Šta je novo?

YACoin [YAC]

Mreza je pala sa 27-28 MH/s na 4-5 MH/s, brzo ce diff dole, ima da ide ispod 0,2

Videcemo. Sada je i CPU minerima hashrate duplo manji, nije samo nama GPU minerima, samo mi imamo i LTC i FTC, a CPU mineri sto ti kazes nemaju sta sem Primecoin i YAC + postoji opasnost da ih "oteramo" sa primecoin-a ako stigne taj GPU miner. Onda cemo kvalitetno "sahraniti" primecoin kao i svaku drugu malu valutu u roku od 3-4 dana.

Poslednja izmena:
Prime coin nece nikako biti sahranjen, njen potencijal ce GPU ucvrstiti.... mislim da je jedino ona jednia nova valuta u zadnjih 6 meseci koja ima sanse

Ni jedna valuta nema buducnost osim BTC, vreme ce pokazati, a u zadnjih 2 meseca vidimo naznake posrtanja LTC-a i krhkost istog, tj. vezanost "pupcanom vrpcom" za BTC. AKo je LTC kao div medju malim coinima tako tanak, sta reci za sve ostale "paucina" coine.

EDIT: Nego vidimo se mi u ovoj temi u petak uvece/subotu ujutru kad diff. padne na 0,15-0,2.

Ni jedna valuta nema buducnost osim BTC, vreme ce pokazati, a u zadnjih 2 meseca vidimo naznake posrtanja LTC-a i krhkost istog, tj. vezanost "pupcanom vrpcom" za BTC. AKo je LTC kao div medju malim coinima tako tanak, sta reci za sve ostale "paucina" coine.

EDIT: Nego vidimo se mi u ovoj temi u petak uvece/subotu ujutru kad diff. padne na 0,15-0,2.

Aha.. vreme ce pokazati..... LTC ne posrece vec posrecu mali blentavi rudari sa 3 grama mozga na koje uticu oni koji lepo zaradjuju

Sto se tice Yac-a ja bas ne verujem u njega ali verujem u onog sto ga je pumpao... pa ga cekam kao ozeblo sunce :p

Poslednja izmena:
Aha.. vreme ce pokazati..... LTC ne posrece vec posrecu mali blentavi rudari sa 3 grama mozga na koje uticu oni koji lepo zaradjuju

Sto se tice Yac-a ja bas ne verujem u njega ali verujem u onog sto ga je pumpao... pa ga cekam kao ozeblo sunce :p

Vise verujem u YAC nego u LTC ako mene pitas.

Vise verujem u YAC nego u LTC ako mene pitas.

samo mogu da se nasmejem :)

PS: svaka valuta zavisi od poverenja dosta je da se malo okrenes oko sebe i vidis u sta ljudi veruju (realno a ne pre mine *****e koje sa 3 naloga hapyjy djubre) :p

Eto ja trenutno drzim ~2.5% copper bars-a i bas cekam da krenem da ga hypujem :p

Poslednja izmena:
To je jedini nacin da se zarade ozbiljnije pare.

IGisa, kako idu podesavanja za yac?

Jesi skontao mozda kako ide matematika sa intensity, shaders, thread concurrency?

Meni je hashrate obe karte oko 34, ali imam dosta hw errora, smanjio sam intensity malo je pomoglo ali opet imam bar trecinu u odnosu na accepted...

Koja su tvoja podesavanja? Meni bas cepa HW. Imam 40-65 kh/s zavisno od podesavanja, ali previse HW errora i onda slabo idu serovi.

Poslednja izmena:
i 12, thread concurrency 27648...

Pre promene N je bilo i15, tc 28160...

Citao sam malo i pokusavao da skontam kako bi to ustvari trebalo da se racuna tc ali neki kazu jedno neki drugo ... Znam samo da je celobrojni umnozak shaders-a

evo za 7950 ako uspete da pokrenete :p
--scrypt -I 18 -v 1 -w 256 --thread-concurrency 57168 --gpu-threads 1 --lookup-gap 3

U principu treba povecat TC DOSTA i onda nestne memorije na grafickoj, zato se povecava lookup-gap i smanjuje potrosnja ram-a a i sa njim smanjuje brzina
TC mozda se moze malo smanjiti dok ne pocne da baca HW, ali nesto malo

Sa zeljkovim podesavanjima resen problem hw errora... Najs :)

Khm, khm.... samo reset posto smrzava sliku, nista drugo. 7970 je drugacija dosta, moja podesavanja su i pre promene N faktora bila dosta drugacija od vasih, sada jednostavno ne ide. Sunce 86 moze li jedan screen shot posle 10 minuta rudarenja da vidim kako to izgleda kod tebe?

