Šta je novo?

XP pravi *****rije :P

• Začetnik teme Začetnik teme joriq
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

joriq

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2004
Poena
795
Huh, kako ispizdjeh danas
Juce sam reinstalirao Outlook 2003, i instalirao Ad-Aware Pro, pa makao Kasperskog i stavio NOD32, ubacio Real Player 10... Dosta posla I, na kraju, vidim da mi zeza win media player... OK, nema veze, sredice se, podjem na spavanje... Kad ujutro...

...ne radi ni start/help and support (narocito zbog system restore), ne radi start/search, ne rade neki programi, mish i tastatura ostali bez drajvera izgleda (nema precica, a kursor od misa podrhtava), i gomila "sitnica" (npr, sad vidim da ne mogu da postavljam smajlije, nista se ne desava kad kliknem )
Do system restorea ne mogu da dodjem ,a i kad ga nekako otvorih preko Registry CheckUpa, otvorio se samo prazan ekran Skeniranje sa apdejtovanim Kasperskim, i posle NOD32 nije dalo nikakve rezultate
GHOST ne mogu da otvorim (otvori se i zatvori DOS prozor).

...i to je otprilike to

Klasicni odgovor bi bio: reinstaliraj Win XP (cuo sam ga) Interesuje me:
1) Ima li nacina da se oporavi ovaj sistem, bez gubitka podataka?
2) Moze li se odraditi reinstalacija, a da se nesto ipak sacuva, i da li ce programi koji su instalirani na druge dvije particije (imam ih 3) ostati zivi? Ne, a?
3) Mora li se odradit "format C:" prije reinstalacije?
4) Instalirah Outlook na E: particiji, i importovah mailove i adresar u njega... Jel to dovoljno da sacuvam podatke/mailove?

Najjace je sto sistem kako-tako radi, prosto mi zao da odradim format

Pa ako XP ima opciju za reinstaliranje bez gubitka podataka (koliko ja znam to ide sve od Win-a 98, jer sam nekoliko puta to radio - hvala BeastMaster-u), zašto ne bi i 2003...
Kada butuješ windows sa cd-a trebao bi, pretpostavljam da imas opciju Repair, ako ne, onda samo instaliraj windows, ali bez formatiranja particije i u isti direktorijum gde ti je i bio...Ja sam to tako radio i sa pomenutim Windows-om 98 i sve podatke sam čuvao, čak ni drajvere nisam morao ponovo da instaliram...
Mada, preporučio bih ti prvu varijantu, znači Repair, i proveri dobro da li je ima...Mislim, mora da je ima, samo kako se stiže do nje (boot-uj komp sa cd-a, pa onda...)

aksa je napisao(la):
Pa ako XP ima opciju za reinstaliranje bez gubitka podataka (koliko ja znam to ide sve od Win-a 98, jer sam nekoliko puta to radio - hvala BeastMaster-u), zašto ne bi i 2003...
Kada butuješ windows sa cd-a trebao bi, pretpostavljam da imas opciju Repair, ako ne, onda samo instaliraj windows, ali bez formatiranja particije i u isti direktorijum gde ti je i bio...Ja sam to tako radio i sa pomenutim Windows-om 98 i sve podatke sam čuvao, čak ni drajvere nisam morao ponovo da instaliram...
Mada, preporučio bih ti prvu varijantu, znači Repair, i proveri dobro da li je ima...Mislim, mora da je ima, samo kako se stiže do nje (boot-uj komp sa cd-a, pa onda...)
OK, bootovah sa CDa (podesih iz BIOSa to prvo), dodjem do dijela za repair console, pritisnem R, kao sto trazi, nadje pod opcijom 1 C:\windows , izaberem tu opciju, i dobijem:

C:\windows
🙂 i nista vise, obicni DOS
OK, nemoje me DOSom, hehe, glup sam ja za te stvari 😉 Shalim se! 😉 Sta dalje??

joriq je napisao(la):
OK, bootovah sa CDa (podesih iz BIOSa to prvo), dodjem do dijela za repair console, pritisnem R, kao sto trazi, nadje pod opcijom 1 C:\windows , izaberem tu opciju, i dobijem:

C:\windows
🙂 i nista vise, obicni DOS
OK, nemoje me DOSom, hehe, glup sam ja za te stvari 😉 Shalim se! 😉 Sta dalje??
to sto ti biras je RECOVERY CONSOLE a ne repair

pa, mimo ove recovery console, prije toga mi se pojavljuje pri butovanju samo da pritisnem F2 za automated system recovery, ja pritisnem, i dobijem poruku da u floppy drive ubacim "disk labelled windows automated system recovery disk". Iskreno, ne znam sta je to 🙁 Imam boot disketu (mislim da je kreirao Norton, nebitno), probao sam, i to nije to.

Posle toga, kad odem na cancel, dobijam ili ovaj recovery console ili ~initilalize windows XP...

cisto sumnjam da ce raditi posle repair-a. bar meni nije... sve se nekako pogubilo, takoreci sve gore i gore... zar ti nije lakse da prebacis podatke na neku drugu particiju ili da uzme neki drugi hdd da drzis podatke, a onda format c:

joriq je napisao(la):
pa, mimo ove recovery console, prije toga mi se pojavljuje pri butovanju samo da pritisnem F2 za automated system recovery, ja pritisnem, i dobijem poruku da u floppy drive ubacim "disk labelled windows automated system recovery disk". Iskreno, ne znam sta je to 🙁 Imam boot disketu (mislim da je kreirao Norton, nebitno), probao sam, i to nije to.

Posle toga, kad odem na cancel, dobijam ili ovaj recovery console ili ~initilalize windows XP...
da se ne bi zayebavali dalje
procitaj pazljivo
http://www.michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.htm

OK, ako i sada nije jasno...Moras da prodjes EULA (end User License Agreement), i odamh zatim imas opciju za novu instalaciju ili repair...
Nikako ne biraj Recovery konzole pre toga...jer to nije to...

Oki, jasno, jasno 😉 Hem, prvo sam odradio recovery po uputstvu, i dobio win xp na prvi pogled u stanju kakvom sam ga nekad ostavio (cak i boljem, nestao je onaj "search all files and folders" problem koji jos imam od kupovine compa 🙂 Medjutim, iako je win media player proradio, nisam imao drajvere za zvuk 😛 Probao sam da ih instaliram sa CDa koji sam dobio uz NF7-S, ali setup nije htio da se otvori 🙁 Pojavi se onaj nVidia splash screen, pocne da se otvara install shield, i odmah se zatvori. Rucna instalacija je nekako radila, ali je win izbacivao da je instalacija blokirana. Mislio sam da je zbog "digital signatures", sikljucio sam ih (ignore), ali problem se nastavio (trazio je jos neke komponente koje mislim idu uz nForce2 drajvere). Za vrijeme ponovne re-instalacije (upgradea) me je pitao da li zelim da instaliram ove komponente, bez obzira sto nisu digitally signed. Kliknem na yes, ali, po reinstalaciji mi je opet trazio neke komponente, koje su u nForce2 drajverima (da budem precizan: audio codec interface, MCP audio processing unit i PCI system management). Ovako izgleda moze u nedogled, pa evo skidam SP1a, da ako pomogne, a ako ko zna sta je muka, nek javi...
BTW, najvaznije (za mene): proradila IRDa i konekcija preko GPRSa 🙂 (fixnu liniju nemam), pa mogu malo foruma da se dohvatim 🙂

Nazad
Vrh Dno