Šta je novo?

Xperia Z/ZL

^^ pogledaću

^ hvala :)

Probao malo na sluškama, odlično se čuje! Ne znam da li ima i loših serija sa zvukom jer se mnogo njih žalilo da je max volume isuviše tih, a meni je baš jak, isto kao na iphone-u, na kome ne mogu da slušam sa max volume od jačine (azijski model). Zvuk je baš fin, smooth, nema pucanja niti bilo kakve distorzije sa basom gitarama ili šta god.

Uporediću sa iphone-om i sennheiser sluškama kada ih budem uzeo od devojke pa ću tada napisati malo više.

Ako nekoga nešto zanima, neka piše pa ću uraditi, istestirati ili šta god.

Inače, ako neko zna gde mogu da kupim pravu class 10 sdhc karticu, ili što bržu neka mi pusti link, hvala :)

Poslednja izmena:
Kako ti lezi u ruci s obzirom na ostre ivice i velicinu? Jel zamorno da se dugo drzi u ruci?

Inace, meni ovaj telefon izgleda prelepo. Sacekacu jos malo da se iskristalisu stvari oko ekrana a onda ga verovatno uzimam. Osim ako taj Honami ne izadje ranije :)

Ma Honami je samo glasina ali gde ima dima.. :d

Kapiram da ce Honami i jos jedan model biti spremni kao KLP telefoni i lansirani u idealno vreme - na jesen ili pred praznike ;)

@Wahad, ljudi su se zalili uglavnom na zvuk iz zvucnika. Sto se tice ostalog (slusanje muzike, audio kvalitet razgovora) ja sam citao samo odlicne utiske, cak su i te slusalice koje dolaze uz XZ prilicno ishvaljene.

Jesu, stvarno su ono, pa možda u rangu ovih mojih senn od 45€ koliko su koštale prošle godine kada sam ih uzeo. Samo što su meni nezgodne, imam male uši i ispadaju mi :( videćemo možda se budem navikao, ne znam ko dizajnira ove slušalice majke mi, ubio bih ga....

Da dodam, stvarno nisam primetio razliku u iphone 4s zvuku bez slušalica i ovde, niti da je bolje niti da je gore. Nije užasno ali ono, baš je mobile. Kontam da HTC tu jede sve ostale telefone jer bukvalno ima ono zvučnike...

@Dr.Mare

S'obzirom da ja imam poprilično velike šake, meni odlično leži, jedino mi je nezgodno kada treba nešto da kliknem u gornjem levom uglu, ali ovako mogu sve jednom rukom da radim. Sviđa mi se položaj power button-a jer bukvalno ti je sve tu, klikneš, unlock, i na homescreenu si, da je gore bilo bi ******o jer bi morao da žungliraš telefonom malo. Baš mi je kul ta ideja da je tu power button, praktično je, praktičnije čak i od 3.5" iphone-a.

Veličina mi i dalje ono, nije da je problem ali mi je čudna jer je baš veliki prelaz sa 3.5" na 5". ali kontam da mi treba par dana da se naviknem. Instalirao osnovne aplikacije, za ostalo ću vremenom šta mi pritreba, mada sve za posao i ostale everyday apps su mi već na telefonu.

Još jedna stvar, telefon se posle nekog vremena zagreje malo u godnjem desnom uglu, verovatno su mu tu sve bitne komponente, nije sada nešto šta mnogo smeta i šta je neprijatno, ali da se primetiti. To mi se isto dešavalo sa iphone 4s na početku, a kasnije ne, možda na početku dok se "razgaze" komponente xD

Poslednja izmena:
Još jedna stvar, telefon se posle nekog vremena zagreje malo u godnjem desnom uglu, verovatno su mu tu sve bitne komponente, nije sada nešto šta mnogo smeta i šta je neprijatno, ali da se primetiti. To mi se isto dešavalo sa iphone 4s na početku, a kasnije ne, možda na početku dok se "razgaze" komponente xD

to ce biti problem sa svim novim telefonima, pogotovo kad naidju vreli dani...

Kupio sam bumper gumeni i odvratan osećaj, mnogo debeo. Posle stavio full zagg foliju i to je to, fantastiŠen!!!

Igraću se tako, da se ne bi zagrejao :D ne bi me čudilo da posle par desetine minuta počne para da se pojavljuje xD

Inače pošto je telefon crn i magnet za otiske, ovo je jedna folija koju svi nenormalno hvale. Ja naručio dva komada za svaki slučaj :)

http://dx-box.com/benks-hsr-fingerprint-proof-screen-protector-for-sony-xperia-z.html

Inače, uvoznik ovih telefona za Srbiju je ComTrade ako nekoga zanima, dobio sam njihovu garanciju.

Poslednja izmena:
Moja ide u vodu za vikend i javljam utiske sa lica mesta. :)
Kampujemo na jezeru, fishing time.

Ponesi neki akomulator da možeš da ga puniš :D

Ima struje, moderno jezero. ;)

Voleo bih da svako može makar na par sati da se igra ovim telefonom da razbije sve predrasude koje kruže netom.... Telefon je savršen!

Nemoj tako, valjda analiticari i strucnjaci sa foruma znaju bolje, vidis da se prodao u samo 4,5 miliona primeraka za par meseci, fail ko fail :)

Da da, kao i uvek :D

Izrada je stvarno odlična, kao parče keramičke pločice nigde ništa ni da škripne ili klimne tako nešto nisam do sada video, čak izgleda čvršće i od ip4...
Nešto definitivno fali ekranu kao da je lošeg kvaliteta?! Nekako mi je neprirodan i čudan?
I software je čist bloatware...

Čuo sam da sve nepotrebno može da se obriše sa telefona, ne mora da se snima nov software ili da se stavlja drugi. Što se tiče ekrana, prirodan mi je koliko i na iphone-u.

Sviđa mi se bravia engine u reprodukciji slika i videa, stvarno izgleda fantastično.

Izgleda da i jeste tako, meni je to skroz ok, dosta aplikacija dolazi uz telefon a sta te smara ili ne planiras da koristis jednostavno obrises, nije to klasican bloatware. I uopste se pominje da je sony UI dosta blizi stock androidu nego UI vecine drugih proizvodjaca..

Evo ga i GSM Arena test ZL Xperie.

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_zl-review-923.php

Poslednja izmena:
Samo me jedno iritira i voleo bih da izađe neki mod ili šta već. Očajnički hoću da škljocam slike na power buttonu... Mora ali MORA neko to da napravi, kontam da je sony lud što nije pustio tu opciju.

Ako ništa drugo, DualShock radi bez Rootovanja i native je podržan u dosta igara :)

Ja sam u pocetku bio ubedjen da power button ima tu funkciju ali to je jedna od razlika izmedju XZ i XZL :)

Obratite paznju na gsm arena test XZL i utiske o displeju :

Surprisingly, we found that the Sony Xperia ZL in an improvement over the Xperia Z in the screen department.
The one area that Sony has improved here is contrast..

Znaci to je to, bili su delimicno razocarani uglovima itd kada su testirali XZ jer su ocigledno imali primerak sa losijim JDC displejom. XZ su testirali 17. februara kada primerci sa Sharp ekranom mozda nisu ni postojali, vec od sredine marta se ugradjuje samo ocigledno bolji Sharp.

Naravno, opet su super lcd3 i samoled sa S4 bolji za vecinu ali bitno je da situacija nije losa kao sa onim prvim ekranima.

Poslednja izmena:
Pročitao sam da je 1300:1 kontrast u odnosu na 1000:1 ovih sharp ekrana koji mi imamo.

Ima sve u ovom testu na gsm areni, jasno je da je primetna razlika izmedju ta 2 displeja. Pogledajte samo koliko je sve bolje na ovom Sharp-u, prikaz crne, bele, kontrast pa i osvetljenje. A isto tako se vidi da je i super lcd3 sa htc One npr samo malo ispred sto se tice prikaza crne ali i ''korak'' ispred sto se tice prikaza bele i kontrasta.

Gledajuci tabelu Sharp sa XZ(L) ima malo bolje rezultate od displeja sa Oppo Find 5.

Samoledi su sto se kontrasta i crne tice odavno posebna kategorija :)

E sad u stvarno neko mora da se zapita u sony-u zasto su dozvolili da izbace uopste XZ sa onako jadnim ekranom za tu klasu i da na osnovu toga budu prilicno ishejtovani. Realno, svako ko procita bilo koji test sa JDC ili odgleda poredjenje ekrana na YT ima da se smori :)

Takodje, neko bi morao da odgovara za bag sa kamera softverom. Sve je to doprinelo losijim utiscima u pocetku. Evo i XZL ima purple tint i zamucenja/manje detalja ali su fotografije i pored toga dobre za ovu klasu i po mom misljenju dnevne su bolje i detaljnije od onih sa htc One.

Wahad, ako ne znas, burst mod nema purple tint problem za razliku od auto/normal i ovo moraju da srede sa nekim apdejtom :)

Poslednja izmena:
Samo me jedno iritira i voleo bih da izađe neki mod ili šta već. Očajnički hoću da škljocam slike na power buttonu... Mora ali MORA neko to da napravi, kontam da je sony lud što nije pustio tu opciju.

To je 2 minuta posla, mislim da to vec ima na XDA. Inace trebace ti root za to i CWM.

Uradiće se root i CWM.

Inače, vodootporan je. Otišao kod keve, ona pere sudove, ja kao, vidi telefon bla bla bla, i ubacim ga u sudoperu :D žena htela da umre, potrčala po peškir vadi, briše! :D

Jadna zena, sad da je castis za kaznu jednim XZ-om :p

:D

Da, inače mi je odmah potražila nov telefon da joj uzmem xD

@hsv_stoned

Znam, slikao sam malo po sobi, vidi se taj purple tint, a zanimljivo je što uzme jednu 3. po redu fotografiju u tom procesu fokusiranja i sve to, baš kao da program ne hvata kada treba. Jedva čekam fix jer je senzor pun potencijala. Video sam na XDA da sa nekim camera programom bolje izgleda i detaljnije i bez tinta. Videću to da nađem

Problem kod XDA kao i uvek je to što ima sve i svašta sa svakakvim pitanjima i glupim odgovorima, bukvalno anarhistički spam. Da nađeš nešto treba da odvojiš 2+ sata...

Poslednja izmena:
Meni je najjace kako je djilkos jedared definisao indijce i kompaniju na xda :d I hav problam plz hulp me phone doznt wrk :d

Nisam registrovan tamo ali mi je forum bas nepregledan..

Ne spominji mi ih molim te kosa mi se digne na glavi kad pročitam gomilu takvih postova...

Zato tamo moderacija radi punom parom, baš sam pričao sa jednim modom, kaže ajdemo što moramo da brišemo ove spamove koji su reportovani, nego imamo reportove recognised developer-a koji su nekom liku odgovorili da pročita OP i da uradi kako je napisano, a oni se naljutili i prijavili dev-a zato što im se ne svidja odgovor :D

Inače preko 5 miliona korisnika ima XDA :D

Nazad
Vrh Dno