--lookup-gap 3 stavi na 4 tako smanis potrosnju memorije, pa ako imas jos HW povecavaj TC koliko mozes a da ne pukne driver

Meni 42, kontam da moze vise ali ja nemam nikakvo hladjenje pa sam se zaustavio na i15 zbog temperatura...

pa nije valjda da i dalje kopate YAC ?! :p
povučeni su oni ogromni buy orderi sa Bter-a i Cryptsija.. sledi srozavanje cene ako se nešto ne desi u toku noći.. SKENJ :/

ovo nema nikakve logike, da ti što su kupovali ogromno ne probaju pump.. valjda im nije nestalo sredstava..

.. il žele da se prvo dotakne dno cene..

nadam se da će se naš superheroj vratiti..

yacminer --scrypt --worksize 256 --lookup-gap 2 --shaders 1792 -I 12 -o http://yac.coinmine.pl:9088 -u igysa9.1 -p 56784 -o http://yacp.coinmine.pl:8088 -u igysa8.1 -p 54637 --gpu-engine 1000 --gpu-memclock 1500 --thread-concurrency 31000 -g 1 --auto-fan --temp-target 73 --temp-cutoff 85

al ovo je sa 8GB rama, danas ubacio još 4 u dual chanell.. 7950 2 komada, svaka ima 3 GB.. moraću da probam i ovo što predlaže Željko.. nisam na lokaciji gde je Rig, a mrzi me da cimam čoveka tamo ako se zaglavi..

Poslednja izmena:
New Bitmap Image (933).jpg

ima dosta HW errora, sa I 11 radi jako sporo, sa I 13 užas od HW errora.. ovako radi dobro već par sati.. nemam predstavu koliko je to brzo.. mislim da mi pokazuje oko 200 YAC na dan na poolu da ću da zaradim.. znaći 150.. to je malo.. moraću da proba nešto drugo dok ne padne diff..

mora diff pasti ispod 0.15 da bi razmisljali o rudarenju.

hmm.. gledam sad http://yacexplorer.tk/graphs.htm
diff pada kao kamen, block time se isto smanjuje.. ako ovako nastavi već sutra maltene bi se moglo dobijati isto YAC-a na dan kao i pre nedelju dana.. znači realno GPU mining će biti isto isplativ (količinski) ko što je bio..

neka mišljenja ?
izgleda je omanula procena da GPU mining neće biti moguć ? korišćen model baziran na starom hardware-u ?

ako je tako.. od skoka cene YAC-a nema ništa :(

na stranim forumima jos nisu provalili podesavanja. Savet drzite ih za sebe. Ja sad da pustim 10 grafika imao bi 1/4 snage poola gde kopam, a pre sam imao 1/10. UZ ovakav pad diff-a u subotu bi se moglo rudariti i uz cenu 0,00018. Videcemo. Mene je Zeljko pomogao oko podesavanja. Sada radim sa thread concurrency 65000 uz lookup gap 4. Meni to ne bi nikada palo na pamet. :D Izvlacim 43.5kh/s na grafici u primarnoj masini i 48 na dedicated rudarima. U prevodu total oko 470kh/s. Da sam sad pustio sve masine po rundi bi imao oko 7.5 YAC, a vreme bi spalo sa 10 minuta na oko 7 minuta. To mu dodje ~60 YAC po satu. Na dan ~1300-1400. Medjutim cena je 0,00016-18. Videcemo u subotu ujutru da li vredi sve rudare pustati da rade.

Poslednja izmena:
Ne znam zasto bi cena skakala ako umre gpu mining... Iovako nedelju dana nema rudarenja a ne vidim da cena ide gore... Naprotiv ako nema rudara i desavanja na berzi coin ce da umre a rudari rasprodati coine...

Uglavnom, ako onaj baja / osnivac bude nastavljao da kupuje zaradicemo nesto, ako ne bude pasce cena kad tad...

Smao strpljivo. Trajalo je dok je trajalo, ali mozda se za vikend ili sledece nedelje popravi situacija. Diff pada i to je najvaznije, a brzina kojom mi rudarimo sa grafikama je ~ 1/3 od one pre promene N faktora. Ako tiff padne na 0.12 vec smo tamo gde smo bili akd je stalo rudarenje. S obziom na grafike ici ce diff na 0,1 i manje.

Gorane moj savet ti je da odmah sve pustis, cak i sa ovakvim stanjem dobija se znatno vise nego sa ltc, ugrubo 50% vise... A dobijas u narednim danima vise coina nikako manje...

Iskreno verujem da ce se cena odrzati... Ali ja cu ipak cuvati par dana, samo treba biti strpljiv

Edit: plus po hashrateu likova na poolu vidim da jos nisu lepo podesili svoje masine tako da smo u prednosti :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno