Šta je novo?

xpsp2 i flashovan 9550

• Začetnik teme Začetnik teme psaras
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

psaras

- Ribolovac -
Učlanjen(a)
04.04.2005
Poena
955
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Flashovao sam pre oko 7 dana gigabyte r9550 na saphirre 9600np.E sad karta ima xynih 4.0 mem. cipove.Posto nisam mogao da izbunarim 9600np kartu na identicnim cipovima,skinuo sam biose kojima je u spec. za memoriju pisalo samo xynih(www.techpowreup.com).Isprobao sam vecinu tih biosa i svaki radi,pa sam ostao na saphirre i postigao solidan oc s obzirom da je pasivno hladjenje.Pre neki dan drug i ja vrsimo reinstalaciju win-a uz formatiranje c: particije.Na 34 min. instalacije(ono kad ekran trepne,valjda provera gpu) pojavi se crn ekran sa nekim zuckastim linijama.Restart...opet isto.Restart...isto.Flashujem kartu na origbios i sve bude u redu,sistem instaliran,pre instalacije drajvera za grafiku ja opet flashujem na 9600 i sve bude u redu. Ucemu je stvar?

Ej, a shto flashujesh? Atitool radi sve to bez flesha. Imam Asus 9550 ge, fleshovao sam sa FIC-ovim biosom, i josh nekim, i da ti kazem najbolje je radila sa originalnim biosom i atitool-om. Postigao sam 430 mhz za gpu i 260 Mhz za ram, neshto preko 3300 u 3D mark 03. A ako bash hoces da flashujesh mozesh i to, ali prvo sa Rabitom moduj bios, to je programchich koji ti moduje originalni bios, onda bih sve trebalo biti o.k.
Nemam bash neki link za download, ako neshto iskopam javicu ti. Malo pretrazi forum pominjao se rabit.
Poz.
A da, inache i asus ima isto hynix, 5ns. Pogledaj na techpowerup.com imaju i tabele i specifikacije memorija, tako ces dosta saznati.

Za Rabit idi na www.guru3d.com.
Program je oko pola megabajta, nije frka za download.
Ali drzi se ti atitool-a, neces zazaliti. Ali experimenti su uvek zanimljivi...

Flashujem jer sa originalnim biosom ne mogu da postignem neke posebne rezultate.Mem 207,jezgro 385.Ni hz vise,a sa 9600 biosom jezgro 400 a mem 265 i moze jos.Pretrazio sam techpowerup i kao sto sam napisao gore nisam nasao bios sa xynix 4.0 specifikacijama vec samo pise xynix.Mozda to i stvara problem.
Meni u principu karta odlicno radi ali zasto win nece da zavrsi instalaciju ako je sve ok?U svakom slucaju hvala,malo cu da googlam u vezi tog zekonje 😉
pozdrav

Dodjavola! Stvarno malo. Neki su flashovali i sa power color 9600 pro, ali nije bash pravi pro nego neki easy ili tako neshto, mene je lichno mrzelo, jer mi memorija puca na 275, a gpu na 440, tako da ja dalje nisam ishao, a bitna stvar su i driveri, bar za neke igre, recimo NFSU2 sa fabrickim starim 4.5 catalist nece da da pune performanse, a sa modovanim 4.10/4.11 razlika je kao da si stavio drugu grafichku. A sa modovanim mi je recimo half life znao da pobrljavi, chisto da znash, ako ti se desi.A shto se tiche Windowsa ne znam sta da ti kazem, probaj josh neki bios, mozda bude bash sve o.k.
Poz. ,)

Poslednja izmena:
Problemi ovakvog tipa postoje jos od klot XP-a na dalje. Odnosno sa drajverima.
Naime, ako instalirate sistem sa "normalnom" karticom, pa nesto posle promenite - proci ce, uglavnom bez problema.
Medjutim, ako preflesujete karticu i promenite neki od bitnih parametara, bilo ID kartice, neko setovanje koje joj ne pripada(fastwrites, sideband adresing npr.), isl, pa krenete u instalaciju - nece uspeti. Cesto se podigne sistem samo u 640x480, 256 boja, itd.
Ovo se javlja od GF2 kartica na dalje(probao i sa GF3, GF4Ti, FX...), i sa Radeonom 9000 na dalje. Vise sam flesovao NV kartice pa znam koliko zaj*ja postoji sa time.

Ocekivao sam slican odgovor,ali nisam bas iskusan overclocker pa sam se uplasio da nesto ne sprzim.
Hvala i pozdrav. :wave:

@bocky: Thanx.
@psaras_pa: I shta si na kraju uchinio? Ja sinoc podstaknut tvojom prichom nategnem asusa do 445 za gpu i 275 za memory, i napucam 3458 3dmark 03. Vec na 450/280 nije moglo vishe, samo strafte. Chak sam razmishljao da ga fleshnem, ali me mrzelo, dobro je i ovako.
Ajd zdravo.

Nista.Ostavio sam je na 9600.Radi opushteno.3448 3dmark 03.
Necu vise da je cackam,przim hl2 na 1024*768 high detalji,a cim budem skupio kintu uzimam 6600gt agp i necu vise da se smaram sa nikakvim flashovanjem/clockovanjem.
Ajd zdravo...

Na hl2 probaj da ukljucis i antialaising i anisotropic filtering, ako imash dovoljno rama, trebalo bi da shljaka na maximumu sve.
Poz.
Dobar ti O.C.

Sljaka,sve ukljuceno sa 2x512 ddr400
:banana:

Nazad
Vrh Dno