Šta je novo?

XP pravi probleme za mrezom

• Začetnik teme Začetnik teme Suvi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Suvi

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
619
FX
Imamo lokalnu mrezu u zgradi koja je izvedena sa BNC kablovima. Mreza uglavnom radi ok, osim kod mene i to kada sam u XP-u.
Pod 98-icom mreza leti, deljeni folderi se otvaraju brzo i sve je uglavnom ok.
Jedino ja imam instaliran XP i vise radim pod njim ali mi tu mreza pravi probleme i to sledece: Pristup mrezi je spor, potrebno je oko 30sec da pokaze koji racunari su tu, pristup deljenim folderima na drugom racunaru je jos sporiji ponekad to traje i 1min. Ali to nije najveci problem. Cesto se desava da mog racunara odjenom nema na mrezi. Sa find computer racunar je tu ali je pristup nemoguc. Onda prodje u nekom obicnom radu na racunaru 30min i pristup je opet moguc. Ponekad se desava da mi neki racunar pristupi pogleda nesto a onda za 5min dobije poruku da mog racunara na mrezi nema. Za svo to vreme LanChat je aktivan (to je programcic koji koristimo za medjusobnu komunikaciju, pokazuje kad se ko loguje...) i sa njim sve uvek radi normalno razgovaramo sa tim programom ali je pristup racunaru nemoguc, kao da nema racunara na mrezi,
ponekad ga je nemoguce naci ni sa find a mi svo to vreme pricamo uz pomoc LanChata.
Iskljucivali smo firewall skidali AVP ali je situacija potpuno ista.

Da li neko ima ideju sta se desava.

Nisi rekao koja je mrezna k. da li koristis setifikovane drajvere za XP ?

Meni pod XP-om radi sve super(sto se tice mreze,naravno).Probaj to sa drajverima trebalo bi da je to problem.

imao sam isti takav problem sa XP-om i mrezom...

resio sam ga tako sto sam uninstalirao mreznu, restartovao komp, i ponovo je instalirao, i podesavao mrezu od pocetka, al firewall-ove i pogotovo AVP sam sve poiskljucivao jer jednostavno mreza ne radi...

Golden je napisao(la):
Nisi rekao koja je mrezna k. da li koristis setifikovane drajvere za XP ?

Mrezne su iste na svih pet racunara RTL 8029
nisu istog proizvidjaca ali imaju taj chip na sebi.

Nazad
Vrh Dno