Šta je novo?

xp raid

Sarah Carigan

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2004
Poena
319
Da li je neko od vas pokusao da koristi xp softverski raid. Ako jeste koja su iskustva jel redi truda????

s' postovanjem JA

Sarah Carigan je napisao(la):
Da li je neko od vas pokusao da koristi xp softverski raid. Ako jeste koja su iskustva jel redi truda????

s' postovanjem JA

Ja sam probao, ali i dalje mislim da je hardverski mnogo brzi barem kod mene.

Da li biste mi mogli reci par pitanja na ovu temu?

1) Da li se moraju formatizovati diskovi ?
2) da li moze kombinacija Sata + Ata133 integrisan kontroler ? (ploca Abit Nf7s)
3) Ima li neko uputstvo ?
4) Koliko ce mi sve to dugo raditi (mislim da li puca takav softverski raid?)

Diskovi su mi Ata 133 dve 80-tice.

Inace primetio sam da kada ima na jednoj grani dva diska koja su Master jumpovana 🙂 ploca mi prijavljuje da je to jedan Hdd cija je velicina ukupna od ta dva diska, da li ti znaci da ce i to biti neki raid 🙂 ?

Mora da ih software-slki prebacis u dinamicke diskove. Desni klik na my comuter/manage/ disk management i samo ce ti se kasti.

to sam video, ali na tom Hdd-u imam podatke koje nebih voleo da izgubim pa neznam koliko je bezbedno?
Da li posle mogu da ih vratim u `basic` diskove bez gubljenja podataka?

Imam problem sa radiom pa da li bi neko mogao da mi objasni sta treba da radim nakon instalacije windowsa sa njim(podesavanja).

Invader je napisao(la):
Imam problem sa radiom pa da li bi neko mogao da mi objasni sta treba da radim nakon instalacije windowsa sa njim(podesavanja).

A da malo objasniš TI nama u čemu je problem...

Pa pre kad je na njemu bio system na svakih mesec dana sam morao da ga formatiram fabricki jer prsne totalno, bilo je i kombinacija da brise neke windows fajlove pa nece da podigne system jer nedostaje npr: system.ini i slicno.Sad stoji kao backup nakon sto je izbrisao fajl u windowsu i stavio sam system na ata hard, jer me vishe smorilo da pod prisilom formatiram i reinstaliram system, ali sada trazi scan disk pre nego sto se ucita system i radi ga dosta dugo(recovering files), tako da stvarno nemam ideju u cemu je problem.

Nazad
Vrh Dno