Šta je novo?

XP2400+ izgleda da ima kod nas !?

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
D

delimir

Guest
U cenovniku poznate firme iz Nisha istaknuta je i ova stavka...

AMD Athlon XP2400+ 223 €

Da li to imaju na stanju ili ne, nemam pojma (može da se proveri...), ali eto da se zna po kojoj ceni ih možemo očekivati...

PS: Aco, evo ti konačno da odereš (ubedljivo) Simpsona, dok on traži po Dell mašinama P4 1.8A C1 stepping i popisuje oznake P4 procesora po BG firmama :p ...

delimir je napisao(la):
U cenovniku poznate firme iz Nisha istaknuta je i ova stavka...

AMD Athlon XP2400+ 223 €

Da li to imaju na stanju ili ne, nemam pojma (može da se proveri...), ali eto da se zna po kojoj ceni ih možemo očekivati...

PS: Aco, evo ti konačno da odereš (ubedljivo) Simpsona, dok on traži po Dell mašinama P4 1.8A C1 stepping i popisuje oznake P4 procesora po BG firmama :p ...

HEHEHE ,pa za te pare(223€+50€ Acin cooler) moze da se uzme valjan [email protected] :D (da budem bas skroman:D )

Re: Re: XP2400+ izgleda da ima kod nas !?

simpson H je napisao(la):
HEHEHE ,pa za te pare(223€+50€ Acin cooler) moze da se uzme valjan [email protected] :D (da budem bas skroman:D )

Zaboravio si samo u toj matematici da treba i ploca od 200+ € da bi taj 2.66 radio kako treba i plus dobar kuler za P4. :D

Re: Re: Re: XP2400+ izgleda da ima kod nas !?

Aca je napisao(la):
Zaboravio si samo u toj matematici da treba i ploca od 200+ € da bi taj 2.66 radio kako treba i plus dobar kuler za P4. :D

Ne treba ti ploca od 200€... Postoji i Abit BE7/BE7RAID, i845PE za vrlo popularne novce...

Re: Re: Re: XP2400+ izgleda da ima kod nas !?

Aca je napisao(la):
Ma to na 3,3GHz moze da tera i "bajati" BD7II bez problema i sa box coolerom koji dolazi uz 2,66.Prma tome opet mu dodje jeftinije.Ko je rekao "odnos cena-performanse":D :D ??

Dzaba vam to, taj Trubred B ide na 2.6 - 2.7 GHz, i kao takav dere bilo koji P4 na 3.3 GHz...

PS. A sta cemo ako ga stavimo na nForce ??? Jooooooj.... :D

Da, a najjače fora u svemu tome je što će za mesec-dva da košta 150-170€ (toliko je sada preko...).
Realno je očekivati oko 2.3 - 2.4 giga sa tim procesorom + NForce 2 koji neće biti skup...Još samo da cena DDR memorije padne...

Kao sto sam vec najavio AMD-u dajem sansu i cekam T'Breda 2400, a onda prvo moj good old KX7 na 12x200Mhz. ;)

byMaX je napisao(la):
Dzaba vam to, taj Trubred B ide na 2.6 - 2.7 GHz, i kao takav dere bilo koji P4 na 3.3 GHz...

PS. A sta cemo ako ga stavimo na nForce ??? Jooooooj.... :D
E Max-e mojne da padas u euforiju:D .A sta ako 2.66 stavis u Granite Bay gde je protok na defaultu 4.2GB/s.Joooooj ,sto bi ti rekao:D :D A i nema sanse da se taj "VAS" potera na 2,6-2,7 GHz bez da radi lemilica:D

E Max-e mojne da padas u euforiju:D .A sta ako 2.66 stavis u Granite Bay gde je protok na defaultu 4.2GB/s.Joooooj ,sto bi ti rekao:D :D A i nema sanse da se taj "VAS" potera na 2,6-2,7 GHz bez da radi lemilica:D

Pravo pitanje je da li bi taj amd na 2.7GHz mogao da parira p4 na 3.3GHz i da ostane u zivotu vise od mesec dana....nesto i neverujem:)

The pocetnik je napisao(la):
Pravo pitanje je da li bi taj amd na 2.7GHz mogao da parira p4 na 3.3GHz i da ostane u zivotu vise od mesec dana....nesto i neverujem:)

Pitanje u skladu sa nickom :cool: :p

Ozbiljno. Ti procesori, ako je sudeći po stranim forumima idu oko 2.3 do 2.5 GHz na vazduhu. Naravno mnogo je veći dobitak, ako se to nasvira na 400 MHz FSB-a (što NForce2 legalno dozvoljava...) nego ako se prosto prodiže takt jezgra.

Ma da je i XP3500+ 100e nikad se vise ne bi vratio na amd ovu tisinu niko ne moze da plati:p

Ja ne znam da li vi razumete ili ne, ali i za AMD postoje kuleri koji su tihi kao i Intel BOX kuler. Otkako je izašao P4 ne važi više ono "buka u modi" tako da su i proizvođači kulera počeli da forsiraju rešenja sa velikim sporim fanovima, tako da taj "argument tišine" apsolutno ne stoji...

Ako si hladio AMD sa FOP38 ili Volcano 6Cu+ znaj da si sve vreme grdno grešio, jer su i tada postojali efikasni sistemi hlađenja koji su bili manje bučni...

delimir je napisao(la):
Ja ne znam da li vi razumete ili ne, ali i za AMD postoje kuleri koji su tihi kao i Intel BOX kuler. Otkako je izašao P4 ne važi više ono "buka u modi" tako da su i proizvođači kulera počeli da forsiraju rešenja sa velikim sporim fanovima, tako da taj "argument tišine" apsolutno ne stoji...

Ako si hladio AMD sa FOP38 ili Volcano 6Cu+ znaj da si sve vreme grdno grešio, jer su i tada postojali efikasni sistemi hlađenja koji su bili manje bučni...
Ne ne Delimire,ovde je pocelo da se prica o OC 2400+ na nekih famoznih 2,6GHz a takav nema sanse da ohladis sa tim besumnim strcaljkama tipa Raptor cool,Titan i dr.Pitaj Acu kako se hladi njegov kada ga nabrije na 2GHz za testove.To nema sanse da ohladi besumni fan vec 7x7 na 6000rpm ili 8x8 na 4500+rpm.A to je BUKAAAA:D

Ne ne Delimire,ovde je pocelo da se prica o OC 2400+ na nekih famoznih 2,6GHz a takav nema sanse da ohladis sa tim besumnim strcaljkama tipa Raptor cool,Titan i dr.Pitaj Acu kako se hladi njegov kada ga nabrije na 2GHz za testove.To nema sanse da ohladi besumni fan vec 7x7 na 6000rpm ili 8x8 na 4500+rpm.A to je BUKAAAA:D

Ma da, sve se plasim da ti tvoj P4 nasviran na "ne-znam-koliko" 'ladis limunadom :D

silverglider je napisao(la):
Ma da, sve se plasim da ti tvoj P4 nasviran na "ne-znam-koliko" 'ladis limunadom :D
I treba da se plasis:D .Silvere ja ovog mog P4 1.6A@ 2.72 GHz hladim, ne bas limunadom vec coolerom koji je dosao uz njega.I to sto bi na zapadu rekli "prime95 and SETI stable":D .Sa boljim hladjenjem isto tako radi na 2,92GHz ali nazalost to jos nisam obezbedio.Sta i kako dalje nemam pojma.Sada sam na prekretnici da uzmem brzi procesor ili zadrzim ovaj koji se budi na 3,04GHz ali ga temperatura ogranicava.I naravno obezbedim bolje(ne i bucnije:D ) hladjenje.

I treba da se plasis:D .Silvere ja ovog mog P4 1.6A@ 2.72 GHz hladim, ne bas limunadom vec coolerom koji je dosao uz njega.I to sto bi na zapadu rekli "prime95 and SETI stable":D .Sa boljim hladjenjem isto tako radi na 2,92GHz ali nazalost to jos nisam obezbedio.Sta i kako dalje nemam pojma.Sada sam na prekretnici da uzmem brzi procesor ili zadrzim ovaj koji se budi na 3,04GHz ali ga temperatura ogranicava.I naravno obezbedim bolje(ne i bucnije:D ) hladjenje.

To je upravo bila i poenta. I ja sam za AMD imao jeftino i tiho (21 db) hladjenje u vidu masivnog tela kulera i kvalitetne osmice. To fino radi do neke granice o/c-a, kada moram da posegnem (kao i ti) za boljim, ne i mnogo bucnijim hladjenjem. Vremena extremno bucnih kulera su, hvala Bogu, iza nas. Na zalost, ne mogu svakog naseg uvoznika da uhvatim za ruku i vodim ga da mu pokazem gde ima da se uzme.
Tako da mislim da je rasprava o neverovatnoj buci bespredmetna - oba procesora su jedno na defaultu, a drugo "kad se poteraju", jedino sto je prag (za "prelaz") za AMD nesto nizi.

Kokos je napisao(la):
Ma da je i XP3500+ 100e nikad se vise ne bi vratio na amd ovu tisinu niko ne moze da plati:p
You are so damn right...Iako imaju sad "tihi" cooleri za AMD nebih se vratio na njega da na svakih 5 min gledam temperaturu pa da mi plate...
P.S. Simsp stize P4 2.53B za 5 dana moramo da se pozabavimo time...

Ha ha..

Pa xp 2400+ je odavno stigao u Pakom,
a taj P4 se nalazi vec nekoliko nedelja u Pin!

Nazad
Vrh Dno