Šta je novo?

xp2000+5900xt

• Začetnik teme Začetnik teme zoka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zoka

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2004
Poena
619
Sto se tice klokovanja pocetnik sam u pravom smislu te reci pa bih zamolio za par inf.: imam procesor xp2000+, msi 5900xt, msi kt4v ploca, 2x256/333 kingston, napajanje jnc 300w. Interesuje me da li se moze klokovati ovaj procesor i kako? kojim programom se moze klokovati 5900xt (riva?) i koji je bezbedan klok za nju ( po defaultu radi na 300/390/700)? kako se mogu ucvrstiti pasivni hladnjaci na memoriju i da li se memorija moze hladiti dodatnim ventilatorom npr. vent. od napajanja?

Riva Tuner ti je po meni najpouzdaniji za klok FX 5900 XT!!!!
Da ti stabilno radi evo ovako za pocetak 490/800..pa onda ako ti se kartica fino ponasa povecavaj po 5 mhz ....
ALI ja mislim da ti je to dovoljno 490/800 jer je memorija otkrivena znaci da se puno grije!!!
Ovaj clock ti predlazem zato posto mi drug ima tu karticu i stabilno mu radi na tom clock-u ,ali ako tebi puca na 3d marku onda si zakinuo los primjerak!!!
:cigar:

Poslednja izmena:
Za CPU je malo komplikovano da ti objasnjavamo, imas topic o tome koji je na vrhu "overcloking&modding" threda, tamo je sve objasnjeno. Sto se hladnjaka i hladjenja tice, imas da kupis speeze hladnjake koji pasu i na memoriju i na graficku, smaolepljivi su i namestis ih za 10 sekundi de oces, kostaju oko 170 dinara par (jedan single-sided RAM modul).

M3 je napisao(la):
Da ti stabilno radi evo ovako za pocetak 490/800..pa onda ako ti se kartica fino ponasa povecavaj po 5 mhz ....
Pretera malo, vecina primeraka nece normalno raditi na tim frekvencijama, narocito ne duze od 10 minuta. Za malo duzi rad treba krenuti od 450/780 sto je vec realnije za vecinu primeraka, pa eventualno probati vise.

Kazem ti na taj clock drzi moj drug i stabilno mu radi....
JA jedva cekak da dodje u Pakom pa da je i ja kupim.....
Uhhh doci ce i taj dan....🙂
Mada neka pokusa sa 450/780 pa onda neka ide lagano po 5 na vise...
:smackbum:

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
Za CPU je malo komplikovano da ti objasnjavamo, imas topic o tome koji je na vrhu "overcloking&modding" threda, tamo je sve objasnjeno. Sto se hladnjaka i hladjenja tice, imas da kupis speeze hladnjake koji pasu i na memoriju i na graficku, smaolepljivi su i namestis ih za 10 sekundi de oces, kostaju oko 170 dinara par (jedan single-sided RAM modul).

procitao sam topic sa vrha ali ne bih bas da eksperimentisem, mislio sam ako je neko vec probao pa da podesim iste vrednosti...Gde mogu da se kupe ti speeze hladnjaci? Postoji li neki program koji meri temp. na grafickoj? Ranije sam imao 5600xt i program 3dturbo koji je pokazivao temperaturu medjutim iako sam ga dobio i uz 5900xt on neradi....

M3 je napisao(la):
Na FX 5900 XT radi !!!

Nece bas sa svakom karticom. Od 8 kom. sto sam probao radi sa 2 (sve su bile MSI iz iste serije, pa mi bas nije jasno zasto kod nekih radi).

crko senzor od diranja karte prasetinom umascenim prstima, posto je carinik bio izuzetno gladan dok je gledao robu morao je i da jede usput.

Lepo su se svi raspisali oko klokovanja. Ja se ne bih usudio da sastavim konfiguraciju koja toliko trosi (XP proc, 5900XT graficka), i pustim je da radi na default, a kamoli da se sa JNC-om jos klokuje proc i graficka.

Nazad
Vrh Dno