Šta je novo?

Xperia ili HTC Touch Diamond

Mellow

Čuven
Učlanjen(a)
02.05.2002
Poena
619
Posto planiram da uzimam jedan od ova dva telefona, interesu je me da li ih neko ima na forumu i kakvi su utisci. Citao sam dosta o oba ali i dalje ne mogu da prelomim koji od ova dva da uzmem. Razlika u ceni je oko 20-30 jura u koris Xperie (pricam o polovnim aparatima).

Hvala unapred

HTc touch pro je vise u klasi xperie najvise zbog qwerty tastature! Ako ti ista nije potrebna (a zna cesto vrlo da koristi) onda slobodno mozes ici na diamond!

Xperia ima 3,5mm jack...ja bih samo zbog toga uzeo Xperiu :D, a ima 3" ekran u odnosu na 2,8" kod HTC-a :p

imam xperiu i zadovoljan sam...nazalost ne mogu nista uporedno da ti kazem jer nisam imao priliku da dodjem u dodir sa HTC...ono sto znam je da je xperia napravljena po slici i prilici HTC-a, pa cak mnoge stvari i od njih samih...u principu radi se o veoma dobrom PPC sa svim mogucim dodacima (konekcije i dr.)...qwerty tastatura je super stvar i meni puno znaci sa obzirom da sam stalni korisnik worda excela i drugih stvari (ovo ne znaci da se mozes puno baviti office-om jer ipak imas mali ekran itd).

Od softwarea imam win mobile 6.1. iako evo vec sam skinuo 6.5. koji cu ovih dana fleshovati...fleshovanje je extra sigurno zbog postojanja hard SPL-a (mislim da se tako zove) koji ti ne dozvoljava da brikujes uredjaj. Ukoliko pogresis u koracima pri fleshovanju jednostavno ti vrati stari OS (isprobao :) ).

Od mem. kartica mozes staviti do 32gb ali iskreno ja sam sa 8gb prezadovoljan.

Dakle, multimedijalna ultrafunkcionalna poslovna i ne znam kakva vise spravica koja ce uraditi dobar deo pomoci oko zivota :)

Mene najvise brine tezina aparata kod X1. Sada koristim P1i pa mi je mozda zbog toga blizi Diamond, iako sam se navikao na tastaturu kod P1. Dakle sa jedne strane je tastura i veci ekran a sa druge velicina samog telefona i nedostatak tastature.

Bas je tesko odluciti se.

PS Kao za inat mi juce promace jedan veoma povoljan Touch HD, a bas sam se odusevio kada sam ga video po toj ceni, ali ko pre devojci...

iskreno receno to je meni zanemarljiva stvar. nekada ga nosim u dzepu od pantalona ili sorca, nekada u jakni, nekada u torbi...u svim slucajevima mi je xperia neprimetna...ne znam da li je to do navike ali znam da sam pre imao nekakvu motorolu koja je bila dosta laganija pa pri tranziciji sam 2 dana imao osecaj trezine...xperia je oko 158 grama teska...nije mnogo koliko nudi!!!

Ma stvarno vise nemam pojma, covece, kupovina telefona je postala nauka.... Probao sam u ruci X1 ali bez baterije i onako, deluje poprilicno fino. Diamonda nikada nisam uzivo video.

ne znam sta bi ti rekao. ja kada sam uzimao gledao sam potrebu.mnostvo ljudi oko mene ima nokie i iphone...ja sam u win mobile platformi video potrebu...mozdda i navika na win. sa druge strane presudna mi je bila qwerty tast. sa koje evo i pisem :).

E ovako,

Nosio sam oba telefona relativno posle njihovog izlaska.

Mane Diamond-a

Slaba baterija,
Malo ram memorije, stoga se desava da bude lepo spor.

Xperia

Mane:

Po meni prevelika rezolucija za mali displej, stoga su slova dosta sitna.
Ekran je ubacen malo unutra kao na starim TS telefonima.

