Šta je novo?

XP se digao sa mp3 diska

soulfly

Čuven
Učlanjen(a)
01.03.2002
Poena
619
Cisto onako me zanima sta se tu u stvari desilo - imam dual boot XP/RH8 i dizem RH sa diskete, znaci menjam hdd-0 i flopi kao primarne boot uredjaje u zavisnosti da li hocu win ili linux, a secondary je konstantno cd-rom. I sad, ja sam hteo u windows, a zaboravio sam da vratim u Setup-u da se OS dize sa hdd-a, i on je pokusao sa diskete, ona je izvadjena; on zavrti cd i digne se XP. Kako je to uspeo, mislim disk je obicna mp3 kolekcija; jel' on prepoznao da je disk win formata i sam ukapirao da prema tome treba "dici" windows?

Ostavi ti lepo u BIOS-u first boot floppy, second cd-rom, third hdd 0.
Kada se sistem boot-uje prvo ce traziti da vidi da li ima bootabilne diskete u drajvu, ako je nema potrazice bootabilni cd i ako njega nema nastavice da se boot-uje u WinXP, u tvom slucaju.

Kada hoces da podignes linux, samo ubacis disketu i podicice ti se linux.

Mp3 disk nema veze sa zivot, jer je sistem provalio da nema sa njega sta da boot-uje i nastavio je normalno da dize sistem.

:eye: ;P
jace je od mene 🙂

Ok, znam ja sve to kako ide kad on trazi prvo disketu, pa sta je vec sledece, ali me je interesovalo kako je "dosao do zakljucka" da dize OS sa harda, jer ni treci uopste nije bio hdd-0, nego LS120 (sta je to?).

soulfly je napisao(la):
Ok, znam ja sve to kako ide kad on trazi prvo disketu, pa sta je vec sledece, ali me je interesovalo kako je "dosao do zakljucka" da dize OS sa harda, jer ni treci uopste nije bio hdd-0, nego LS120 (sta je to?).

Ako ti je uključeno u BIOS-u "Boot other devices" sistem će se boot-ovati sa bilo kog bootabilnog uređaja koji je priključen na ploču (ako ne nađe sistem na nekom od onih koje si naveo kao prioritet).

Ako ne želiš da se ovo dešava samo stavi Boot other devices na Disabled.

Pa, zelim 🙂 . Hvala, volim da znam sta se desava, mada ovo ocigledno nisu neki strasno teski detalji.

Poslednja izmena:
soulfly je napisao(la):
LS120 je super floppy koji koristi specijalne 3.5" diskete kapaciteta 120 MB, ali moze citati i obicne magnetne diskete. LS 120 kombinuje lasersku i magnetnu
tehnologiju za smjestanje podataka i zato je veceg kapaciteta. (zbog laserskog navodjenja citacke glave, pri formatiranju se track-ovi ovog flopija blize jedan drugom i tako omogucuju veci kapacitet).

blah, videvshi naslov topika, istripovao sam da je neko uspeo da podigne xp sa flash mp3 diska.. 🙂

vudu_dva je napisao(la):
blah, videvshi naslov topika, istripovao sam da je neko uspeo da podigne xp sa flash mp3 diska.. 🙂

Može ali sa onog od 1GB.... 😛

Heh mislis upravo onog koji ja prodajem 😀 A imam i jos jedan ako user hoce da se osigura pa da napravi backup 😛

Vocko je napisao(la):
Ostavi ti lepo u BIOS-u first boot floppy, second cd-rom, third hdd 0.

Zavisi koliko cesto dizes Linux. Ako mnogo cesce ides u Win, onda iskljuci sve ostalo sem hdd0, da ti sistem bespotrebno ne proverava flopi i cd, i time usporava dizanje sistema i radi kako si i navikao...

Nazad
Vrh Dno