Šta je novo?

XP problem

chif

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2003
Poena
609
od sinoc nisam spavao i pokusavam da nesto uradim sa kompom.
naime, sinoc sam dozvlio bratovom klincu da se igra na mom kompu u od tada krece zezanje...

mali je hteo da chatuje preko krstarice pa je hteo da skine neku jawu za to... i kad je zavrsio sa instalaciojom, kompjuter se non-stop restartovao. znaci, krene da podize sistem, pise ono windows xp... traje to nekih desetak sekundi i onda samo puh, kao da neko stisne restart i u krug....

probao sam u safe modu, ali nece ni tako...

na kraju sam podigao sistem sa diska i instalirao paralelni windows (SP1). napravop sam dva usera i u jedan od njih sam iskopirao kompletan local setings sa mog starog windowsa i dobio sam da mi se pojavio desk-top kao na starom windowsu, ali je falilo 50% ikona.

pitanja:
1.posto znam da je problem usledio oko 17:45 20/12/06 da li je moguce da nakako naravim neki restor na vreme pre tog trenutka? u program files-u vidim da mi je bas u trenutku za koji sumnjam da je crash-time, instaliran Microsoft VM (nemam pojma sta je to)

2.ako vec ne mogu da izlecim stari windows (koji SP2 i skroz update-ovan), da li postoji mogucnost da nekako izvucem registre i da ih ubacim u novi windows i na taj nacin povratim i programe koji su bili instalirani?

3.poceli su da mi izlaze neki mali prozori (sami od sebe i bez nekog pravila) koji me obacestavaju da treba da odem na neki sajt (svaki put je drugi) i da skinem neke programe za registre... nesto kao reg cleaner
u trenutku kucanja ovog posta mi je izasla jedna takva poruka, pa cu je prekucati:

Message from SYSTEM to ALERT on 21.12.2006. 14:31:17

STOP! WINDOWS REQUIRES IMMEDIATE ATTENTION.

Windows has found CRITICAL SYSTEM ERRORS.
To fix the errors please do the following:
1.Download Registry Cleaner from: www.data32.com (ili www.regscan32.com)
2.Install Registry Cleaner
3.Run Registry Cleaner
4.Reboot your computer
FAILURE TO ACTNOW MAY LEAD TO DATA LOSS AND CORRUPTION!

da li neko ima neku ideju sta bih mogao da radim?!

pozdrav

da li je to komplikovano?
posto ja sada imam dva windowsa, da li postoji mogucnost da ja proverim da li postoji mogucnost system restora?

ili da probas repair-ujes win :)

Poslednja izmena:
I meni se nesto slicno desavalo tj. nisam mogao da dignem win ni u safe modu i jedino sto je pomoglo je reinstalacija wina.

Za stavku 3 iskljuci messenger service.

Zar moze da se uradi sistem restor ako nije naznacen restor point???

- Probaj Start -> Programs -> Accessories -> System Tools -> System Restore.
Oznacis neki datum pre nego sto se to desilo, mada cisto sumnjam da ces uspeti!!
- Ako uspes da udjes nekako u Safe Mode probaj da uninstaliras taj plug-in sto je tvoj brat instalirao!
- Treca opcija (verovatno ces morati) je reinstaliranje Windowsa!

Zakacio si definitivno neki virus ili verovatnije neki malware ili spyware, probaj da skines neke programe za ciscenje tih stetnih programcica, pa u safe mode i srokaj ih ako moze :crash: .
Mene je tako zakacio pre par meseci Smitfraud neki prokleti jedva sam ga ocistio.

