Šta je novo?

Xperia Z ne radi video...

risa

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
675
Video je snimljen sa Galaxy S5 u mp4 formatu,ima oko 280mb. Prebačen je na Xperia Z preko BT. Xperia nije htela da otvori video fajl,skinuo sam MX Player i on ga sada otvara ali video teče sporo i mnogo secka...
Šta da radim da bih gledao taj video na Xperia Z? Može li to uopšte?

Ako je 4k video fajl sa S5 onda je pitanje da li taj cipset moze normalno da pusti. Mislim da je tek od S800 pocelo uvodjenje 4k na telefone i tablete..

Poslednja izmena:
Pod pretpostavkom da video fajl nije oštećen xperia Z svakako nema problem sa manjkom konjskih snaga za bilo kakav video hd rezolucije.

Ako je na micro sd kartici fajl prebaci ga u internu memoriju pa pokušaj.
Posle toga pokušaj sa BS playerom.
Posle toga ti ostaje samo factory reset telefona, najverovatnije se nešto ubagovalo sa softverom.

Skinuo sam fajl na laptop i tu secka!!!
Ne mogu da verujem...
Video traje 49 sekundi i ima skoro 300MB!!!

Onda je verovatno 4k video.
Pogledaj info o videu u playeru, svaki ima tu opciju.
Mx player, pustiš video - meni gore desno - tools - properties - more.
Za xperiu Z ne bih znao, pitaj u njenoj temi ali Z1 compact koji koristim nema problema sa 4k videom.
Što se računara tiče zavisi opet od konfiguracije i podešavanja.

Skinuo sam fajl na laptop i tu secka!!!
Ne mogu da verujem...
Video traje 49 sekundi i ima skoro 300MB!!!

4K zahteva mocniji hardver. Desavalo se na forumu da ljudi kupe telefon koji snima 4k pa da ne mogu uopste da puste na starijim kompovima pa cak i na novijem slabijem laptopu ili mogu da puste ali video ''secka''. To je jednostavno tako..

Video od 49 sekundi koji zauzima skoro 300Mb je sigurno 4k snimak sa S5. Xperia Z ima cipset koji koliko znam ne podrzava 4k reprodukciju, za to je potreban S800 ili slican cipset (za smooth), na XZ ocigledno moze da se pusti ali secka, hw jednostavno nije dovoljno brz za to.

Poslednja izmena:
Videcu da smanjim rezoluciju
Hvala

Xperia Z ima Snapdragon 600. Tek od 800 može da snima i pusta 4k video.

Pa to je 4k (UHD), zato ne moze normalno da se pusti na XZ i tom laptopu.

Nazad
Vrh Dno