Šta je novo?

XP1700+ @ 2.5GHz !!!

valek

Čuven
Učlanjen(a)
06.12.2000
Poena
620
Elem, neko je prvi morao preko 2.5GHz, a cast je pripala mojoj malenkosti:

Procesor je dosao iz Studentovih licnih rezervi i hladjen je obicnim FridgeRockom (upotrebljena je dosta losa pasta u nedostatku ASIII, ali samo do sutra). Ploca je Abit KD7-E. Na 1.75V ulazi u XP na 2.4GHz, a dize se i na 2450MHz. Za 2504MHz (12.5x200) mu ipak treba 1.85V.

Student ipak nabode najbolji primerak :hump:

Svaka cast, ja moj na istoj ploci drzim na 1.725V na 2GHz vise necu (imam isti cooler)
mada cu probati na 1.85V posto vidim da je sve isto kao i kod mene (osim primerka).

valek je napisao(la):
Elem, neko je prvi morao preko 2.5GHz, a cast je pripala mojoj malenkosti:

Procesor je dosao iz Studentovih licnih rezervi i hladjen je obicnim FridgeRockom (upotrebljena je dosta losa pasta u nedostatku ASIII, ali samo do sutra). Ploca je Abit KD7-E. Na 1.75V ulazi u XP na 2.4GHz, a dize se i na 2450MHz. Za 2504MHz (12.5x200) mu ipak treba 1.85V.

Student ipak nabode najbolji primerak :hump:

Ovi novi primerci 1700+ ce da sahrane ove nase opasne intel klokere:D

Momci ja sam cist Intelovac, ali moram da skinem kapu. To je zaista odlican overclock... :wave;

Samo neka AMD nastavi tako i odose cene intelu dole :beat: . To mu dodje obostrana korist.

Stize mi u 16.00 Alexandar sa AX-7 i SmartFan II kombinacijom da zameni Fridge-a kome skidam kapu, ali koji na ovim frekvencijama nema sta da trazi. Do veceri ce se znati limiti ovog JIUHB-a.

valek je napisao(la):
Stize mi u 16.00 Alexandar sa AX-7 i SmartFan II kombinacijom da zameni Fridge-a kome skidam kapu, ali koji na ovim frekvencijama nema sta da trazi. Do veceri ce se znati limiti ovog JIUHB-a.

Limit ces saznati kad ga poteras sa tim kulerom ali na 2-2.1V. :wave;

Primerak ti je chudo i sigurno na 2.1 v moze da napuca 2.7-2.8 Ghz , sto je ekvivalentno Intel Northwoodu na nekih 3.9-4 Ghz i to jos hladjeno vazduhom.

drfedja je napisao(la):
Primerak ti je chudo i sigurno na 2.1 v moze da napuca 2.7-2.8 Ghz , sto je ekvivalentno Intel Northwoodu na nekih 3.9-4 Ghz i to jos hladjeno vazduhom.

Vidim da se Valek ne javlja, al' necu da mu kvarim, ipak nek on prvi postuje. Primerak je cudo, al nesto ne voli 2.1V, najbolje rezultate je dao na 2.0V Za rezultate ipak sacekajte Valeka... :boom:

Alexandar je napisao(la):
Vidim da se Valek ne javlja, al' necu da mu kvarim, ipak nek on prvi postuje. Primerak je cudo, al nesto ne voli 2.1V, najbolje rezultate je dao na 2.0V Za rezultate ipak sacekajte Valeka... :boom:

I ja sam primetio da nevole svi T.breadi veliku voltazu.
Ali koliko sam ja video moze to da bude problem i do ploce ili napajanja.

cheers

Darkmatter je napisao(la):
I ja sam primetio da nevole svi T.breadi veliku voltazu.
Ali koliko sam ja video moze to da bude problem i do ploce ili napajanja.

cheers

Moguce, ostaje jos da probamo sa mojim napajanjem koje je nesto jace, al' i ovako je rezultat fantastican za vazdusno hladjenje

Alexandar je napisao(la):
Moguce, ostaje jos da probamo sa mojim napajanjem koje je nesto jace, al' i ovako je rezultat fantastican za vazdusno hladjenje

Rezultat je zaista fantastican!

:rocket:

Nazad
Vrh Dno