Šta je novo?

XP, welcome, ctrl+alt+del i ostalo :)

LOWRENCE

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2002
Poena
619
U XP logovanju...

users acounts -> change the way users log on or off

Kada se ukljuci `Use the welcome screen` a ima samo jedan user na kompu, XP preskoci taj screen odnosno uloguje sam tog jednog usera. Ali kada se iskljuci `Use the welcome screen` onda se dobije ona klasicna poruka kao u win98. Medjutim, jel moze nekako da se namesti kao na Win98, da se tu ukuca samo user bez pass-a prvi put i da onda svaki sledeci put loguje sam ?

Drugo pitanje je, jel moze nekako da se iskljuci ctrl+alt+del, da ta kombinacija nema nikakvu funkciju ? User ima administratorska prava i mora da bude tako..

LOWRENCE je napisao(la):
Drugo pitanje je, jel moze nekako da se iskljuci ctrl+alt+del, da ta kombinacija nema nikakvu funkciju ? User ima administratorska prava i mora da bude tako..

Ne moze, ta kombinacija izmedju ostalog sluzi i za menjanje passworda...

ctrl-alt-delete

Moze da se iskljuci da se loguje bez njega u Control Panel/User Accounts/Advanced "Require users to press Ctrl+Alt+Delete"

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Ne moze, ta kombinacija izmedju ostalog sluzi i za menjanje passworda...

OVo drugo pitanje se odnosilo na momenat kada sam vec usao u win... Znaci, prosao sam log in, usao sam u XP i onda hocu da disablujem ctrl+alt+del...

nobody je napisao(la):
Moze da se iskljuci da se loguje bez njega u Control Panel/User Accounts/Advanced "Require users to press Ctrl+Alt+Delete"

Gde se nalazi ovo Advanced ? Ja to nemam...

XP Home ili XP Professional?

Jel racunar na mrezi tj. domenu ili nije?

Poslednja izmena:
LOWRENCE je napisao(la):
OVo drugo pitanje se odnosilo na momenat kada sam vec usao u win... Znaci, prosao sam log in, usao sam u XP i onda hocu da disablujem ctrl+alt+del...
moze u lokalnoj polisi
tj. start->run->gpedit.msc
pa u potragu

Poslednja izmena:
najbolji nacin da disejbluje ctrl+alt+del je da izvadis taster del, pa koristi samo backspace 🙂 drugacije ne moze

Miroslav je napisao(la):
najbolji nacin da disejbluje ctrl+alt+del je da izvadis taster del, pa koristi samo backspace 🙂 drugacije ne moze

🙂 A sta da radimo sa drugim 'del' na numerickom delu? :smash:

nobody je napisao(la):
Jel racunar na mrezi tj. domenu ili nije?

XP pro je, u mrezi je ali nije u domenu vec u obicnom workgroup-u... A ako se stavi u domen, moze to lako da se uradi (disablovanje ctrl+alt+del) ?

Filo je napisao(la):
moze u lokalnoj polisi
tj. start->run->gpedit.msc
pa u potragu

E hvala puno... Ovde nisam nasao kako da se skroz iskljuci ctrl+alt+del ali sam nasao kako da se iskljuci task menager i menjanje pass-a, sto mi je i trebalo najvise... Iskljucio sam i log off dugme na istom mestu ali se ono i dalje pojavljuje, nije da mi smeta a i nema sta da se zezne tako, nadam se 🙂

stormbringer_bg je napisao(la):
🙂 A sta da radimo sa drugim 'del' na numerickom delu? :smash:

Ma i to cemo izvaditi 🙂

Recimo da sam ovo ctrl+alt+del delimicno (uspesno) resio ali i dalje stoji pitanje...

Kada se ukljuci `Use the welcome screen` a ima samo jedan user na kompu, XP preskoci taj screen odnosno uloguje sam tog jednog usera. Ali kada se iskljuci `Use the welcome screen` onda se dobije ona klasicna poruka kao u win98. Medjutim, jel moze nekako da se namesti kao na Win98, da se tu ukuca samo user bez pass-a prvi put i da onda svaki sledeci put loguje sam ?

osecam da je to za neku igraonicu ...pa da klinci nebi gasili program za igraonu 🙂

bgillegal je napisao(la):
osecam da je to za neku igraonicu ...pa da klinci nebi gasili program za igraonu 🙂

Dobro osecas, samo sto je do sada na masinama bio Win98 a u programu samom ima da se iskljuci ctrl+alt+del i mozes do sutra da pritiskas a ono se nece pojaviti... Sada stavljam XP i ctrl+alt+del radi... E, zato mi treba da se iskljuci...

skini tweakui, u njemu mozes da podesis user i pass na koji se automatski loguje..

Takodje preporucujem TweakUI iz Powertoys paketa. Sredice tvoj problem sigurno. Ne radi samo ako je racunar u domenu.

vudu_dva je napisao(la):
skini tweakui, u njemu mozes da podesis user i pass na koji se automatski loguje..

E ovo mi je trebalo, znao sam da ima neko normalno resenje 🙂

Hvala puno svima 🙂

Nazad
Vrh Dno