Šta je novo?

XP zastajkivanje pri boot-ovanu

pri3rak

Slavan
Učlanjen(a)
12.07.2007
Poena
304
Skoro sam imao probleme sa XP opisane na http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=145987 .Kao nekakav (kakav god) pokusaj resavanja tog problema koristio sam NT registry optimizer http://www.larshederer.homepage.t-online.de/erunt/ Nakon njegovog tretmana, nakon uvodnog ekrana, onih "trcecih" crtica pri bootovanju XP-a, sistem zastane na nekoliko minuta, monitor se ne gasi, tj. diodica mu svetli, i onda se polako pojavi onaj welcome screen.Kada se bootnem u safe mod, zakuca se pri dizanju nekog agp440.sys-a, isto tako odstoji pa se bootne.Na zalost, svojom brljivoscu, prouzrokovanu radom u ranim jutarnjim casovima (oko 4:xxAM) nisam odradio registry backup u zurbi.Da li postoji nesto sto bih mogao da uradim,a da nije reinstalacija sistema.Pokusao sam sa registry mech-om, ali nista nije vredelo.

Imaš aktuelnu temu "Kako zameniti matičnu ploču bez reinstalacije Windows-a" pa možeš da iskoristiš istu proceduru, samo spremi CD sa drajverima za ploču, video karticu itd...

Slični problemi se mogu desiti kad zameniš video karticu ili matičnu ploču bez pravilne odinstalacije/instalacije drajvera

ufff sto ne rece ranije (hvala!)

ovako je operacija uspela a pacijent umro :-devil-:

sta se desilo, ovako, i meni je licilo na moguce zaglavljivanje nekog drivera, u device manageru je sve delovalo lepo, nigde nije prijavljivao problematian rad, one error logove jesam pogledao, ali da se ne lazemo tu meni nista jasno nije ...

uradio sam sve po onom uputstvu, i prvo racunar se nije ugasio, nego restartovao...ajd to mi i nije bitno...onda je opet krenuo onaj uvodni ekran sa "trcecim" crticama, i nestao, i masina se zakucala ko zec o tarabu, no ajd kazem i pre je to radio kao "normalan", i posle jedno 5, 6min se pojavio nekakav instalacioni dijalog, i sve se izdesavalo kao sto je u uputstvu navedeno...ondak je doslo vreme gde je napisao da bi restartovali sistem pritisnite finish, poslusah i onda se stvarno zakucao, tj ni posle viseo od 5,6 min nije restartovao...nista kazem ajd rucno, i bi tako, opet "trcece crtice" i ondak crni ekran beskrajnog trajanja opet ponavaljam, diodica na monitoru radi ne blinka, i monitor ima nekakvu "sliku" tj. nije mracno crn (vidi se neka siva nijansa u mraku)

da li ima ikakavog nacina da ga kako tako stavim na noge, jer sam u frci sa vremenom, a instalacija i zezanje sa onolikom kolicinom softvera je meni sada tesko izvodljivo :(

Sve je veliko pitanje u cemu je tacno problem, nazalost po tebe najlakse bi bilo da reinstaliras win...

Vrh Dno