Šta je novo?

Xpad tableti od 7 i 9 inca

MilanR

Cenjen
Učlanjen(a)
11.12.2012
Poena
154
Ima li neko iskustvo sa ovim tabletima?

Vidim da oba koriste isti procesor, graficku, da li to znaci da ce ovaj od 7" brze raditi?

Nemam nikakvo iskustvo sto se tice tableta a uzeo bi jedan cisto za surfovanje i malo igranja tipa Angry birds.

Tehničke karakteristike sa njihovog sajta za model od 7 inca:

Proizvođač: Xpad
Model: 71
CPU: Boxchip A13 Cortex A8 1.2GHz
GPU: Mali 400 GPU processor
Ekran: 7"TFT kapacitivni ekran (800x480pix), multi-touch support-five fingers
Sistem: Android 4.04
RAM: 512MB DDR3
ROM: 8GB FLASH
Gravity: 4-direction gravity sensor
Kamera: Front 1.3Mpix
Wifi: 802.11b/g/n Wireless Connection
Opciono 3G:
Podržava eksterni 3G dongl ili žičanu konekciju preko konektora
Baterija: 2400mAH/3.7V Litijum polimer
Video: podržava 720p/1080p/2160p HD video playing&output
I/O portovi:
TF card slot - 1kom
3.5mm - 1kom
mini USB OTG (PC, 3G, u disk, miš, tastatura) - 1kom
Aplikacije: E-book, google market, facebook, youtube, 3D games.
Accesories: Standard adapter, USB kabal, manual, colorbox.

Rezolucija ocajna, vidi kakva je na 10 incha, pa razmisli bolje o njemu, ovo je dno sto se ekrana tice.. A s obzirom da ne vredi uzimati tablet sa losim ekranom, osim ako ne planiras da ga vezujes za TV.. Onda ja bi izbegao ovo..

Za 7 inca rezolucija je OK. RAM: 512MB DDR3 je ipak malo osim ako necete "gurati" bezbroj aplikacija. Najvaznije pitanje je baterija i njeno trajanje. Sve ostalo je veoma dobro. Ja sam bio vlasnik GoClevera A73 to je djubre od tableta, vratio i uzeo Nexus 7. Ako je kvalitetniji od GoClevera onda je OK.

Za 7 inca rezolucija je OK. RAM: 512MB DDR3 je ipak malo osim ako necete "gurati" bezbroj aplikacija. Najvaznije pitanje je baterija i njeno trajanje. Sve ostalo je veoma dobro. Ja sam bio vlasnik GoClevera A73 to je djubre od tableta, vratio i uzeo Nexus 7. Ako je kvalitetniji od GoClevera onda je OK.

Ova rezolucja nije vise ok ni za 4`` telefone.. a kamo li za jedan tablet od 7 incha koji ima mng vecu povrsinu od telefona . . Jeste da su to jeftiniji tabovi i da se ne moze ocekivati Bog zna sta, ali za klasu bolja rezoucija sigurno jeste i morala je biti..

Moj kum je uzeo Xpad od 9 inch-a i prezadovoljan je, za njegove potrebe i ne treba mu bolji. Ja sam se malo igrao sa njim i meni je ok, ima sve sto ti treba da ides na net, surfujes, od aplikacija skype, face, office, igrice angry birds i sl, meni realno za te pare je sasvim pristojan.

u potpunosti se slazem sa ProMaster kupovati tablet od 7" sa rezolucijom 800x480 je smesno sad kad jeftini tableti vec imaju rezolucije 1024x768/600 na toj diagonali da ima GPS i ako je cenom oko 100€ ima ga smisla kupiti kao napredni GPS (ne tablet). Ja imam slican uredjaj samo sto su mu dodali GPS i DVB-T. Dobar je samo kao GPS i nista drugo (TV jako slabo hvata signal, kao tablet spor...) baterija drzi do 3 sata maksimalno. .

Posto bi mi tablet koristio prvenstveno za surfovanje i malo igranja ne znam koliko mi ova rezolucija predstavlja problem, osim ako neke igrice nece da rade zbog toga.

Ustvari najbitnije mi je da ne moram da punim to cudo na svakih 2-3 sata ako neko moze da mi kaze nesto o trajanju baterije?

u potpunosti se slazem sa ProMaster kupovati tablet od 7" sa rezolucijom 800x480 je smesno sad kad jeftini tableti vec imaju rezolucije 1024x768/600 na toj diagonali da ima GPS i ako je cenom oko 100€ ima ga smisla kupiti kao napredni GPS (ne tablet). Ja imam slican uredjaj samo sto su mu dodali GPS i DVB-T. Dobar je samo kao GPS i nista drugo (TV jako slabo hvata signal, kao tablet spor...) baterija drzi do 3 sata maksimalno. .

Mozes li mi reci neki model od ovih sto pominjes sa GPSom, mada vec mi se ne svidja sto kazes da baterija traje 3 sata :(

Mozes li mi reci neki model od ovih sto pominjes sa GPSom, mada vec mi se ne svidja sto kazes da baterija traje 3 sata :(

Onda ovaj zaobidji neces se usreciti.. Jedino da vidis taj od 9` mozda ima bolju bateriju i rezolciju.. Igre ce ti raditi i na ovoj rezoluciji, ali to nije to..

Onda ovaj zaobidji neces se usreciti.. Jedino da vidis taj od 9` mozda ima bolju bateriju i rezolciju.. Igre ce ti raditi i na ovoj rezoluciji, ali to nije to..

9" ima istu rezoluciju sad za bateriju nisam siguran, ne treba mi televizor zato i gledam neku 7icu a i da ne dajem neke sumanute novce jer ce koristiti samo za razonodu

9" ima istu rezoluciju sad za bateriju nisam siguran, ne treba mi televizor zato i gledam neku 7icu a i da ne dajem neke sumanute novce jer ce koristiti samo za razonodu

Ipak razmisli jos malo da ti razonoda ne postane muka...

Nemoguce da 9` ima rezoluciju 800x480 . .

edit: evo nasao sam ga.. Ipak je moguce, auuuu kakva nevera... 9 incha 800x480, pa koliki pu je ppi mamu mu njegovu 32???? Brt ovo kosta skoro 150e, ti za oko 200 mozes da nadjes polovan nexus 7, razmisli o tome.. ili makar neki prestigio dual core..

Pogledaj sta imas za 2000-3000 vise..
http://www.tehnomanija.rs/tablet-pc/prestigio-tablet-multipad-80-pmp5580c-pro-duo.html

Poslednja izmena:
Majku im a zasto su ovi Archos 7" tako skupi a po karakteristikama su losiji od ovog xpada od 7"

Majku im a zasto su ovi Archos 7" tako skupi a po karakteristikama su losiji od ovog xpada od 7"

Zato sto su ih nabavljali po visokim cenama, a vec u momentu kad su ih oni nudili bili su zastareli, secam se da sam isao bas u Tehnomaniju da gledam Archos 7100, ali sam ipak prelomio i uzeo Samsung galaxy tab p1000, jeste da je cena bila duplo veca, ali opet bi uradio, jer se isplati dati koju paru vise... Pa normalno da je bolji a tu i i podrska koju nudi Prestigio, a sto kod xtab-a neces znati da postoji..

@MilanT moj model je M753 wm8850 genericki kinez u evropi se prodaje kao Goclever tablet T72GPSTV. Kao tablet spor s malo memorije stari Android v2.3.3 sa svojim ogranicenjima slab procesor. Ekran losih uglova gledanja itd sve u svemu kao tablet moze da donije ocenu dovoljan ali kao GPS je odlican, brzo hvata satelite mozete staviti IGO, TomTom, Navigon sa masom karata veliki ekran (uz sve sto sam rekao oko vidljivosti) dolazi sa Google Maps navigation. DVB-T je jako los prepostavljam da je to do antene jer je manja od duzine prosecne hemijske olovke. Hvata signal samo kad ste u naselju :)Ja sam svoj GPS (tablet) platio oko 98€

@MilanT moj model je M753 wm8850 genericki kinez u evropi se prodaje kao Goclever tablet T72GPSTV. Kao tablet spor s malo memorije stari Android v2.3.3 sa svojim ogranicenjima slab procesor. Ekran losih uglova gledanja itd sve u svemu kao tablet moze da donije ocenu dovoljan ali kao GPS je odlican, brzo hvata satelite mozete staviti IGO, TomTom, Navigon sa masom karata veliki ekran (uz sve sto sam rekao oko vidljivosti) dolazi sa Google Maps navigation. DVB-T je jako los prepostavljam da je to do antene jer je manja od duzine prosecne hemijske olovke. Hvata signal samo kad ste u naselju :)Ja sam svoj GPS (tablet) platio oko 98€

Nije mi padalo na pamet ovo sa GPS a korisna je stvar cesto se nadjem zagubljen negde moracu da trazim neki tab sa GPSom
do sada sam se snalazio sa telefonom, a taman bi voleo da nadjem neki tako do 100e
Deo sa TVom mi nije jasan a nije mi ni potreban ni kuci ne gledam tv

Moram da se ukljucim u raspravu.Inace vlasnik sam jednog Xpad 91 (kupljenog pre mesec dana na popusti.rs za 12 400.din).U to vreme za tablet te velicine nije bilo boljeg odnosa kvalitet cena.Ovaj tablet koji je naveden kao nesto sto je bolje zaista ima bolji procesor i rezoluciju ali jednu bitnu stvar nema.Nema ekran od 9.1" vec samo od 8" a to je razlika od skoro 3cm u dijagonali.Mozda se tebi ne cini mnogo ali meni kome tablet treba samo za internet i citanje knjiga ta 3 cm viska znace vise nego veca rezolucija na ekranu od 8".Tako da za ono sto meni treba dati 2000-3000 vise za 3 cm manji ekran ne radi posao,ali opet tu smo da ti svojim misljenjem pomognemo da se odlucis

Jel se to meni cini ili je neko napravio par naloga na forumima benchmark i sk da hvale xpad tablete :D Moja preporuka su prestigio tableti, imaju dobre cene i prilicno kvalitetnu izradu :) Konkretan model ne mogu da preporucim, ako nesto znaci prestigio 5197d ultra je poprilicno dobar model :)

Jel se to meni cini ili je neko napravio par naloga na forumima benchmark i sk da hvale xpad tablete :D Moja preporuka su prestigio tableti, imaju dobre cene i prilicno kvalitetnu izradu :) Konkretan model ne mogu da preporucim, ako nesto znaci prestigio 5197d ultra je poprilicno dobar model :)

Ne znam za druge i njihove razloge, mene zanima jeftin a solidan tablet za oko 100e, ovaj sam video u radnji i mogao sam ga malo cackati zato sam i pitao za njega.
Po ovome sto citam nije nesto posebno ima neke mane, sad sam vec pogledao dosta toga po internetu ali jos nemam favorita u tom nizem cenovnom rangu.
Ovaj prestigio 5197d ultra je duplo skuplji, za mene prevelik 9.7"

Pa da ali tih 2,3 soma koje ce dati vise za Prestig, iako je od 8 incha ( a decko kaze da mu ne treba tablet od 9.7, 10.1) za njega je dobro, e sad razmisli sta dobijas za 2000 din..

1GB rama - Mozda i najbitnija stavka kod andoroida da ti ne bi svaki put kad otvoris 2 app on iskakao iz istih

Bolji procesor - Samim tim igre koje planiras da igras ce raditi glatko

Bolja rezolucija - Iako svi na to gledate kao da je nista, stavite taj tablet od 9 incha sa rezolucijom od 800 x 480 (ja i dalje ne mogu da verujem da su mogli takav ekran da stave, jer on da ne racunam sad, ali otvprilike ima oko 120-130 ppi , ukratko UZAS) znaci stavite ga pored nekog ko ima vecu od njega i videcete, pa ne furaju google i apple dzabe ekrane sa ludackom rezolucijom, nemojmo da se zaHebavamo..
Podrska - Prestigo se pokazao kao dobar kad je u pitanju obezbedjivanje podrske, koliko vidim ovi dolaze sa 4.0.3 androidom, a obecan je update na 4.1.1 koji ne da neces videti na xpadu nego ja nzm..
I da ja bi za ovo sto sam naveo doplatio i 5000 a ne 2000, tako da ko ti kaze da se ne isplati dati 2000-3000, sto je jedan racun za mobilni mesecno pa cak i manje, za sve ovo sto sam nabrojao, taj vrv nije ni probao nesto bolje da vidi koliko znaci..

Poslednja izmena:
Tablet za 100e, nemoj kupovati ya te pare nema da valja.Sacekaj skupi jos malo para i onda kupi nesto da valja i da ti stvarno koristi.Za 100e kupices neko djubre koje ces posle najvise 7 dana pozeleti da prodas, a neces moci sem ako ga ne das za 50-60e........
Sacekaj budi strpljiv i sakupi jos malo.Sada za 140/150 ima bas veliki izbor dobrih uredjaja.

@MilanR
Pogledaj ove modele
http://www.itsvet.com/proizvod/prestigio-pmp5080c-pro/comp_comp_pda/131/644
http://www.itsvet.com/proizvod/prestigio-multipad-pmp5570c-duo/comp_comp_pda/131/792
Sto kaze ProMaster dodaj 2-3 hiljade i uzmi proverenu marku. Bolje nego da bacis 100 evra. Za ovaj prvi imas temu na forumu i koliko se secam ljudi su zadovoljni tabletom. Za ovaj drugi ne znam sta da ti kazem, deluje ok i malo je skuplji.

Ja sam mu na prethodnoj strani preporucio ovaj: http://www.itsvet.com/proizvod/pres...-duo-8-16gb-pmp5880dduo/comp_comp_pda/131/786

ima ga u tehnomaniji za 16 000 rsd.. sto je za ovo parce hw super cena, cak se i ja razmisljam da ga uzmem za devojku kao poklon za Novu god, pa da ga kroz 2,3 ned prisvojim, cisto da imam gde da se igram.. :D :-devil-:

Nema potrebe da kupujes nesto sto ce te psihicki umoriti vise nego sto ce te opustiti surf, muzika i filmovi za sta bi inace trebao da ga koristis.. Nzm kakvi su drugi, ali npr meni kad uredjaj neki krene da buguje, ja poludim, jer mi ne zavrsavao ono za sta sam ga kupio.. Zato od tad uzimam samo ono sto je dobro, tj ne mora da bude skupo, bitno je da oni koji su ga kupili da ga hvale i da ne bude da ga je kupilo 10 ljudi..

Nema potrebe da kupujes nesto sto ce te psihicki umoriti vise nego sto ce te opustiti surf, muzika i filmovi za sta bi inace trebao da ga koristis.. Nzm kakvi su drugi, ali npr meni kad uredjaj neki krene da buguje, ja poludim, jer mi ne zavrsavao ono za sta sam ga kupio.. Zato od tad uzimam samo ono sto je dobro, tj ne mora da bude skupo, bitno je da oni koji su ga kupili da ga hvale i da ne bude da ga je kupilo 10 ljudi..

Elementary, My Dear Watson!

Vrh Dno