Šta je novo?

XP SP2 CD free from microsoft

Ne znam, ali ja sam uzajmio od ortaka koji je narucio i stiglo mu je. A legalan je dobio na faksu za DZ. -"Izvol'te, kolega?"
-"Dobar dan, ja sam student ovog fakulteta, evo indexa, cujem da delite za DZ Windows XP..."
-"Da, naravno, izvolite vasu kopiju i serijski broj."
-"Hvala."
-"Hvala vama i dodjite nam opet."

Ja se ne bih usudio da se javljam M$-u, opasne su to cike... :D

Mada, ne vidim da se igde na onom formularu trazi serijski broj. A i Bili je objavio da ce SP2 moci da se instalira i na legalne i nelegalne kopije bez problema...

Zoni, kako mislis da saznaju kakva ti je kopija Windowsa? Nikako! U formularu se traži minimum informacija, prema tome ne vidim razlog zašto ne bismo svi uzeli primerak SP2 za džabe :) . Osim toga, ne verujem da "taj" SP2, što oni šalju na disku, ima neki "malicious code" koji šalje informacije bazi o tome da li je Windows legalan ili ne. Na kraju, uporedi taj fajl sa onim što već imaš, i videćeš da li ima razlike u veličini, pa zaključi...

Ne placaju se nikakvi troskovi slanja CD-a ?

Ma jok, posalju i cokoladicu i cvece, sve na njihov teret :d

thunderchase je napisao(la):
Zoni, kako mislis da saznaju kakva ti je kopija Windowsa?
ne mislim to, nego dobijaju info da na TOJ I TOJ adresi postoji NEKO ko ima WinXP! A to nije beznacajan podatak... nekako ne bih voleo da M$ ima takav podatak o meni, cak i da imam legalan Win... (hm... a imam ga :D )

Samo potpisnici OSl-a i oni koji imaju licencirane windowse, dobijaju cd.

ma samo se prijavite i dobicete CD. meni je stigao iz holandije :).

pa mozda ce kroz godinu dve da zadju po adresama na koje su slali da pitaju kakvu verziju windowsa imate :)

@Zoni

naruci na adresu, babe, dede ili nekoga drugog ko nema windows, posto ne postoji nikakav podatak da je, tj ko je preuzeo taj CD (stize u formi pisma). mozes da narucis i za one koji su ti se nesto zamerili pa da im kasnije dodje inspekcija :-devil-: :wall: :smash:

Poslednja izmena:
E, Zoni, majke mi si komedijaš :) . Pa ja mogu da ti kažem na kojim adresama ljudi imaju Windows XP :) . Pogledaj malo bolje, (skoro) svaki kompjuter ima XP, a kompjuter ima (skoro) svaki stan u Beogradu, ili bilo kom drugom gradu. Nemaju oni nikakve koristi od toga. Uostalom, mogao sam da naručim disk na adresu moje babe, pa šta - onda će da specijalci upadnu kod nje sajlama kroz prozor i da joj konfiskuju tranzistor? Ili će da je ispituju koma je dala Windows XP service pack 2? Ma daj... ;)

Nema ništa džaba od M$. Bolje da gledate na sve to iz ugla borbe protiv 'terorista'. Tome je sada sve podređeno u USA. Ko zna kakvog špijuna ili rupčagu ima taj SP2, kad ga sada nude i legalnim i nelegalnim korisnicima. On je inače potpuno nepotreban normalnom korisniku. Svi njegovi važni delovi mogu pojedinačno da se skinu a 90% je nepotrebno onome ko ne koristi IE i Outlook. A bezbednost je veća ako je sam podesiš sa specijalizovanim programima.

Poslednja izmena:
zap, ne treba mi SP2 - imam ga na CDu iz BUG-a... mada, za sada nemam nameru da ga instaliram...

@ thunderchase: hm... slucajno radim za jednu U$ kompaniju, pa vrlo dobro znam kakve sve podatke oni skupljaju... kao poslovni upitnici i ankete, a u svakom od njih vrlo "CIA" pitanja... tako da mislim da sam u pravu i po pitanju M$a - ne mislim ja da ce oni to direktno iskoristiti, ali ipak mislim da je bolje da se kupi neki casopis (pa makar i Digital ;) ), nego da se yaj CD narucuje od M$a...

eto, toliko od mene...

borab je napisao(la):
Samo potpisnici OSl-a i oni koji imaju licencirane windowse, dobijaju cd.
Grešiš, ja niti imam licenciran XP niti sam potpisao bilo kakav ugovor sa njima a posle jedno 2 nedelje (od naručivanja) mi je stigao CD sa SP2.

