Šta je novo?

XP-ov soolsv.exe trazi pristup internetu

apolon

Čuven
Učlanjen(a)
04.03.2003
Poena
619
Kada sam pre nekoliko dana instalirao Xp na novoj masini :D , Zone Alarm mi prijavljuje da fajl c:\WINDOWS\system32\soolsv.exe trazi pristup internetu. Na staroj masini (isto XP), ovaj fajl nikad nije trazio pristup internetu. Verovatno se radi o samom XP-ovom fajlu (koji ima veze sa novom plocom), ali cisto da proverim da li se ovo javlja kod Vas, i cemu sluzi.
Hvala.

Da nije spoolsv.exe ??? Mada zasto bi spooler hteo da se konektuje ? Za soolsv.exe cak ni Google nije nikad cuo ! :confused:

To je service za stampanje na stampacu. Mozda imas file i print sharing ukljuceno i neko je hteo da ga iskoristi? :?

apolon je napisao(la):
Kada sam pre nekoliko dana instalirao Xp na novoj masini :D , Zone Alarm mi prijavljuje da fajl c:\WINDOWS\system32\soolsv.exe trazi pristup internetu. Na staroj masini (isto XP), ovaj fajl nikad nije trazio pristup internetu. Verovatno se radi o samom XP-ovom fajlu (koji ima veze sa novom plocom), ali cisto da proverim da li se ovo javlja kod Vas, i cemu sluzi.
Hvala.

Proveri ti taj fajl sa nekim antivirus programom za svaki slučaj.

Zavisi na sta ti fw skace da upozorava; ima servisa koji koriste istu socket komunikaciju sa ostatkom sistema, pa ako ti bilo koji servis zeli pristupiti localhost loopback adresi (127.0.0.1) ili sopstvenoj ip adresi (valjda znas koja je), onda je sve u redu i konfigurises fw da propusta takav "interni" saobracaj u okviru tvoje masine.

Ako nemas stampac mozes i da iskljucis spoolsv.

Mala greska, zove se spoolsv.exe, dakle izostavio sam jedno p.
Posto se Zone Alaram startuje zajedno sa XP-om, cim se "podigne" Windows, dok jos nista nisam poceo da radim, odmah ZA prijavljuje da spoolsv.exe trazi pristup.

sa sajta

"Oba programa su integralni deo Windows sistema i ne treba ih dirati. Ako imate problema sa Spool32.exe fajlom, najverovatnije imate problema sa drajverima za štampač. Rešenje je skidanje novih drajvera i njihova instalacija."

Ukoliko ti trazi pristup, zabrani mu ga. Dozvoli mu pristup samo ako koristis stampac na mrezi i treba ti pristup tom stampacu tj. racunaru sa tim stampacem ili sa tog racunara nekom drugom racunaru sa stampacem.

Vrh Dno