Šta je novo?

Xtreme O/C

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
shagrath je napisao(la):
Ovaj, ne primecujes da ti ovde izigravas njegovog advokata? Sacekajmo da se covek javi i da objasni sta se desava, ne znam sto tebe toliko pogadja kad god neko izrazi sumnju (a ne sumLJu kako Optimus pise) u njegove rezultate.

Ma ne radi se o tome sumnja moze uvijek biti i opravdana nije mi se svidio samo nacin kako se to radilo zadnjih nekoliko dana.

P.S. ja nicijeg advokata ne izigravam ali kad ga mogu napadnuti 10 ljudi moze se i jedan naci da ga odbrani.

Poz....

genijalcin@23 je napisao(la):
CPUz ne ocitava kako treba delilac za memoriju i to kada koristis polovicne mnozioce za CPU. Dakle, ako je koristio 9.5 za CPU, mem. delilac za memoriju NIJE 10, barem ne u cpuz.

Sto se mene tice, sve je jasno, moze se banovati. :D Barem na neko vreme, dok ne poraste. :D

Poz

Da li si 100% siguran , dali je u pitanju generalna greska ili greska posebne verzije ?

E sad sam citao ovo o baltazaru izukidao sam se od smeha, ali bas dosta podseca na ovaj thread. Ali u svakom slucaj ON JE TU NEGDE I POSMATRA NAS!!! :) :) :) :) :)

Sve sam rekao u prethodnim postovima. Jednostavno je tako i nema sta vise da se diskutuje. U svim verzijama je tako, jer CPUz ne ocitava ove vrednosti iz registara, vec vrsi neka svoja interna merenja i proracune.

Optimus for president :D

Inace, Opti :D, a i svi ostali. Citajte korisne threadove, gde mozete nesto da naucite, da ne bi dolazili u ovako neprijatne situacije. :D

Poslednja izmena:
Meni se čini da ga je Delimir demaskirao. :beat:

Mislim da je vreme da se umesam i kazem par stvari.Dakle,navodna ,,optuzba,, se zasniva na par stvari koja su svaka za sebe nesitina i evo i odgovora na njih..Kao prvo,jedan juzer je primetio navodnu ,,nepravilnost,, na mojim screenshotovima,i odmah automatski otvorio oci jos nekolicini njih koji su isto to odjednom videli,iako se do tada nisu oglasavali po tom pitanju.Necu komentarisati tu glupost,a i verujem da bi bilo i drugacije reakcije od moderatora da je to stvarno istina,ali toga su svesni i oni koji pricaju neistine,te su presli na plan b tj.drugu stvar.O njihovom kredibilitetu govori i 0.1% postova u ovoj sobi,kao i iskljucivi rad kompa na defaultu.Kao druga stvar,se pojavljuje photoshop koji sam koristio kao i 99% ljudi za resize slike,tako da nevidim nista cudno u tome,sem zelju nekih da se uhvate za bilo koju sitnicu,koja bi mogla da bude uperana protiv mene,ali im je i taj argument nistavan.O zelji mnogih da po svaku cenu ponove baltazar ili ogi aferu necu mnogo pricati,posto je ista vidljiva na svakom koraku.Samo im to nece uspeti u ovom slucaju posto znam da sam u pravu,i sta god oni pokusali to je osudjeno na neuspeh.Kao trece ili plan c se navodi CPU-Z verifikacija.Ja se apsolutno slazem sa ovom vrstom provere,sto sam i dokazao time sto sam je pokrenuo cim mi je to signalizirano kao mogucnost od strane pojedinaca.Neki ovde spominju astronomske rezultate,a svako ko malo bolje pogleda moze videti da su moji samo malo visi od onih koji su do sada bili najbolji,nista nerealno visoko kao sto neki pokusavaju da predstave.To sto se desio error sa bazom podataka nije moja krivica,a da je ista u beta fazi mogu videti svi koji je posete.Operaciju sam ponovio vise puta ali bez uspeha.Uzgred,malo sam pogledao tu bazu i imao videti da je ista u teskoj fazi testiranja,posto je broj rezultata koji su poslati na nju mizeran.Jos jedna stvar je primetna i to da NIKO sa bencha ko ima rezultat iole visi od defaulta nije postavio svoj verifikovan rezultat,a od mene se to trazi kao da je najnormalnija stvar u pitanju.I pored toga ja sam prenebregao tu cinjenicu i uradio verifikaciju,mada su ocigledno dvostruki arsini u pitanju.Jos mi je samo ostalo da odgovorim na glupost genijalnog koji se uhvatio svoje pricice o deliocima kao pijan plota,a ja cu mu celu konstrukciju razbiti sa par reci.Dakle,uopste nisu bila ista podesavanja sistema kada sam radio SuperPI test,i kada sam radio max overclock winchestera.Cak sam testove radio u razlicito vreme,i sa totalno totalno drugacijim podesavanjima,posto mi je u slucaju SuperPI testa trebala sto visa frekvencija memorije,dok je to npr.bilo manje bitno kada je max overclock u pitanju.Dakle,natrag u ucionicu i nastavi da razmisljas o deliocima posto ces mozda i skontati nesto korisno,a ne samo spamovati treadove sa svojim pricama.Toliko.