Poslednja izmena:
Zoni, nema ovamo anketa nikakvih, samo osnovni podaci, da bi znali gde da pošalju disk, ej :) ! U pravu si, i ja ću instalirati SP2 sa Digitalovog diska, al' lepo je imati M$-ov disk kući, i to džabe :) .

thunderchase je napisao(la):
samo osnovni podaci
hehe... pa, to ti upravo govorim: SAMO ime, prezime i adresa! Znaci, M$ posle toga ne zna koji broj cipela nosis, ili kako ti se zove kucni ljubimac, ili sta si imao iz srpskog u prvom razredu osnovne... S duge strane, znaju SVE bitne podatke ;)

ma, nije bitno... ko voli, nek izvoli! :banana:

M$ deli CDove - ne desava se to svaki dan! :p

silverglider je napisao(la):
Ma jok, posalju i cokoladicu i cvece, sve na njihov teret :d
Jel milka cokoladica :d :d :d

ZoNi je napisao(la):
hehe... pa, to ti upravo govorim: SAMO ime, prezime i adresa! Znaci, M$ posle toga ne zna koji broj cipela nosis, ili kako ti se zove kucni ljubimac, ili sta si imao iz srpskog u prvom razredu osnovne... S duge strane, znaju SVE bitne podatke ;)

Pusti njih sto te zezaju, ja se apsolutno slazem sa tobom :guitar:

NE VERUJ MICROSOFTU NI KADA DZABE SERVIS PEKOVE NOSI! :d

Neko ko... je napisao(la):
Nema ništa džaba od M$. Bolje da gledate na sve to iz ugla borbe protiv 'terorista'. Tome je sada sve podređeno u USA. Ko zna kakvog špijuna ili rupčagu ima taj SP2, kad ga sada nude i legalnim i nelegalnim korisnicima. On je inače potpuno nepotreban normalnom korisniku. Svi njegovi važni delovi mogu pojedinačno da se skinu a 90% je nepotrebno onome ko ne koristi IE i Outlook. A bezbednost je veća ako je sam podesiš sa specijalizovanim programima.
Ako hoće da ti uvale špijune i rupčagu mogu da ti ih uvale i preko windows update-a.
A ti već ako se brineš iskopaj bunker, natrpaj u njega zalihe za sledećih 100 godina, uđi, zatrpaj ulaz i uživaj :d

A ako te baš zanima da li ima špijuna u SP2 ima SP2 Roadshow za koji dan pa idi tamo i pitaj (ako još ima mesta) http://www.microsoft.com/scg/dogadjaji/SP2RoadShow/default.mspx

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
E stvarno mi nisi jasan; šta je tu bitno ako ti znaju ime i adresu? Je l' znaš ti koliko je ljudi naručilo taj disk? Je l' znaš koliko je nelegalnih kopija u Srbiji? Šta im onda znači još jedan u nizu korisnik nelegalnog softvera? Pitam te lepo, kakve veze ima ako saznaju da si ti Zoran Nikolic, živiš tu i tu, i lupio si neku e-mail adresu???

U poverljive podatke spadaju broj kreditne kartice, novčani prihodi, bračno stanje, preležane bolesti i slično. Možda sam glup, al' stvarno ne shvatam tu tvoju paranoju...

P.S. Ko zna kojim se ti kriminalom baviš, čim ti je ime dragoceno ;) !

Pa zar nije najjednostavnije instalirati SP2 sa diska.Osim Bug-a on je vec i na cd-u Digitala i vjerovatno na cd-ovima od svih drugih casopisa.3 u=eura(ili 5 za Bug,koliko je u Cg) ili jednostavno pozajmljivanje istog od prijatelja resavaju problem lako.Inace ja sam ga instalirao i sve je potpuno ok,jedino nije htjela da radi Kazaa koje sam se ionako rado otarasio kad sam vidio sta sam sve sa njom unio na racunar(a i WinMx je brzi od Kazaa-e a ima manje od jednog mb.Pozdrav

ZoNi je napisao(la):
za ovaj drugi link nisam bas 100% siguran da stvarno pripada M$-u!

Na osnovu čega?

Stigao disc i meni juce...Imao sam SP2 jos odavno ali iz chiste radoznalosti :-devil-: :smoke: sam narucio SP2 od MS.Razlika je ta shto je ovaj cd od MS tezi skoro 600mb a SP2 shto sam skinuo sa neta tezi 266mb.U chemu je razlika nisam gledao mada cu pogledati sjutra bas me zanima.

BTW:Shto se tice disca siguran sam da je ok tj. da nema nikakvih spy i s slicnih programa,prvo mogli su to odavno da urade preko updatea,i na hiljadu nachina jos npr ubace neki spy sa 3DMarkom :D

Poslednja izmena:
Bitrate,jesi provalio zasto microsoftov cd ima skoro 600 mb? Mozda je raspakovan service pack

Froka je napisao(la):
Bitrate,jesi provalio zasto microsoftov cd ima skoro 600 mb? Mozda je raspakovan service pack
Zato što na disku osim SP2 ima još .NET Framework 1.1 SP1, Debug simboli za Windows XP, i još nešto sitno.

Baš ću da naručim disk, da i meni na kućnu adresu stigene znak pažnje Čika Bilija...

Nazad
Vrh Dno