Šta je novo?

Xperia tipo ili Mini II

djurkash

Slavan
Učlanjen(a)
23.09.2009
Poena
465
Uzimam pomoćni telefon, koji bih nosio i na rekreaciju, pa me interesuju iskustva vlasnika.
Osnovno je da bude što lakši, što duža baterija i naravno android, i to po mogućstvu ics.
Ova dva su se izdvojila, znam da mini još nema 4.0, ali ga ima preko custom romova, s druge strane bitno mi je i da ih mogu otključati sa Vipa.

Hw je sličan, xperia ima malo bolju bateriju, mini je tanji, sve u svemu naginjem ka sony-ju, ali da čujem i nekoga ko ih poseduje...
Hvala...

Ja bih uzeo Tipo. Ali mislim da je otkljucavanje za njega skupo (posto ti je to bitno).

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3883&idPhone2=4718

I sam si rekao da su hw prakticno isti.. nema ovde vecih razlika, koji god da uzmes ne mozes da se ispalis ako ti vec treba mali android telefon.

Mini 2 nisam koristio ali kapiram da je solidan a Tipo koristim vec mesecima i odusevljen sam sta je devojka dobila za 1 din u vipu (desire c je u istom paketu bio 9990 din!), ICS na tipu radi sasvim solidno, zvucnik je jasan i glasan, ekran za ovako jeftin telefon solidan ali naravno ima losije uglove gledanja. Izrada je solidna sa blago gumiranom zadnjom stranom koja sprecava klizanje. Kamera je krs ali je vga kamkoder ok, sumnjam da je na Samsungu bolja situacija.

Rekoh, koji god da uzmes neces pogresiti mada bih izdvojio Tipo zbog 200mAh vise, autonomija na ovom telefonu je brutalna, mislim 3,2'' displej a 1500mAh baterija koja je standard za 4'' telefone.. sve je jasno.

Poslednja izmena:
Slažem se, ali bi samsung trebalo da se lakše otključava...ako treba da dam 30 na sim unlock, onda ***...

Pa ne znam nista oko toga ali izgleda da je tako. Onda uzmi Samsung, nista specijalno ne gubis u odnosu na Tipo osim ''malo'' na autonomiji.

i na fabričkom ics-u...

E ovo sam prevideo :D

Mozda postoji neki nacin da se Tipo otkljuca za male pare.. mozda ima i neki otkljucan po oglasima?

Poslednja izmena:
Zna li neko kako se mini II otključava?
Može li sa sgs unlockom sa kojim su se otključavali sgs, sgs2 i sgs3 ?

Mislim da za njega nije skupo. Do 1000din. Ne bih rekao da radi na njemu SGS Unlock.

Ne radi, proverio sam po servisima za oba, mini je 1000din, bas kao sto rece, dok je tipo 35-40eur...tako da u svetlu ove informacije, moj izbor postaje jako jednostavan :D

Otkljucavanje je ravno 2000 dinara (oko 17 eura ako racunas u eurima), ja sam pre neki dan otkljucao U i Miro model telefona, ista je cena bila za oba a otkljucavanje se odradi bukvalno u roku od odmah....to je sasvim druga stvar sto neki servisi namenski vole da drze telefon ceo dan ili cak dva dana itd...a cene im se razlikuju, derikoza ima koliko hoces, ne treba dati svakom telefon na servis.

Hvala svima na odgovorima, vec sam isao do Vipa i uzeo mini II, i vec ga sam ga otkljucao u kucnoj radinosti...nekako mi je tipo bio podebeo, a mini simpsticniji, a i najavili su oficijelni JB za njega...Videcemo samo sta kaze baterija...

Vrh Dno