Šta je novo?

XP original

petkods

Čuven
Učlanjen(a)
01.06.2002
Poena
620
Pre neki dan sam nabavio originalni windows xp. Posto ne bih da se zezam sa brisanjem postojeceg windowsa, i instaliranjem svega posle toga, zanima me da li je moguce da se originalni windows instalira preko postojeceg, uz ocuvanje svih instaliranih programa. Ovde je vrlo bitno da stabilnost ne bude ugrozena, jer ranija iskustva sa ovakvim zahvatom (na starijim windozama) nisu lepa.

cao

Postupak je donekle slozen. Ovako:
1) ubacis cd i sacekas autorun
2) odaberes reinstall :d
...i mislim da samo jos treba (mozda cak i ne) da kad te pita u toku same instalacije da li hoces da formatira drajv kazes odlucno NE 😉
E sad, jedino ces morati poneki drajver da instaliras ponovo (tipa graficke i slicno) ali svi programi i zezancije ce ti ostati.

P.S. a mozes samo preko nekog serial changera da promenis cd-key, stavis taj od originalnog windowsa i uradio si istu stvar :d Eto kako piratski softver moze da se koristi u legalne svrhe samo kad se hoce 😉

Ama znam ja kako se instalira windows, ali pitanje je bilo sledece:

"da li ce to da radi stabilno"

Sad vidim da nisam bas najsrecnije formulisao pitanje. To za serial changer necu da radim, jer kad sam vec dobio legalan win za dzabe, onda hocu da sve odradim legalno 🙂

Btw, odkad sam instalirao XP, nisam imao potrebu da ga brisem. Medjutim, svi stariji windowsi nisu voleli reinstalaciju, vec samo formatiranje 😀

Ma batali sve to, samo nalepi hologram na kućište i to je to, eventualno skini key-changer sa neta i promeni ga i TO JE TO.

Koji hologram? 😀

Imam samo cd-key, cak je instalacioni disk "backup" originalnog. S obzirom na cinjenicu da je dzabe, ja se ne zalim.

Ama nemoj nista da reinstaliras ako ti radi masina stabilno. Ako ti je stalo do legalnosti, sada imas kupljenu licencu i uzivaj...

Ne znam gde se nalazi racunar na koji zelis da instaliras lic. XP, ali ako je kod kuce niista ne dobijas upisom regularnog broja, a ukoliko je u pitnaju firma, kao sto rece Silver, imas licencu i to ti je dovoljno. Ako ti neko i dodje da proverava, samo ce da trazi licence/ugovore i to je to...

Ok. Hvala na odgovorima!

taj originalni windows je APSOLUTNO isti kao i piratski sto se tice stabilnosti...da ne brines

Stani stani...kako nema hologram..koliko ja znam on je najveće i prvo merilo legalnosti licence

Ivan® je napisao(la):
taj originalni windows je APSOLUTNO isti kao i piratski sto se tice stabilnosti...da ne brines

Hvala na informaciji 😀

da se ne ponavljam, ali me je samo zanimalo da li je neko radio reinstall XP-a. To da je on isti kao piratski znam. Nalepnicu nisam dobio, pretpostavljam iz razloga sto se ovde radi o akademskoj licenci. Uostalom, zato je besplatno.

Nazad
Vrh Dno