Šta je novo?

XP - Shutdown ?

• Začetnik teme Začetnik teme Maric
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Maric

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2000
Poena
609
Uradio sam svezu instalaciju XP na jednu malo stariju masinu (Duron1200 256Mb 40Gb Gforce2MX) i sve je proslo OK, sa jednim izuzetkom: Prilikom Shutdown-a XP izbaci ekran sa porukom "It is safe to shutdown your PC now" i moram rucno da ga gasim. Napajanje je, naravno, ATX. Dali neko zna nesto o ovome?

AuReUs ReCtoR je napisao(la):
...

Zar to postoji u XP-u ?!?! O🙂

Postoji, a resenje je rekao ZoNI... I mene je mucilo na starom kompu, mada u vecini slucajeva je ovo chekirano, ali ima izuzetaka...

AuReUs ReCtoR je napisao(la):
...

Zar to postoji u XP-u ?!?! O🙂

I ako postoji ja ga nisam video :mrgreen:

:mrgreen: stvarno...
Koji si sistem imao pre xp-a, jel se gasio normalno ili si isto imao tu poruku ?

Garant

Pozdrav

Garant reinstall sa 98-mice (D)

Pa neznam kome je upuceno ovo pitanje, ali ako je meni imaso sam pre toga 98SE i Me, i lepo su radili dok je XP zezao. Naravno resenje sam brzo nasao...

@RamOne Ako nije upuceno meniu onda brisi ovaj post 🙂

Ja sam vidjao ATX masine kod kojih se pojavljuje ovaj bye-screen, a da stvar bude jos gora, nema onoga sto je zoni napisao.
U tom slucaju, kada ti se pojavi taj ekran da mozes da ugasis komp, drzi power dugme nekoliko sekundi pritisnuto i komp se gasi sigurno 🙂

Poz

RamOne je napisao(la):
:mrgreen: stvarno...
Koji si sistem imao pre xp-a, jel se gasio normalno ili si isto imao tu poruku ?

Ma pusti... Masina trenutno nije kod mene pa ne mogu sad da isprobam sve sto je ovde predlozeno. Taj racunar je star nepunu godinu dana i do sada je lepo radio u jednoj igraonici. Na njoj se smenjivao i win98 i win2000 i winxp bez ikakvih problema. Masina se trenutno prodaje a jedina razlika u hardveru je sto je dodat CDROM i FDD. Danas cu ponovo da dodjem do nje pa cu da javim sta sam uradio.

Nazad
Vrh Dno