Šta je novo?

XP or 2k ???

bobanstosic je napisao(la):
Ja ne razumem zasto se natezemo sa ovakvim likovima.
Koji neznaju neznaju neke elementarne stvari "nego imam jedno pitanje, da li ce bootovanje raditi kako treba ako posle XP-a instaliram win2k ili 98?"

A pritom su jako kompetentni da ocene rad windowsa xp.:mad:

To sto se njima taj sarenis jednom nekako podigo znaci da radi:confused:
A ako nedaj boze nemogu da instaliraju neku igru na w2k onda je to bulja sistem.
Ma daj te molim vas manite se takvih likova.

Pazi kad se u potpunosti slazem sa covekom !
A inace Win2k je bulja jer ne mogu da igram NBA Live 2001...Uaaaaa:mad: :D

Sto se komponenti tice imam mozda najstabilniju masinu do sada. ASUS A7A 266, 1GB DDR...

Oce to fantasticno da radi sa Ali chipsetom...a tek integrisana SB na A7A...FX

A da li je neko sluchajno pomislio da nije sve samo u HWu. Pa i win98 nije bash bio najkompatibilniji sa svim HW. Chinjenica je da Xp bolje radi sa memorijom od bilo kog drugog OSa, ali u praxi to i nije bash dokazano. probaj da na Xp imash kamaru programa pa cesh videti sta znachi pad sistema.

Necu da tupim oko izbora windowsa (da li je bolje krsh v1.1 ili krsh v1.3 ?), nego bih se dotakao hardvera - svi koji su poceli da pricaju o "nestabilnosti" ALi cipsetova pocinju da vrdaju. Je l' citate vi uopste ono sto napisete ?!?! Cipseti koje pravi ALi mozda nisu najbrzi ili sa najvecim brojem opcija u biosu ili nesto trece, ali nema govora o nestabilnosti i pucanju masine zbog cipseta!

Dajte da se vratimo argumentovanom razgovoru i diskusiji, kako je nekad bilo nepisano pravilo na ovom forumu. Ovo se u zadnje vreme pretvorilo u najobicnije mlacenje prazne slame.

OK! Silver je skrooz u pravu, covek mora da stoji iza onoga sto napise.
Da ne tupim puno, do sada sam kod raznog sveta video svasta pocevsi od hw-a do sw-a; sistema od cp/m, dosa, win 3.11 do XP-a.
U prodavnici, gde se sklapa racunar, po pravilu sve idealno radi. Pricam o onome sta se desava kada dodjes kuci, posle odredjenog vremena.
Kada sam rekao da cipset ne valja, nisam se dobro izrazio (!), nisam mislio na neki hw problem u IC-u, vec ne valja prosto drajver koji su dobili - ne pitaj me kako i koliko vremena je trebalo da stignemo do resenja problema! Do sta je win drugo do veliki skup drajvera na razlicitim nivoima.

Moj licni stav je da, bez obzira sto to tako ne bi trebalo da bude, jos uvek zavisi sistem u velikoj meri od instaliranog hw-a i kvaliteta drajvera. Za sada mislim da "krsh v1.3" ima do sada mozda i najbolje reseno to pitanje.
Je**ga, ali cini se da tako stoje stvari. Najbolje da sami ocenite...

gladiac je napisao(la):
probaj da na Xp imash kamaru programa pa cesh videti sta znachi pad sistema.

Potpuno se slazem. Jos kad pomislim da sam 30 sec. vrteo listu programa "na dole" u Win 98 SE.... znachi ko blata instaliranih programa, igara i svega i svacega a 98-ica se ipak nekako izbori sa svim tim....
Dok na XP necu ni da pomisljam da tako nesto izvedem. :p

Za one koji zele da se igraju u XPu....
-----------------------------------------------------------------------------------
Microsoft-ov Windows XP operativni sistem ima par ozbiljnih problema koji najvise smetaju onima koji na svom PC-u vole da igraju igre. Testeri su uvideli da svaka OpenGL igra pravi problema sa osvezavanjem monitora. Slicno se desava i u nekim DirectX igrama i benchmark programima. Mnogi ce pomisliti da je ovo do grafickih karti i njihovih drajvera, medjutim nije do njih. Isto se desava i sa NVIDIA i ATI grafickim karticama, izgleda je Microsoft zakljucio da je 60Hz dovoljno za vase oci u OpenGL igrama. Ovo je vecini vec poznato i problem su resili sa Powerstrip-om, Nvmax-om ili Rage3D tweak programima. Ako i sa ovim programima i dalje imate iste probleme onda vam ostaje da se nadate da ce se to srediti sa ocekivanim Service Pack 1 za Windows XP sistem.
-----------------------------------------------------------------------------------
Vesti ste sigurno procitali, pa znate odakle je ovo....

da li neko znas vise ili da li je probao SP 3 za win2k ?? i da li je bolji od sp2 ??

Nazad
Vrh Dno