda stedis pare pa kupis samo misa, ne treba ti prijemnik, koji se kaci na USB. Tastatura takodje ima , ali manje, vidi da ne uzimas klasicnu nego neku koja odgovara po velicini. Inace ako imas vremena za cekanje mozes obe stvari da narucis i kod kineza . Mis za jedno 5 $, a tastaturu za 15-tak.

Poslednja izmena:
Zanima me kako to sa bluetooht misom funkcionise, on ga prepozna i na ekranu tableta mi se pojavi strelica ili..mozda skinem neki driver ili?

Na N7 možeš da zakačiš prvo mini usb to usb kablić, pa usb hub, pa sam na to kačio tastaturu i miša. Pojavi se crni kursor čim ga povežeš, nema nikakvih drajvera. Tastatura radi kao na računaru. Po meni, to nikako nije praktično zato što je ceo sistem pravljen za korišćenje prstima, a podrška za miša je tu tek onako usput. Slično kao da koristiš ekran na dodir uparen sa Win XP - jednostavno ne ide

Za Yarvik mu ne treba nista samo mis, jer tablet ima Bluetooth modul. Procedura je slicna kao na nekom telefonu na primer , ili sa wifi-em. Prvo treba da ukljucis tu opciju na tabletu, jer Bluetooth, vuce, trosi struju baterije tableta, ipak znatno manje nego wifi, i po defaultu je iskljucen kada se ne koristi, da se ustedi malo energije. Onda ide prepoznavanje i uspostavljanje veze, nije nista komplikovano.

Kod modela koji nemaju bluetooth ugradjen, onda se na USB kaci prijemnik, kao i na kompjuter , kada povezujes sa telefonom na primer. Sa tabletom preko bluetootha ne moras samo mis i tastaturu da povezes, mozes i telefon koji ga ima , pa da razmenjujes podatke i slicno, ali je to ipak dosta sporije nego wifi.

E hvala u svakom slucaju, ****** je na tabletu jer nema mikro usb, ima onaj mini, a futrole i tastature za micro su i lepse i jeftinije, oko 1500din., ima i sa mini ona je 2000..a bluetooth tastatura za manje tablete ili univerzalne ili ih nema ili su skupe ko djavo..*** sad, na specifikaciji mi je pisalo mikro a dobio sam mini i neki siroki ulaz nemam pojma koji je to, kao za neke malo starije samsunge...pomoc, savet

Da jos me nesto zanima ako moze neko da mi objasni, na topicu za vivax 1751, bilo je reci o rootovanju, pa sam pitao sta je to ali mi je nesto malo jasnije, ustvari da to poboljsava rad tableta..kako bi ja mogao da rootujem ovaj moj yarvik?

Poslednja izmena:
NIsi dobro pratio, sta sam pisao. Ja sam imao isti problem, dobio tastaturu sa Micro,a tablet ima Mini USB. Resenje kosta u Kini , nisam video da ima kod nas 1 $ . Treba ti adapter Mini muski, Micro Zenski , resena stvar. U Kini su tastature futrole oko 10 $ pa mozes i to da kupis o istom trosku.

Za miseve sam ti pisao i za tastature. S tim sto sam video ali to su akcije , za 16 $ , inace su negde oko 20 $, one sto imaju i tacped , kao na laptopu, pa moze da zameni i misa, a imaju modeli za iste pare, koje su 3d mis , mada to ljudi vise koriste za one TV stickove androide, moze i za tablete. 3D znaci da ne vozis misa po stola vec tastaturu po vazduhu, nije bas lako navici se, al kad se naviknes moze da posluzi. Cena ista , na akcijama oko 15-tak $ .

Taj tanki duguljasti , je verovatno mini HDMI . To imam i ja na tabletu, da mozes da ga prikljucis na TV. I tu ti treba jedan adapter i novi 1 $ Mini to standard HDMi. Samo pazi postoji i Micro HDMI, pa vidi dobro koji je u pitanju .

A evo pise ti sve i na stranici proizvodjaca, sto si linkovao u prvom postu :
I/O ports - MicroSD™ slot, Mini HDMI out, Mini-USB host/slave, 2.5 mm jack for earphones output, power input

Hehe, trebace ti i adapter za 2,5 mm slusalice za Standardne od 3,5 mm, pa spremi jos 1 $ :D

Poslednja izmena:
Hvala Miglia na informacijama, a oko rootovanja jel bi mogao nesto pomoci..tnx..pozz

Oko rootovanja , za konkretno ovaj model ne znam. Nije svaki model tableta isti sto se toga tice. Sve zavisi koliko je proizvodjac, otezao rootovanje. U principu je najjednostavnije i mnogi ljudi uspevaju sa programima za rutovanje. Svaki android ima svoj . Oni za 2.3 ne rade na primer na androidu 4.0 i obrnuto. To je zbog toga sto su autori programa iskoristili propuste u samom Androidu. To su oni one klick root programi. Ima ih dosta na internetu.

Najbolje da potrazis na XDA forumu. Ako negde ima nesto vise bas za Yarvik, najverovatnije je da ces tamo naci . Ako ne onda znas kako se kaze Google je tvoj prijatelj :) Samo tu treba biti i dosta oprezan jer su bukvalno Hiljade, i desetine hiljada ljudi zeznuli svoj tablet pokusavajuci da rutuju, flesuju itd.

Interesuje me jedna svar sto se tice punjaca za tablet, imam druga koji je stvarno maher i za hardver i za programiranje, on kaze da slabo radi tablete ali da sto se tice punjaca, mogu slobodno da kupim neki punjac sa 5 Ampera i 5 Volti, ovaj sad je standard 2.5A..ima li neko iskustva sa tim, ja sam nasao adaptera sa 500mA - 5A, ali nema izlaz koji odgovara mom tabletu, nije da se on bas brzo prazni posto ga koristim samo za outlook, facebook, limundo...ali puni ga brat bratu 4sata..

Cisto sumnjam da bi joj prijala duplo veca struja punjenja. Brze bi se punio tablet ali bi se vrlo brzo vreme izmedju 2 punjenja skratilo, ja ti ne preporucujem da to radis.

Nazad
Vrh Dno