Šta je novo?

XP odjednom izgubio DVD drajv

Hardcore

Čuven
Učlanjen(a)
18.11.2003
Poena
619
Sve je normalno funkcionisalo, onda nakon instalacije skenera i nekolikijeh "restarata" vidim da nema oznake za Combo drajv - bukvalno nestalo slovo D iz MyComputera :S: . Odem u Device Manager i tamo pod CD/DVD drive vidim da Windows "zna" za uređaj -prijavi tačnu oznaku modela, ali sa onim žutim uzvičnikom ispred. Znači neki problem, ali kakav (sam XP ne kaže ništa određeno) ? Ima li ko kakvu ideju, šta bih mogao da pokušam da vratim drajv?

iz device managera uninstall, pa restart i trebalo bi da ga vidi.

Izbaci ide granu na kojoj ti se nalazi dvd drajv

needleboy je napisao(la):
iz device managera uninstall, pa restart i trebalo bi da ga vidi.
To sam prvo uradio, i nakon restarta ostala je ista situacija!?

filipenko je napisao(la):
Izbaci ide granu na kojoj ti se nalazi dvd drajv
"Izbaci"?! Misliš, deinstaliraj iz Device Managera, ili ...

Probaj da zameniš mesta uređajima; cd i dvd ili da prebaciš dvd na neku drugu granu. Imao sam isti problem sa liteon cd-rw i liteon dvd dok nisam našao dobitnu kombinaciju, a ortak je rešeo sličan problem sa novim firmware-om.

Pokreni registry editor i pronadji svoj drajv target kljucu sledece putanje
HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DEVICEMAP\Scsi\Scsi Port 0\Scsi Bus 0.....

Scsi Bus 1 ti je sekondarna grana. Ako tu pronadjes po imenu svoj drajv npr. LG, NEC ili nebitno slobodno obrisi kljuc i restartuj masinu.

Meni se to na staroj mašini dešavalo kada sam povećao broj uređaja priključenih na računar. Šta god da sam pokrenuo od periferije ugasio bi mi (ikonicu) nekog od hardova, ali ne i primarni. Na kraju priče je bilo preslabo napajanje koje nije moglo sve da izgura.

Hardcore je napisao(la):
"Izbaci"?! Misliš, deinstaliraj iz Device Managera, ili ...

Naravno, sigurno nisam mislio da cupas konektor na ploci :)

Nema tu pomoci jednom mi se desilo,pokusavao sam sa komsijom hakerom ne znam sta sve,cak je i kopirao sistemske windows foldere sa njegovog kompa,na kraju sam reinstalirao XP!
Samo kod mene uopste nije mogao da ga vidi ni u device manageru ni u mycomputer!
Nadam se da nisi tolki maler.

Nazad
Vrh Dno