Šta je novo?

XP u autu,a PC mi ne dozvoljava reinstalaciju

vukota

Čuven
Učlanjen(a)
22.10.2003
Poena
619
U najkracem.Nisam mogao da udjem u Xp ni na koji nacin racunajuci Safe Mode i ostale nacine.Bilo sta da kliknem on se restartuje.Ne ulazi ni u "poslednju konfig.koja je radila ok".Pre toga mi se desavalo da mi se otvori,ali bez ikona pa sam ga onda jedva vracao.Posto me zeza duze vreme (sada je zakazao skroz) resio sam da ga reinstaliram.Ubacio sam disc XP restartovao,ali ga PC uopste ne registruje nego krece da otvara XP kao da disk nije u CD-romu i tako X puta.Napominjem da sam sa tim diskom uvek bez problema instalirao XP.
Sta da radim?

P.S.Inace imam na HDD i W98 pa na srecu mogu da se konektujem i da vas pitam za savet.

Da li ti je u biosu podešen primary (ili first) boot device na taj cd-rom?

F11 je boot menu i tu dash nek bootuje sa CD-roma..... Ako ne radi F11 u bios ulazish sa F2 ili DEL i stavish first boot device CD-rom...

:wave:

vidi, posto ne znas da udjes u BIOS bolje nadji nekoga ko se malo razume da ti pomogne prvi put, da ne i nesto zaje*o. topla preporuka. pogotovo ako nemas drugu masinu da je koristis ako ti se ova zakuca

Dobro je,usao sam u BIOS i promenio sta treba i krenula je reinstalacija XP.
Medjutim,pri instaliranju mi se pojavljuje da ne moze da instalira arhiv DRIVER.CAB.Koliko je to bitno i da li mi preporucujete da ga preskocim (sto mi XP nudi) ili treba da uradim nesto drugo? Da li cu imati neki problem ako instaliram XP bez tog DRIVER.CAB?

imaces problema. lici mi da je izgreban cd ili losa memorija (moze biti i nakupljena prasina u dim slotovima). zovni nekog da dodje i da ti pomogne.

imaces problema. lici mi da je izgreban cd ili losa memorija (moze biti i nakupljena prasina u dim slotovima). zovni nekog da dodje i da ti pomogne.
Nemam nikoga da mi pomogne,ako je moguce da mi se da savet sta da uradim sam uz vasu pomoc.

Poslednja izmena:
Ostecen ti je CD sa kog instaliras. Ili ti je CD/DVD ROM zaprljan, pa nece da cita...

Probaj da pozajmis nekog drugi Win CD ili eventualno i CD ROM uredjaj...

Najlakse je da nabavis drugi CD sa XP-om......

Ako je u pitanju legalni Windows XP koji imas onda uradi sledece:

Da nabavis jos jedan CD sa XP-om (koji god da nadjes, nije bitno, ali definitivno moras da ga nabavis), i u trenutku kada ti trazi taj fajl tj. kada kaze da ne moze da ga iskopira, a ti lepo izbaci CD koji imas, gurni drugi, uveri se da je iskopirao i nastavio, a onda "nasilno" izbaci taj CD i vrati svoj, tj. stisni eject dugme i stavi svoj disk.....iskocice ponovo sa porukom da ne moze da procita CD, a ti kao sto rekoh,vrati svoj CD unutra pa klikni retry (onda ce nastaviti sa kopiranjem)...
Ako je tvoj CD zaista ostcen i brljavi izacice ponovo sa porukom da ne moze da cita sa CD, tj. da ne moze da iskopira fajl, a ti ponovi sve ovo (kao i predhodni put)....

Jeste malo cimanja, ali ce se uz malo pomoci uspesno instalirati Windows koji imas....

OK,hvala na savetima,probacu da odradim kako ste rekli.

Jos jedno pitanjce,mozda je glupo,ali ajde da pitam:Da li mozda mogu da instaliram XP bez tog fajla driver.cab pa onda naknadno da ga umuvam u XP u folder gde bi trebalo da stoji (pod uslovom da taj fajl moze da se preuzme na neki nacin)?

Ne bas, jer driver.cab je "kabinet" sto znaci da je u njemu mnogo vise fajlova koji se kasnije raspakuju u .dll-ove koji se nalaze u system32 folderu...

Mozes da probas ako imas vremena, ali cisto sumnjam....

Instalaciju XP-a je moguce pokrenuti iz DOS moda,sa hard diska ako postoji bar jedna FAT particija
@vukota
Posto imas WIN98 napravi startup disketu i iskopiraj sadrzaj CD-a sa instalacionim fajlovima XP-a na hard disk u neki folder - recimo IXP.Ako je sve OK tj.kopiranje svih fajlova prodje bez problema,butuj sistem sa diskete...
Idi u folder ixp pa u folder i386 i pokreni winnt.exe ( C:\>cd ixp\i386 i onda pokreni winnt.exe )

Instalaciju XP-a je moguce pokrenuti iz DOS moda,sa hard diska ako postoji bar jedna FAT particija
@vukota
Posto imas WIN98 napravi startup disketu i iskopiraj sadrzaj CD-a sa instalacionim fajlovima XP-a na hard disk u neki folder - recimo IXP.Ako je sve OK tj.kopiranje svih fajlova prodje bez problema,butuj sistem sa diskete...
Idi u folder ixp pa u folder i386 i pokreni winnt.exe ( C:\>cd ixp\i386 i onda pokreni winnt.exe )
@SASA022 hvala ti na savetu.Ajde da probam,nisam siguran da cu uspeti,ali ne mogu da izgubim nista.

Pozajmio sam drugi XP i sve je odradjeno bez problema.:banana::guitar::,,::cigar:
Hvala svima na pomoci!!!:wave:

Nazad
Vrh Dno