Pa default za XP1700+ je 1466MHz, a ja sam postovao 2.33GHz :d

Nista nisi dokazao!
Keep trying!

p.s. Nemoj nista od ovoga da shvatas licno! ;)

Evo ja sam malopre uspesno odradio CPU-Z validate, dobio ID 3972 iz prve, znaci sad radi, ako ti nije problem Optimuse odradi to pa da se razilazimo.

Meni je overkloking spansko selo, ali cesto pratim ovu temu, i ne mesam se mnogo :)
Ali ovde ne mogu a da se ne umesam:
Citajuci postove onog megalika Baltazara i skenirajuci nacin pisanja, te ospednutost nekim stvarima doticnog, i citajuci postove startera ovog threada, dosao sam do zakljucka da je u pitanju jedna te ista osoba..
Prvo mi je u oko palo Location. (Baltazar= Mountintop secret research facility, Optimus Prime=O/C Lab) --- opsednutost tajnovitim i mracnim mestima!
I jedan i drugi pripremaju teren za prevaru: prvo pricaju unapred kako ce postovati neke sjajne rezultate, te kad su zadovoljni pronadjenom slikom na netu, i obradom iste posle (ili cak i bez obrade) onda to postuju ovde, i uvek je u pitanju najbolji skor iz prve.
Treca stvar koja mi je upala u oko u ovom tredu, a lici na Baltazarovo vadjenje posle Tonijevog raskrinkavanja je prvobitno neoglasavanje, pa potom pricanje u prazno bez ijednog dodatnog dokaza.
Cetvrta, ali nimalo manje bitna cinjenica je da je Optimus Prime registrovan na ovaj forum 10 dana posle banovanja Baltazara. Znam, to ne mora nista da znaci.

Ja bih tako voleo da gresim i da se vise nikad ne oglasim u ovoj temi, ali bojim se da su Baltazar i Optimus Prime jedan te isti covek! http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=1008

Da nije zanimljivo ne bi pratio ovu sobu i mogu samo da kazem da se divim momcima koji overklokuju ovde iz zabave i hobija... to je zanat, a ne fotoshopiranje.

citam ove 3 strane i ko da gledam spansku seriju :d

daj Optimuse, daj da vidim kakav ce biti zavrsetak :D

u spanskim serijama, koliko primecujem, je uvek "happy end" ali za pozitivce :d

sta je optimus ? da li ce na kraju pasti sa zgrade ili ide da se zeni :d :D

@Nervozni Postar
Bas si lepo reko sve sto ja mislim. Sad sam procito oba treda i potpuno isti utisak kao tvoj.
Sve je ovo jako tuzno...

:S:

Nervozni Postar je napisao(la):
Cetvrta, ali nimalo manje bitna cinjenica je da je Optimus Prime registrovan na ovaj forum 10 dana posle banovanja Baltazara. Znam, to ne mora nista da znaci.

Zato sam i pitao gore da li se neko seca kad je baltazar13 banovan. Vidim da se Optimus registrovao krajem maja meseca, a koliko se secam to je otprilike neko vreme kad je onaj tesko oboleli decak/devojcica baltazar13 sutnut. Kao sto ti rece, to ne mora nista da znaci, ali nekako se previse stvari poklapa...

genijalcin@23 je napisao(la):
Meni je najsmesnija konfiguracija za winchestera>

citiram "memorija 293x9.5"...:D

Cekaj, sta to znaci oooo veliki OC guru? I zasto nema cpu/z shot-a??? :D

Posto nemam A64, ne mogu da proverim da li CPU-Z (1.27) konacno pravilno detektuje mem. delilac za x.5 mnozioce. Ako je mnozilac 9.5 CPU-Z bi ispisao i delilac 9.5 iako bi trebalo da je 10 (bar sam tako vidjao po forumima). Pored toga CPU-Z ne prepoznaje i ove mem. delioce: 183/150/143/125, samo ispise prazno polje!

http://xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=505498#post505498

10x to Maxa

http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=5006
http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=5007

Sve u svemu, svejedno da li je 293x10 ili 309x9.5. Zamolio bih ponosne vlasnike A64 osim sto se duvaju po forumu :D (cast izuzecima) da probaju CPU-Z 1.27 i x.5 mnozioce i "nestandadne" delioce.

Poslednja izmena:
shagrath je napisao(la):
Zato sam i pitao gore da li se neko seca kad je baltazar13 banovan. Vidim da se Optimus registrovao krajem maja meseca, a koliko se secam to je otprilike neko vreme kad je onaj tesko oboleli decak/devojcica baltazar13 sutnut. Kao sto ti rece, to ne mora nista da znaci, ali nekako se previse stvari poklapa...

Kako se ne bih secao, licno sam ga "likvidirao" :D
Ne bih imao nista protiv da akciju ponovim ukoliko se sumnje pokazu opravdanim.

Vule je napisao(la):
A i cini mi se da ce ovo da odleti u neki offtopic i neku bespotrebnu raspravu ko od shale... Valjda gresim...

Ipak nisam pogresio...

jaksa je napisao(la):
Molim da objasnis sta ovo znaci?

Citajuci onaj stari tred, ne mogu da se otmem utisku da je nesrecnik zaista stavio svoju sliku, u nadi da ce tako biti verodostojnije.
Mislim, ona prica o "nekoj budali" kojoj je namestao kompjuter jednostavno ne zvuci ispravno, uzimajuci u obzir cinjenicu da "ta izmisljena budala" je kao u nekom trileru dala da mu "ovaj" slika pasos (iz ne znam kojih razloga!) i pride mu pozirala u onom polozaju ...itd...
Ma tuga :(

Koliko se ja secam, Nedjo se upravo na CPU-Z pozivao kada je dokazivao svoju gresku sa 300MHz memorijom. CPU-Z je pokazivao 300, ali je realni takt bio 283.333 jer je mnozioc za CPU bio 8.5 samim time je memorijski bio 9.

CPU-Z ne pokazuje dobro polovicne mnozioce, pogresno "ocita" takt memorije tj. po njemu je isti kao HT. A nije :)

Dokoniji neka okace link ka tome. :d

Znaci ja sam dokon? Kao i za one CD-ove za Brabus?

I ko me pita za licno misljenje, decko je prevarant. Do sada bi uspeo tri puta da verifikuje rezultate, a po ponasa se apsolutno isto kao Baltazar.
Svaka cast Nervoznom Postaru na analizi.

