Šta je novo?

XP restartuje prilikom ulaska u sistem?

Love Hunter

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
390
Ovako, pocelo je juce nesto cudno da mi se desava....
Sistem(i) su radili normalno i komp. Sada samo XP nece da se podigne, tj. krene da ucitava i pojavi se desktop ali tu negde dok dize sve programe skuca se i automatski restartuje. Iskljucio sam onu gresku 'Disable automatic restart after system failure' i sada se ne restartuje sam nego izbaci BSOD - neka greska nista ne kaze 0x5364 neki brojevi sve, dump...
U SAFE MODE ulazi bez problema. Chkdsk prolazi na svim particijama, na oba harda osim na toj gde je XP ali to je normalno posto je lock-ovana dok je u sistemu, sto chkdsk i prijavi i kaze do you want to schedule... ja stavim yes ali po restartu se scan disk ne pojavljuje da odradi pre ulaska u sistem skeniranje. Pitanje je - zasto i kako da ga nateram da uradi chkdsk /f ?

Da, prilikom onog restarta bez disable automatic rest. se cuje nesto klikne.... da li moze biti napajanje?! Jer evo u linux ulazi bez problema. :zgran: :wall:

Svaki savet je dobrodosao.

Ja tipujem na softver - instalirao sam neka go**a sa wareza pa moguce da su oni napravili neki haos, ali me ipak brine onaj klik. Moze biti i hDD?

Pa udji u safe mod pa deinstaliraj taj program, ili mozes npr. redom da deinstaliras najvitalnije drajvere ( grafika, IDE controler.. ) pa posle toga butujes normalno...

izgleda HDD pravi probleme, on ono cakne kod ulaska u sistem...

moze li biti softverski uzrok ili ipak je odradio svoje pa da sto pre radim bekap?

zato sto se linux dize iz prve... samo su ntfs particije lock-ovane..

Poslednja izmena:
G:\Documents and Settings\Administrator>chkdsk

The type of the file system is NTFS.

WARNING! F parameter not specified.

Running CHKDSK in read-only mode.

CHKDSK is verifying files (stage 1 of 3)...

File verification completed.

CHKDSK is verifying indexes (stage 2 of 3)...

Index verification completed.

CHKDSK is verifying security descriptors (stage 3 of 3)...

Security descriptor verification completed.

16715600 KB total disk space.

8640540 KB in 33106 files.

11624 KB in 4201 indexes.

0 KB in bad sectors.

110540 KB in use by the system.

65536 KB occupied by the log file.

7952896 KB available on disk.

4096 bytes in each allocation unit.

4178900 total allocation units on disk.

1988224 allocation units available on disk.

To je kad se iz safe mode-a uradi scandisk, ali bez /F ...
kao nema nikakvih gresaka?!
:zgran:

evo me sa sistema, obrisao sam iz safe moda drajvere za graficku (ATI catalyst), i digao se sistem! sada cu da uzmem neki stariji da vratim... hmmm ko bi reko'

frostonja hvala na savetu da obrisem drajver! :)

p.s. ali i dalje nece da uradi chkdsk / scandisk pri restartu? stavim yes da ga schedule, ali nista, restartuje masinu i samo udje u sistem... ali dobro lako cu sada da testiram hdd sa drugim programima.

Savet: dosta stariji catalyst ili, Omega drivers.

ubaci xp disk i stavi ga da bootuje sa diska. kada izbaci prvi ekran, odaberi drugu opciju (R).
tamo ukazi na particiju na kojoj ti je xp ( G: ) i kucaj chkdsk /r/p i naravno enter.
to bi trebalo da odradi chek disk i da oporavi bad sektore, a sto je najbolje, ne traje duze od 30 min.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno