Šta je novo?

XP+sp2+DX9.0c = JOK BATO

bugarin

Slavan
Učlanjen(a)
23.04.2005
Poena
304
Imao sam XP+SP2 dok mi nije pod sake pao NFSU2. Nece da pokrene pa bog. Izvalim ovako neuk da nece DX9.0c da pregazi verziju 9.0b koju SP2 vuce sa sobom :trust: . Sljustim hard, instaliram XP bez SP-a, instaliram DX9.0c, instaliram NFSU2 i igrica radi 😀 . Ajde rekoh da probam da instaliram naknadno SP2. Kontam tokom instalacije ce ukaciti da je verzija koja je instalirana svezija pa ce je ostaviti. E kako sam ja konto, tako sa prekonto, kako sam prekonto tako se za....o :wall: . Ladno mi ponovo DX9.0b na kompu. Probam sa RESTORE POINT da ponistim SP2, i opet prekonto. Komp poludeo, krene kao da digne sistem i samo restartuje :crash: . Novo ljustenje harda je bilo neizbezno. Sad je XP cist tj bez SP-a i igrice i dalje lete
Ima li neko resenje za ovaj problem sa SP2 i DX9.0c?

Ti si se nesto zbunio, u SP2 je integrisan dx9.0c.

Igra radi bez problema sa SP2, verovatno imash loshu verziju.

Poslednja izmena:
nisi rekao kako to nece da se pokrene.
Licno znam da 100% NFSU2 radi pod XP_SP2 !. Problem je u necem drugom. Moguce da SP2 donosi sa sobom drugu verziju drajvera za graficku koji ti prave probleme.
Probaj sa instaliranjem/deintaliranjem drajvera za graficku.

Drugo...SP2 instalira DX9.0C a ne B nesto si pomesao.

Elem, imam dve instalacije SP2. Jedna je originalna, znaci ona u kartonskom omotu, koju je delio microsoft i slao postom, druga je iz ko zna kojih kanala na nekom no name cd-u. I po instalaciji jedne i druge varijante, pokenem dxdiag kroz run opciju u start meniju, i lepo ispise da je verzija DX9.0b . Screenshot nemam kako bih dokazao ali nije problem da ponovo instaliram sve to ne bih li dokazao sta pise. Priznajem da nisam strucnjak neki vajni ali pismen jesam majku mu. Jedino ako sam dxdiag ne raspoznaje noviju verziju sto je po meni nemoguce.

Dakle po instaliranoj igrici i instaliranom 9.0c, igra radi normalno. Instaliram sp2, kliknem na ikonicu za nfsu2 i sve sto se pojavljuje jeste ono glupo izvinjenje da program nece da radi i pitanje da li da se posalje error-report.
Sta je tacno pisalo u njemu bem li ga. Klasika ona o sistemu tralala, ali koji je bio error code, pojma nemam.

Ne kazem ja da vi ne znate sta pricate, samo kazem sta se kod mene desava.

Greska sa drajverima za graficku nije 100% jer sam i to pokusao, probao sam sa originalnim drajverima ( Inno3d Tornado kartica), i sa Nvidia 61.77.
I u oba slucaja radi, ali samo dok se ne napravim pametan, pa opet instaliram SP2 :d .

Mislim da nije ni do zahtevnosti igrice, jer ako radi bez SPa korektno, znaci da kom zadovoljava minimum zahteva. Ispravite me ako gresim

Pa ako imas dx9.0c, ne moze da se preko njega instalira 9.0b koji je starija verzija. U SP2 je integrisan 9.0c. Mozda ti DEP (Data Execution Prevention) ne dozvoljava da pokrenes speed2.exe.

Ako sam dobro pratio tok instalacije SP2, on posle cekiranja sistema brise stare fajlove, uz pravljenje restore pointa, a zatim ubacuje nove. Pretpostavljam da tada skine 9.0c i na cisto ubacuje 9.0b. Ali posto nisam expert necu da pametujem na tu temu vec sam da iznosim podatke koje koliko toliko kapiram.
illidan , ukoliko je problem DEP, kako se otklanja isti (ne DEP nego problem🙂 )ako uopste moze.
Ponavljam, sa ove strane tastature nalazi se amater a ne profesionalac (sto je valjda jasno cim od vas trazim pomoc). pa bih molio za razumevanje 🙂

Desni klik na My Computer, pa prati sliku

Ako je to problem.

Poslednja izmena:
Hvala illidan. Trenutno je na kompu cist XP, ali cu koliko sutra nabaciti SP2 i probati. By the way, na cistom XP ne postoji DEP folder u performance options tako da sam dzaba sad trazio isti🙂) .
AKo smem da pitam da li to znaci da je XP sa SP2 provalio crack za NFSU2 kao virus i zabranio pokretanje programa?

Everything is posible 😉

bugarin je napisao(la):
Hvala illidan. Trenutno je na kompu cist XP, ali cu koliko sutra nabaciti SP2 i probati. By the way, na cistom XP ne postoji DEP folder u performance options tako da sam dzaba sad trazio isti🙂) .
AKo smem da pitam da li to znaci da je XP sa SP2 provalio crack za NFSU2 kao virus i zabranio pokretanje programa?
Nije, garantovano. 😉

Mozda pomogne:
"This utility is designed to safely uninstall DirectX runtime components from Microsoft Windows (32-bit) operating systems. DXE gives you the ability to remove and restore DirectX "on-the-fly". Thinking about reformatting? Try this first. You just might be able to save yourself from a lot of hassle"

Prilozi

Izvinjavam se na kasnjenju, ali ortak napravio pichvajz sa firminim kompom pa sam moj problem gurnuo u stranu.
Daklem, thanks INVADERu na pokusaju ali nije pomoglo.
Illidanu takodje zahvalnost ali nije ni DEP. Stiklirana je ona opcija za gasenje DEPa.
Izgleda da je SP2 koji imam ipak nedovrsena verzija, problem sam resio a kako drugacije nego domacinski: PRVA PARTICIJA XP+SP2 ZA KRSTARENJE INTERNETOM, DRUGA PARTICIJA XP BEZ SP-A ZA DIVLJANJE I LOMLJENJE VOLANA, TASTATURA I DZOJPADA🙂
Thanks momci

Nazad
Vrh Dno