Vule je napisao(la):
Ipak nisam pogresio...
Sta nisi pogresio???? Koliko vidim drugar ti se ne javlja posto je pun posla, a pre se nije moglo disati od njegovih postova. Sada kada treba, nesto je utihnuo :)

Uopste nisam video jos jednu stranu diskusije.
A da, ja sam poznat kao ne dokon, tj. nikad nemam vremena :d

shone190 je napisao(la):
Sta nisi pogresio???? Koliko vidim drugar ti se ne javlja posto je pun posla, a pre se nije moglo disati od njegovih postova. Sada kada treba, nesto je utihnuo :)

Pa nisam pogresio da je odletelo :D

E sad, sta ce biti sa svim ovim, videcemo...

[Moje misljenje-coveka ne poznajem] Ali mislim da ste mozda malo prerano poceli da donosite zakljucke i pljujete... [/Moje misljenje-coveka ne poznajem]

Bice ovde smeha jos mnooooogo... :d :d
Ubuduce termin za photo oc je - "Optiprimusovanje", tj za upotrebu Photoshopa u OC-u :)

Poslednja izmena:
baltazar: "Ploca je abit nf7-s procesor mobile
barthon 2500+ i memorija corsair pc3200. "

optimus: "XP-M Abit NF7 Corsair 3200LL+DDR Booster water cooled"

isti lik 100%

Evo i ja kao potpuno neutralan da kazem sta mislim.
Mnogo je bre podudarnosti sa tim likom, Baltazarom. Mnooooogo !!!
A i posto su se svi uverili da validacija na CPU-Z radi bez problema, mislim da je vreme za presudu.

Vule je napisao(la):
Pa nisam pogresio da je odletelo :D

E sad, sta ce biti sa svim ovim, videcemo...

[Moje misljenje-coveka ne poznajem] Ali mislim da ste mozda malo prerano poceli da donosite zakljucke i pljujete... [/Moje misljenje-coveka ne poznajem]

Ajde bre Vule sta je prerano? Da je hteo mogao je odmah da odradi validation i sve bi bilo reseno. Svako moze da proba i videce da je to nesto prosto i odradi se za manje od jednog minuta. Verujem da bi bilo ko u njegovoj situaciji odmah odradio validaciju , ako ne moze, ne radi mu, dodao bi sigurno jos nekoliko screenshotova, pa svako bi uradio bar nesto minimalno da potvrdi verodostojnost, on se nije ni najmanje potrudio. On se vadi na to kako drugima to nije trazeno, te neke beta faze, spominje svasta a nista ne dokazuje. Nije mi jasno sto ga branis da nisi ti Baltazar mozda? :d shalim se naravno :d
Odoh ja na glasanje :D

Sasa je napisao(la):
Koliko se ja secam, Nedjo se upravo na CPU-Z pozivao kada je dokazivao svoju gresku sa 300MHz memorijom. CPU-Z je pokazivao 300, ali je realni takt bio 283.333 jer je mnozioc za CPU bio 8.5 samim time je memorijski bio 9.

CPU-Z ne pokazuje dobro polovicne mnozioce, pogresno "ocita" takt memorije tj. po njemu je isti kao HT. A nije :)

Dokoniji neka okace link ka tome. :d

Ako je to tacno onda bi po tome takt memorije kod Optimusa trebao da bude 309 MHZ kao HTT a ne 293 ??????

monteboy je napisao(la):
Ako je to tacno onda bi po tome takt memorije kod Optimusa trebao da bude 309 MHZ kao HTT a ne 293 ??????
Bogami nije tacno! Ako je mnozilac za freq. procesora 9.5x delilac za memoriju je ceo broj. Tacnije, delilac za memoriju je uvek ceo broj. Pa ako je HTT 309 Mhz, memorija je 293,55 Mhz, pri mnoziocu za CPU od 9.5x. Eh, ali CPU-z ne pokazuje tacno delilac memorije, pa bi po CPU-z delilac memorije morao da bude 1/9.5 , a ne 1/10, koliko bi stvarno trebalo da bude. Zapravo, isto ti je 10x293 Mhz ili 9.5x309 Mhz.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno