Šta je novo?

xp sp2 automatic updates-blokira comp

Mr.No

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2003
Poena
619
Ranije sam imao xp sp2 beta verziju i resio da stavim cist sp2. Kada sam to odradio poceo je da mi radi updates i to svaki put kada se nakacim na net prvih 5-10 minuta sve od programa je blokirano cak i toolbar gde imam precice za programe. Jedino sto mogu da u tih 5-10min uradim je my computer/c:/program files pa iz njega da pozivam programe ili da se diskonektujem sa neta (control panel/network connections). Sve se sredi kada se pojavi ikonica za automatic updates. Da li je ovo normalno ili postoji nesto sto se moze promeniti da tih 5-10min racunar ne bude blokiran. Inace koristim Norton system works 2005 u okviru kojeg norton av2005 i redovno ga update-jem i ne javlja mi nikakav virus
Pozdrav

Probaj da iskljucis automatic updates, ako ti vec smeta i ako ga ne koristis. Jednostavno Control panel - Security center - Automatic updates stavis na off. Takodje u Control panelu na administrative tools - services - pa Automatic updates dvostrukim klikom pa disable, apply, o.k. i to je to.

Ne smeta mi updates samo se pitam da li "tako treba", jer i ranije mi je bio ukljucen pa se comp nije krivio tako

Pa updates treba da radis svakako a ranije je isao bez problema a sada vise ne. Microsoft je od skora dao na UPDATE i GDI softwer koji ce ukazati na to da li ti je Windows validan ili ne. Ako je ne to je verovatno i razlog sto ti update blokira komp.

Poslednja izmena od urednika:
Nema GDI-a. I posle update-a se comp ponasao isto, pa sam mu isklucio par nepotrebnih servisa (inetinfo u task manager-u), sad radi o.k.

Mr.No je napisao(la):
Nema GDI-a. I posle update-a se comp ponasao isto, pa sam mu isklucio par nepotrebnih servisa (inetinfo u task manager-u), sad radi o.k.
Deinstaliraj IIS ako ga ne koristis ;)
btw servisi se ne gase u task manageru :)

Crni je napisao(la):
Deinstaliraj IIS ako ga ne koristis ;)
btw servisi se ne gase u task manageru :)

U pravu si ipak je bilo do IIS-a. Hocu ja ftp servis...
Thanks

Nazad
Vrh Dno