Roy Jones Jr. je napisao(la):
Posumnjao sam odmah na memoriju (NCP 512 ddr333), ali ona radi na 333Mhz jer sam stavio odnos u biosu 6/5. Medjutim hteo sam da budem 100% siguran pa sam od ortaka uzeo Kingston ddr400 i gurnuo i memoriju i CPU na 200Mhz medjutim opet isto tj. nece preko 8.5x200. Ne verujem da je u pitanju ploca (NF7-S 2.0)...
Tako ti je to kad ne izneses dovoljno relevantnih podataka: koja memorija i koliko, koja ploca...
Posle nam preostaje samo da nagadjamo
😉
U svakom slucaju, ploca nije sigurno.
Roy Jones Jr. je napisao(la):
... ali da li eventualno moze napajanje da utice na ovo (inace neki Kinez - Hipomedia od 300W)?
Inace, ja se izvinjavam, samo sam pretrcao preko tvog prvog posta, i nisam ga procitao kako treba. Jer da jesam, video bih kako si ti vec isprobavao 200 MHz FSB, i kako ti radi sve do mnozioca 8.5... jel' tako?
U tom slucaju, ukoliko magistrala radi do nekog mnozioca, a od nekog *ne vise*, znaci - napajanje. 200 MHz ti radi, ploca moze, memorija moze - da ne moze, ne bi radilo ni sa mnoziocima 6, 6.5, 7...
Medjutim, kada podignes mnozilac, odes na 8.5, a ploca/sistem ne dize... vise struje se trazi od ploce, tj. od napajanja u krajnjem slucaju, a taj kinez to ne moze da isporuci.