Šta je novo?

Xp startup i shutdown vreme?

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Zeleo bih VAsa vremena.
Kod mene se dize za 20sec, a shutdown za 30sec.Znaci posle skidanja device tabele merim vreme pa do kursora na desktopu, a shutdown kada kliknem na ikonu pa do kraja.
Tualatin 1.2ghz i Quantum As20+ 7200 , a u sys.trayu samo tri ikone. f-prot, vcd4 i dap.

Dobro ti se "dize" a sporo "gasi".Naizgled sasvim normalna stvar:D !!!???Salu na stranu,pronadji thread o smanjenju vremena za shutdown.Jednostavno se promene neki parametri u Registry-ju i sve bude OK(provereno kod mene)

Sto se tice dizanja slab sam :D nekih 25 secs, a spustanje ide odlicno zahvaljujuci amonovm threadu (potrazi u arhivi)...

kolio se secam treba da se promeni nesto u registriju...

REGEDIT 4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control]
"WaitToKillServiceTimeout"="4000"

[HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Desktop]
"HungAppTimeout"="5000"
"MenuShowDelay"="200"
"WaitToKillAppTimeout"="1000"

Evo malo rezultata preuzetih iz BUGa /bez blizih podataka o memoriji i disku/ :

P2 550 MHz XP Home /NTFS/ 1:06 0:09
P2 550 MHz XP Pro /NTFS/ 1:08 0:08

P3 1 GHz XP Home /NTFS/ 0:35 0:13
P3 1 GHz XP Pro /NTFS/ 0:36 0:10

P2 550 MHz Me /FAT32/ 0:59 0:04
P3 1 GHz Me /FAT32/ 0:44 0:07

Evo mojih rezultata: "dize" se za 1:10 a "gasi" se za 37 sekundi. :(
Konfiguracija je MSI 6330 Lite, D750, Quantum Lct 20

Posle prepravke u registryju shutdown 14 sekundi a "dizanje" 1:05

Ovo sto je postovao D-KEE je ok i radi, ali sam primetio da se vremenom opet malo podigne vreme gasenja kompa.

Amon_Ra je napisao(la):
Ovo sto je postovao D-KEE je ok i radi, ali sam primetio da se vremenom opet malo podigne vreme gasenja kompa.

pa sve zavisi od toga koliko je programa aktivno i jos kojecega...
po default-u su neke vrednosti u biosu 20000 pa se to smanji na 4000-5000 hiljada - znaci 4-5 puta brze izvrsenje ubijanja aplikacija koje su se ukocile i sl......

Bas ste brzi :) Otkada sam instalirao VS.NET pri startovanju se dize web i database server....muka i pri paljenju i pri gasenju.

Originally posted by D-KEE

pa sve zavisi od toga koliko je programa aktivno i jos kojecega...

Nije, bas sam primetio razliku da se posle 10-15 gasenja produzi vreme za koje se komp ugasi, a pre toga sam pozatvarao sve prozore i programe sa kojima sam radio.

Vrh Dno