Šta je novo?

Xperia M i GPS

RUS

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2001
Poena
619
Imam problem da namestim da radi navigacija na ovom telefonu.

Xperia M GPS Test.png
U GPS Test-u pokazuje da vidi dovoljan broj satelita. Broj vidljivih satelita varira od 6-13, ali je uvek nivo signala za satelite 00.
Prilikom instaliranja iGO GPS je radio i našao je fix čak unutar zgrade. Međutim radio je tog dana i posle ne.
Telefon je od kolege koji ga je kupio preko MTS-a pre nedelju dana.

Da li je moguće da se GPS čip pokvario?

Da napomenem da je verzija androida 4.1.2 i da telefon nudi sistemsku ispravku (15.4.A.1.9). Probao sam sa vraćanjem na fabrička podešavanja ali je problem ostao. Da li je moguće instaliranjem sistemske ispravke "povratiti u život" GPS (informacija o sistemskoj ispravci je stojala i prilikom instalagije iGO-a kada je on radio)?

Izbrisan AGPS i ostavljen telefon pored prozora. Pre par minuta sam proverio i situacija je identična. Telefon vidi satelite ali niti jedan nije "In use" i kod svih je "nivo signala" 00 (kao na slici koju sam postavio). Interesantno je da je telefonu sada vidljivo čak 14 satelita.

Ima li neko ideju kako ovo da rešim? Da li postoji neki drugi program koji bi dijagnostikovao kvar GPS-a (ovo pitam zbog reklamacije mts-u tj. kako im dokazati da telefon nije 100% ispravan)?

Pozdrav

Izbrisan AGPS i ostavljen telefon pored prozora
A da li si tada učitao nove AGPS informacije? Ako jesi, onda stvarno ne znam šta bi mogao da bude problem.

Ja bih to odneo u MTS i tražio da sami isprobaju da li radi GPS.

Ovde postoji i jedan malo komplikovan fix, koji navodno sređuje probleme sa GPSom:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2758533

Uzgred, a zašto ne instaliraš tu sistemsku ispravku? Vidim da ima onih koji tvrde da to poboljšava rad GPSa:
http://talk.sonymobile.com/t5/Xperi...9-android-4-3-for-Xperia-M/td-p/700351/page/4

By the way gps, looks like, working very well at last, offcourse still i checking now, i will see how works later after i sets all phones settings, coz with previous update after restart of phone gps was not working good

Poslednja izmena:
Udji u service meni telefona i pokreni GPS test.

Mada, ja bih prvo instalirao update, pa tek onda testirao.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno