Šta je novo?

XP refresh ?

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
Nakon punih godinu dana koriscena WIN XP+SP1 povremeno mi se desavaju neke gluposti tipa - otvaranje novog prozora samo sa zaglavljem koje je poluvidljivo ... itd. Postoji li neki nacin da se XP osvezi i vrati na prvobitne pozicije bez reinstalacije i format C ?

System restore ako ga kojim slucajem nisi iskljucio.

Imaš opciju XP repair, gde se sve sredi, Windows obnovi, a opet imaš sacuvano sve kao što imaš i trenutno.
Pogledaj malo prethodne postove...
Kada butuješ sa CD-a, kreneš kao za novu instalaciju, ali ne formatiraš hard, već posle (ne pre, jer to nije to što tebi treba) EULA (licenca i tako to, gde pritisneš F8), imaš opcije da odabereš šta hoćeš. E, tu odaberi REPAIR, i to je to...
P.S. Mada, posle godinu dana..Hmmm. Mogao bi i komlletan Windows da reinstaliraš...Mislim, poželjno je ako želiš da ti komp radi kako treba , jer je verovatno haos po registrima, posle toliko vremena...

Poslednja izmena:
Nisam dosada reinstaliroa XP, ako to odradim... hoce li sve biti ponovo na mestu ? ( Outlook postovi i sl. )

Da, da...Sve je na svom mestu, samo se "greške isprave"...Apslolutno ništa ne gubiš, samo mi se čini da ako se to malo češće radi, računar se usporava...
I još jednom da napomenem, sve što trenutno imaš na rašunaru, ostaje tu gde jeste, samo se Windows "obnavlja".

Tja... meni je XP "star" jedno dve i po godine...
Definitivno moram da nadjem vreme za neki reinstall 🙂, mada i dalje sve radi pristojno.

Pa, dobro, ako se računar koristi jednom nedeljno onda može i duže, ali ako radiš po par sati dnevno, pri tom i instaliraš prgorame, koje naravno vremenom i uklanjaš...Hmmm...6-12 meseci je optimum...

Poslednja izmena:
1/2 godine, nisam imao stabilniji Windows. Sve sto sam uspeo da zeznem je IE (ne radi mi flash i java, to nadoknadjujem Operom) i drugi nazvi problem je sto se Windows dir rasirio na >1Gb. Instalirao sam gomile programa i igrica, najcesce samo da ih probam na par minuta... (registry kod mene nije problem).
Naravno, rec je o Win XP Pro SP1.

Da li posle reinstalacije moram ponovo instalirati SP1 ili on ostaje ?

Ostaje.

Meni je XP repair usporio komp toliko da je moralo format c:/. Inace je taj XP pro SP1 radio oko godinu dana i to svakodnevno po 5-6 sati.

@Superstar: Windows dir je odmah po instalaciji oko 1.1 GB, tako da...

Avatar sam sam napravio. Zvezdu u Photoshopu, dok je ova bombica deo slike kao mikrofon i mesto onog sundjera nakacena bomba. Kul je fora, ali nije mogao ceo mic da stane pa reko aj samo bombu. Poslacu ti sliku samo reci neki kontakt.

Mogli je napisao(la):
Gde si nasao ovaj avatar, fantastican je?! Odstampao bi takvu majicu!

Reci, gde stampas majice? Po Beogradu na malo (to jest 1) komada stampaju samo na belim majicama...

Poslednja izmena:
Alo... ljudi,
zloupotrebishte mi thread !
;-)

Katastrofa !!!
Nakon "reinstalacije" sve je poludelo ... pola programa nece normalno da se startuje,
FORMAT C je "spasio" situaciju, nakon pokusaja instalacije XP -a sa druge particije nije bilo uspeha, jer "setup.exe" nemoze da se pokrene iz dosa ???!!!!
Instalacija Windowsa Me me je resilo bede...
Momentalno masina leti ... !!!!!!!!!
Hvala na dobronamernim savetima tipa "sve na svom mesut" ... BTW.

Dark Angel je napisao(la):
Katastrofa !!!
Nakon "reinstalacije" sve je poludelo ... pola programa nece normalno da se startuje,
FORMAT C je "spasio" situaciju, nakon pokusaja instalacije XP -a sa druge particije nije bilo uspeha, jer "setup.exe" nemoze da se pokrene iz dosa ???!!!!
Instalacija Windowsa Me me je resilo bede...
Momentalno masina leti ... !!!!!!!!!
Hvala na dobronamernim savetima tipa "sve na svom mesut" ... BTW.
Ne može setup.exe, ali može winnt.exe u dir i386. 😉

Moze li uspesan upgrade sa sada instaliranog Me na Xp ?

moze, a da bi ti bilo brze stavi instalacioni CD WinXP-a na HDD !!!

može, ali preporučujem čistu instalaciju na NTFS particiju.. prvi XP mi je bio upgrade, sledeći instaliran od nule, i taj drugi je radio osetno brže..

ako već apgrejduješ, obavezno skloni sve što ti treba iz my documents i ostalih default foldera, pošto XP ume to da zagubi..

Nazad
Vrh Dno