Prednosti:

Bolji procesor i vise rama
Qwerty

zaboravio sam da kazem xperia ima izuzetnu bateriju

Hvala na odgovorima

prevelika rezolucija ekrana je ono sto je najvetji problem kod xperie pa je nemogutje koristiti je prstima... sto se tice sporosti diamonda sa dobrim kuvanim romom je to proslost a ima ih dosta.... za diamond ima jaca baterija sa kojom je dosta ruzniji ali zato traje fenomenalno dugo... za xperiu je prednost to sto ima odlicne panele mada nervira animacija koja je spora...

ja bih isao na diamonda ukoliko ti qwerty nije presudan... ako jeste u obzir bih ubacio i touch pro mada je xperia svakako atraktivnija i kvalitetnije izrade...

prevelika rezolucija ekrana je ono sto je najvetji problem kod xperie pa je nemogutje koristiti je prstima... sto se tice sporosti diamonda sa dobrim kuvanim romom je to proslost a ima ih dosta.... za diamond ima jaca baterija sa kojom je dosta ruzniji ali zato traje fenomenalno dugo... za xperiu je prednost to sto ima odlicne panele mada nervira animacija koja je spora...

ja bih isao na diamonda ukoliko ti qwerty nije presudan... ako jeste u obzir bih ubacio i touch pro mada je xperia svakako atraktivnija i kvalitetnije izrade...

sbp shell je resenje za rezoluciju...povecanje fonta je resenje za prste...ja je koristim prstima dok vozim auto :)

samo panel... doduse ima vetjinu opcija za svakodnevnu upotrebu al to nije to... povetjanje fonta... bzv :)

a ne... ja bih pravu meru... i amoled displej :)

Xperia je extra, jako kvalitetno napravljena, ali opet... nekako kada je duze koristis, znaju da zabole ruke. Evo i mene i jos jednog lika sa foruma (neka se sam javi). Touch Diamond nikad ne bih uzeo, Xperia je mnogo vise smekerski telefon, kvalitetnije urađen i sa boljim ekranom, ali su drugacije koncipirani... Ne znam kako se izmedju njih dvoumis....

Maxa ima delikatne prstitje naviknute na iphone :d

btw, sad tek videh, ne postoji Diamond pro II, postoji Touch pro II i Diamond II...

Poslednja izmena:
dobro i to je kompromis (mislim delikatni prstitji :) )

To access the keyboard, just slide the screen to the right. The sliding mechanism is smooth and feels strong enough to endure multiple openings and closings. In its open state, you'll notice that there's a slight arc to the phone. Sony Ericsson did this to provide a better ergonomic experience when using the keyboard, and we think it succeeds. The slight curve makes it comfortable to hold the phone when typing messages, and it also props the screen at a nice angle for better viewing. The screen orientation will also automatically switch from portrait to landscape mode when you open the phone. The keyboard itself is pretty good. The buttons are slightly on the smaller side but there's enough spacing between them that we think it shouldn't give most people problems. We were able to compose messages and enter text without too many errors, though the number keys are a bit hard to find at first.

http://armysyaz.multiply.com/reviews/item/13

ovo sam nasao sto se tastature tice a koristenja touchscreena moguce :) iako ja sam bas cest posetilac TS-a i nemam problema sa bolovima u rukama :)

Poslednja izmena:
mora da je bilo nekakvo opasno padanje...meni je ispadao nekoliko puta (sa mojim brzim refleksima ublazio sam pad :) ) i iznenadio sam se kako se telefon raspadne na tri dela (kao formula :) )...na poklopac od baterije, bateriju i ostatak tako da se kineticka energija od udarca malo razlozi...

ovaj deo sto su prikazali je kod mene gumirana plastika...verovatno i kod njih zato mislim da je bio opasan pad :)

Ali pogledaj i ostale linkove sa spiska iz prvog posta.

zaista jeste problem...ja ga sva sreca nisam pogodio :)...izgleda da je to nekakva serija sa greskom !!!

meni je recimo poklopac od baterije izgreban ali to je usled stalnog prevrtanja telefona po dzepovima torbi itd.

Poslednja izmena:
Ok skoro da ste me ubedili da uzmem X1. Hvala svima na savetima i misljenjima, mada sam i ja sam vise vukao ka Xperiji.

Nazad
Vrh Dno