Šta je novo?

XP problem !

AyS^

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2003
Poena
619
pri startu win-a pojavljuje se ovo:
problemtf9.jpg

za vreme surfa na zvucnicima se cuo kad da nesto "pukne" kao fazon kad varira napon.znaci cuje se jednom na neko neodredjeno vreme (sat,2,3) e sad.u starom stanu mi se to nije desavalo sa zvucnicima,cim sam ih ovde upalio to se desava.i desi se da u toku surfa,slushanja muzike npr zvucna prekine da radi,tj win ko da je ne vidi vise,pa moram reinstall drajvera i onda radi.npr slusam nesto preko winampa i ocu da cujem nesto preko youtube-a i u youtube-u nema zvuka.ugasim winamp.ugasim firefox.i kad kliknem dole na "zvucnik" u tray-u kaze mi nesto tipa "please install audio device" !?!?!?!

zvucna je HD... neka integrisana (rikno mi audigy4 :( ) zvucnici z5500 (coax).ceo komp je na UPS+surge protector...

help pls :S::zgran::wall:

vec jesam,pre nekih nedelju dana.i evo sad se opet pojavljuje problem sa zvukom,a problem sa zvucnicima je poceo danas :)

Ako vozis SLI mozda bi trebalo da razmislis o malo jacem napajanju ;)

pa radilo je sve super vec duze vreme ?:) svestan sam za napajanje,nego me interesuje ako mislis da je on krivac za nesto zasto se tek sada pojavljuju "anomalije" ? ;)

Pa proslo je neko vreme, razgazio si napajanje :D, logicno je da nakon nekog vremena krene da posustaje, a iscreno taj CM od 600W mi ne deluje bash kao najsretnije reshenje za SLI.
Najlaksa stvar koju mozes da uradis je da izvadis jednu grafu na dan-dva, i posmatraj ponashanje sistema, ako ne bude bagovao, onda si 99% siguran da je napajanje... ;)

izvadio sam je jos malopre,i evo,4x se do sada pojavio isti problem :)

Ufff, dobro je, nije do napajanja :p
Paz ovako, moze da bude neki gadan virus koji hostuje sam sebe :D na nekoj drugoj particiji a AV ga ne vidi, sledece sto mi pada na pamet, testiranje memorije.... Dakle, ako ti je mashina OC-ovana kreni redom, pusti sa Hirens-a neki test za memoriju, iz win-a pusti Orthos ili Prime95 blend test pa vidi sta se desava, slican problem je imao drugar, jedan shtap memorije je crkavao lagano... :S:
Verovatno je na toj relaciji neshto, ne verujem da bi se sitem loshe instalirao :)

nista nije klokovano.bila je graficka do skoro.jedino hirensom da probam memoriju. jel dobar hirens 9.2,da ne skidam drugi neki ? e i posto nisam nikad pokretao test za mem.jer je potrebno da su sve unutra ili testiram jednu po jednu ili kako? nemam pojma :p

Dovoljan je i 9.2, ostavi sva 4 shtapa unutra, izaberi test broj 5 na MemTest-u, on je najzahtevniji i posmatraj, ako krene da crveni, vadi jednu po jednu, naravno na default sve, chisto da bi 100% bio siguran da je problem do hw-a....
Aj' pa javi shta si poradio :):)

Poslednja izmena:
ma...samo odradi update windowsa
samo je potrebno u
-control panel=>automatic updates
kliknuti na
-notify me but don`t automatically download or install them
i svaki
sledeci put kada ti ponudi da odradis update izbegavati u sirokom krugu
windows genuine advantage (wga)
i nikako ga ne skidati i to je to...

ne pratim windows modove pa ni nisam siguran da li imash neki instaliran (vidim na slici ikonice su drugachije neg inache). ako imash reinstaliaj al ovog puta bez ikakvih modova (black editiona..) pa vidi da li ce se javljati eror

Moguce je da je problem do samog zvucnog chipa na ploci.
Ja bih recimo probao BIOS update ili starije drajvere. I potrazio bih novu zvucnu.
Takodje je moguce da neki softver pravi haos i da se sukobi sa zvucnom. Na primer neki kodek, flash player i sl.
Recimo, ja na Windowsu 2008 imam problem da nakon 5 sati neprekidnog slusanja muzike zachujem krcanje i sustanje nakon cega zvuk prestane da radi. Jednostavan restart programa sve resava.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno