Šta je novo?

Xp2500+@xp3400+

• Začetnik teme Začetnik teme GoranM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

GoranM

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
945
Dakle uzeh jedan XP2500+ Barton i malko se poigrah 🙂
Sta da se kaze onako iz "zezanja" 2350MHz (tako je u Win dok prijavi nesto manje kod butovanja) sa 1.75V (prvo je bilo 1.8V ali se ispostavilo da je OK i 1.75) sto bi bilo oko 3400+, (to sve na 195FSB)
E tad pomislih sjajan komad, uzeh drugi i....... ISTO!!!
Da covek ne poveruje, samo nisam bas imao dovoljno vremena za jace "mucenje" ali nadam se da cu stici danas ili sutra.
Sve u svemu sjajni procesori, onih dodatnih 256Kb se "osecaju" cak i u WinXP, sve nekako deluje tecnije...(ovo je u odnosu na 1700+@2166MHz koji mi je tada bio pri ruci) lepo da ne poverujes! Dobro, dobro nije bas kao Duron-Athlon razlika ali se oseti i bez programa za testiranje narocito kada radite sa vise aplikacija u isto vreme!
Toliko od mene, dajte vasa iskustva sa XP2500+ :mrgreen:
P.S. Ploca je bila Epox8RDA+

Dodatni kes se upravo oseca u office radu u koji "kliktanje po desktopu" i spada. Koliko je meni poznato ogromna vecina bi trebala da ide kao sto su ti tvoji primerci, tako da je taj 2500+ sjajna kupovina.

GoranM je napisao(la):
Dakle uzeh jedan XP2500+ Barton i malko se poigrah 🙂
Sta da se kaze onako iz "zezanja" 2350MHz (tako je u Win dok prijavi nesto manje kod butovanja) sa 1.75V (prvo je bilo 1.8V ali se ispostavilo da je OK i 1.75) sto bi bilo oko 3400+, (to sve na 195FSB)
E tad pomislih sjajan komad, uzeh drugi i....... ISTO!!!
Da covek ne poveruje, samo nisam bas imao dovoljno vremena za jace "mucenje" ali nadam se da cu stici danas ili sutra.
Sve u svemu sjajni procesori, onih dodatnih 256Kb se "osecaju" cak i u WinXP, sve nekako deluje tecnije...(ovo je u odnosu na 1700+@2166MHz koji mi je tada bio pri ruci) lepo da ne poverujes! Dobro, dobro nije bas kao Duron-Athlon razlika ali se oseti i bez programa za testiranje narocito kada radite sa vise aplikacija u isto vreme!
Toliko od mene, dajte vasa iskustva sa XP2500+ :mrgreen:
P.S. Ploca je bila Epox8RDA+
Probao i ja jedan komad, radio je na 2.4GHz na 1.85v, ali nikakvo "poboljšanja" zahvaljujući kešu nisam osetio (čak ni u testovima) u odnosu na [email protected].

BeastMaster je napisao(la):
...

Probao i ja jedan komad, radio je na 2.4GHz na 1.85v, ali nikakvo "poboljšanja" zahvaljujući kešu nisam osetio (čak ni u testovima) u odnosu na [email protected].

Ajde bre Gagi, to da nema razlike ni u trstovima tvrdis samo ti...Pa imas mali milion testova po netu i ima razlike bar u testovima. Znam ja da si ti uzeo onaj DLTC skoro, ali Barton je Barton.

Pa nije los ni 1700+... Evo ga kod mene jedan koji ide giga overkloka (doduse kada se hladjenje dosta pojaca)... ovako, hoce da radi bez problema kao 3200+... Malo li je?

delimir je napisao(la):
...

Ajde bre Gagi, to da nema razlike ni u trstovima tvrdis samo ti...Pa imas mali milion testova po netu i ima razlike bar u testovima. Znam ja da si ti uzeo onaj DLTC skoro, ali Barton je Barton.
ja iznosim samo moje utiske, možda jesam malo preterao, ali poboljšanja su bila mizerna, zanemarljiva u odnosu na razliku u ceni. Kratko i jasno neisplativo.

Jaki vam ti 1700+ kad su svi remarkirani na dole, znam i ja tako da napravim overklokabilni procesor :mrgreen:

BeastMaster je napisao(la):
...

ja iznosim samo moje utiske, možda jesam malo preterao, ali poboljšanja su bila mizerna, zanemarljiva u odnosu na razliku u ceni. Kratko i jasno neisplativo.

Pa ako cemo da merimo sta je ispaltivo a sta nije onda niko ne bi ni kupovao sve one silne Corsaire, HyperX-eve, Radeone i sl. Nije stvar u isplativosti (ceo komp se tesko isplati, kada se nanjemu samo igras i slusas muziku), vec u zelji da se uvek ima nesto novo.

Nazad
Vrh Dno