Poslednja izmena:
navodno nemam virus... kaze kaspersky 6.014 (sa licencom!!! :) )
ne mogu da uradim restor, jer mi je restor point danasnji dan!
nego, nesto drugo mi je palo na pamet, mislim da je to bilo kod 98-ce, kad krene da podize sistem, ja cujem zvucnu kartu kad ucita, pa vidim misha, tastaturu i onda kvrc... zaustave se ventilatori i restart (bas kao da stisnem restart) samo se pre toga na milisekund pojavi plav ekran sa nekim... (kao iz dos) porukama, ali to je toliko kratko da ne mogu da stignem da procitam, da se vratim na ono sto mi je palo na pamet, mislim da je kod 98-ce prilikom podizanja windowsa postojala mogucnost da pritiskom F8 tastera podizanje krene tako sto za podizanje svakog drajvera se trazi odobrenje. da li postoji neka takva mogucnost za XP SP2?

probaj F8 -> boot last good known configuration (tako nešto neznam sad tačno :) ).

Za ove poruke što ti iskaču, isključi Messenger servis (Administrative Tools -> Services)

Windows ti nikada nece izbaciti ovakvu poruku. Definitivno imas neky spyware.

3.Run Registry Cleaner
4.Reboot your computer

a kako da podignem sistem (a nece u safe mode-u) , a da mi se ne ucitaju driveri?

Poslednja izmena:
Au bre ljudi šta sve ispisaste, a čoveku ne pomogoste baš mnogo.
'aj pre nekih saveta, čisto da ti objasnim šta je šta... da znaš sa čim imaš posla :D
Klinac je instalirao Javu, jer većina tih današnjih online chatova radi pod Javom. On je na tvom kompu verovatno pokrenuo instalaciju JRE-a, pa imaš Microsoftovu Virtuelnu Mašinu (VM). Moguće je da instalacija nije dovršena kako treba ili da se komp u trenutku instalacije VM-a resetovao i da je nešto za to vreme pobrljavio.
Ta poruka koju stalno dobijaš da treba da odeš na neki sajt kako bi registrovao ili skinuo reg cleanere... dovoljno je isključiš servis Messages (Start->RuN, kucaš services.msc, nađeš Messages, disni klik, stopiraj ga, a onda opet desni klik pa properties i postavi ga na disable).
Restore ne možeš da uradiš, pošto si podigao novi Win XP i ti nudi samo restore pointe od datuma od kada je instaliran, što znači da ti to ne radi posao, jer je tebi sistem pao ranije.
Dalje... šta možeš da uradiš u vezi dijagnoze kvara na prvom Windowsu. Postoji ta mogućnost koju pominješ, sa stiskanjem tastera F8. Dobićeš jedan meni, iz njega biraj opciju "Enable boot logging". Sistem će svaki korak i učitavanje svakog drajvera da upiše u jedan txt fajl (boot.txt). Verovatno će ti dizanje sistema opet pući. Podigni ovaj drugi Win XP i nađi pomenuti fajl. Da bi malo olakšao posao sebi... nađi na netu besplatan program Boot Log Analyzer, koji će ti pregledati boot.ini fajl i reći gde su veliki delay-evi, šta sistem nije uspeo da "podigne" i gde se zaglavio. Time ćeš dobrim delom dati sebi odgovor ima li spasa sistemu ili ne.
Verujem da ti recovery opcija pri reinstalaciji Windowsa neće pomoći (mada pokušaj).

Mada... meni sve ovo liči da je pored Javi, klinac instalirao i još neke zafrkancije, koje su mu verovatno bile ponuđene preko pop-up prozorčića. Verovatno sada nešto od toga pravi problem. Javi kakvi su rezultati...

Imao sam isti problem , doduse instalirao sam neke druge stvari ali je simptom bio isti.Dakle restartovanje racunara nakon 10tak sek stajanja screena Windows.Pokusavao sam i sa recovery konzolom (fixmbr ifixboot) i nista.Resio sam stvar sa drzanjem F8 pre podizanja sistema pa opcija boot last good known configuration.Windows se vratio na staro a ja deinstalirao shitove koji su me upropastili.

@bluenick hvala. ubacio sam analyzer, ali on mi analizira novi win.

@nostormo, prvo sto sam probao je bootovanje sa last good configuration, pa safe mod... ali nista od toga nije uspelo.

da li neko zna, koji fajl (u starom windowsu) sadrzi informacije o bootovanju, i da li postoji mogucnost da ja podignem novi windows i prepravim butovanje starog?

Moras u safe mode da bi analizirao stari win inace nista mislim. Ako imas instalacioni XP dis koji je boot-abilan ubaci ga i kada ti ponudi opcije da instaliras, popravis windows ili sta vec, protisni "r" da udjes u recovery console, tamo moras da pritisnes verovatno broj "1" da bi izabrao prvu instalaciju Win-a pa lupi enter, i onda ukucaj pass ako ga imas ako ne ne ukucavaj nista samo lupi enter, sledece ukucaj FIXMBR pa kad te pita da li zelis to ti samo pritisno "y" pa opet enter, pazi ako ti je tastatura qwertz a ne qwerty, verovatno moras da pritisnes "z" da bi dobio "y", e sad ako si me razumeo bice dobro ako nisi pitaj, rezultat je da ti ponovo upise master boot record, pa ako i to ne pomogne ne znam...:wave:

Fixmbr mu verovatno neće ništa pomoći... jer je koliko vidim master boot record u redu. Sistem počne da se diže, međutim negde u toku dizanja pukne i restartuje se.
Probaj da vidiš da li ti je sve sa hardom u redu. Odradi proceduru kako ti je obi_van opisao, samo umesto fixmbr-a, odradi mu chkdsk. Neke greške na diskovima, znaju da naprave probleme koje ti imaš.
Drugo... Boot Log Analyer po defaultu skenira boot.txt fajl sa sistema na kome je podignut. Ali mislim da možeš i ručno da mu odrediš koji fajl da preskenira. Ako ne može... jednostavno boot.txt koji je nastao kada si dizao oštećeni Win, prekopiraj preko boot.txt fajla ovog ispravnog Win-a.
Ako se razumeš u sistemske fajlove, onda pregledaj na starom Win-u boot.ini, win.ini i system.ini i vidi šta se s njima događa.

ljudi... resio sam problem!
ubio sam C i opet instalirao system. inace, uradio sam scndsk i sve je bilo ok.

...ubuduce koristi neki IRC klijent za chat (mIRC, XChat..).

3.Run Registry Cleaner
4.Reboot your computer

Za ovaj malware a i za mnoge druge,koji se najcesce javljaju kao ikonice u systemtray-u i govore vam da je sistem inficiran a antivirusi ih ne nalaze, koristite smitfraudfix koji je mene mnogo puta spasio od reinstalacije sistema
http://siri.geekstogo.com/SmitfraudFix.php

Kao sto sam vec rekao kod gore navedenih problema jedini spas je reinstalacija wina.

- Probaj Start -> Programs -> Accessories -> System Tools -> System Restore.
Oznacis neki datum pre nego sto se to desilo, mada cisto sumnjam da ces uspeti!!
- Ako uspes da udjes nekako u Safe Mode probaj da uninstaliras taj plug-in sto je tvoj brat instalirao!
- Treca opcija (verovatno ces morati) je reinstaliranje Windowsa!

^ sta?! zar ti nisi gledao video (reklamu) za XP kada klinac dodje razvali ceo XP i onda dodje mama, udje u SystemRestore, i bum-tras XP opet u normali. :guitar:

Moje skromno misljenje je da XPov System Restore apsolutno ne moze da pomogne u vecoj meri kada izbije neki veliki problem. Tvoj problem je sto se java nije instalirala kako treba. :(
Ebala ih Krstarica, nek idu na Serbian. ;)

ovo nije normalno!
dan posto je meni kvrcno windows, puko je mom bratu u kancelariji, a danas pre nego sto sam otisao da podignem moj komp (koji je bio na ubacivanju novog XP-a), pukao mi je windows na lap topu (koji nije isao na net, osim da mu uradim win up-date)!

ili je neki... vremenski virus koji se aktivirao u odredjenom trenutku ili je zona sumraka!

moguce je da imas neki virus na nekom cd-u. ako ne onda ti antivirus bas i nije neki.
poz

Nazad
Vrh Dno