Šta je novo?

XP problem(dump memory)

• Začetnik teme Začetnik teme Turbe
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Turbe

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2001
Poena
619
Desava mi se veoma cesto da mi izbaci plavi ekran na kome pise "begining of dumping memory" i ispod "memory dumping complete"
Naravno posle toga pomaze samo restart.
Memorija je Hynix 256MB i ako je stavim i na najsporija setovanja isto se desava?
Sta bi to moglo da bude?

Turbe je napisao(la):
Desava mi se veoma cesto da mi izbaci plavi ekran na kome pise "begining of dumping memory" i ispod "memory dumping complete"
Naravno posle toga pomaze samo restart.
Memorija je Hynix 256MB i ako je stavim i na najsporija setovanja isto se desava?
Sta bi to moglo da bude?
To ti je običan BSOD kome su u xp-u malo promenili izgled. U suštini nema veze sa memorijom, samo što ti xp napravi dump memorije da bi ti posle mogao da ga analiziraš i vidiš šta nije bilo dobro (naravno može da bude posledica neispravne memorije pošto si rekao da se veoma često dešava - proveri je sa GoldMemory ili nečim sličnim)
Memory dump možeš da isključiš (ili da smanjiš veličinu snimljenog bloka) u System Properties\Advanced\Startup and Recovery Settings\Write Debugging Information

Iskljucio sam tu opciju pa cemo videti kako ce sad biti.Da li sad gubim neke mogucnosti ili performance?

Turbe je napisao(la):
Iskljucio sam tu opciju pa cemo videti kako ce sad biti.Da li sad gubim neke mogucnosti ili performance?
Gubiš mogućnost da analiziraš i debaguješ problem koji se javio, ali nešto mi govori da to ionako ne bi radio. 🙂

Ma kakvo crno analiziranje i debagovanje.Evo vec 3 sata nijedan plavi ekran to je resenje.

Nazad
Vrh Dno