Šta je novo?

XP - NTLDR not found

• Začetnik teme Začetnik teme fender
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

fender

Čuven
Učlanjen(a)
31.07.2003
Poena
601
Upomoc!
Lepo sam ugasio racunar, i kada sam sledeci put hteo da upalim, pri bootovanju me docekala ova poruka. Podigao sam sistem sa drugog diska - win98 - skenirao na viruse, ali nista. Scandisk je pronasao neke greske, ali i dalje se pojavljuje ista poruka. Pretpostavljam da je ostecen neki fajl, no ne znam da li je moguce do da se sredi bez ponovnog instaliranja XP-a, jer imam puno stvari instalirano, i ne bih sve isponova ako ne moram.
Moze li neko pomoci?
Da li mora da se preinstalira win?
Hvala!

prekopiraj ga sa instalacionog xp diska na c:
i stavi mu hidden i system atribute
Ili podigi recovery console ili kreni instalaciju xp pa odaberi repair i malo cackaj

Cudno da je puklo samo od sebe...
Meni se to desavalo kada sam gazio XP sa ME ili obratno.. nikako samo..

Da ti nije ostao flopi u flopi drajvu?🙂

samo iskopiraj taj fajl sa instalacionog diska xp-a u root i vozi...

Komšiji (kome sam postao najbolji drugar od kako je kupio komp) se redovno, na svakih par dana dešavalo da mu izbaci NTLDR is missing (naročito ako je rezao nešto). Nikad kopiranje sa instalaciionog diska, fixboot niti bilo šta dostupno iz recovery console mu nije pomagalo osim preinstalacije XP-a (sa zadržavanjem postavki). Promenom kulera problem je za sada nestao, mada procesor nikada nije pokazivao znake pregrejanosti - kuler sam mu promenio zbog buke.

Ma da je jedan, nago su dvojica. Poslednjih godina me se sete čak i neki drugari iz osnovne škole u fazonu "kad ćeš da svratiš sa porodicom do mene ... mogao bi usput da mi pogledaš kompjuter, nešto mi...).
Sad sam se setio da sam pomenutom komšiji uz kuler stavio i drugi IDE kabl, te pretpostavljam da je on otklonio pojavljivanje NTLDR is missing pri rezanju.

Hvala na pomoci... no, nista nije pomagalo. (cak ni da izvadim disketu :beat: )
Pri kopiranju fajla s instalacionog CD-a, sistem se stalno resetovao pri pokusaju podizanja.
Pokusao sam da odem u Repair mod, i sve sto sam pokusao bilo je uzalud, nije me sljivio ni 5%.
Pri reinstalaciji XP-a, ponovo postavio je pitanje da li da radi novu instalaciju ili da popravi staru... sto sam izabrao. Znaci, prekopirao je opet sve fajlove sa CD-a, ali je sacuvao moje podatke.
Sve je proradilo, ali je racunar postao nestabilan, nekad nece da se ugasi, a nekad to uradi sam, a da ga nisam zamolio... a to se nikad ranije nije desavalo.
Nema virusa.
Nema bad sectora.

Izgleda da cu morati da pravim format, pa reinstalaciju i vracam sve sa bekapa, a to mi je uzassss.
E da ti se *erem na windows i sve.

Ne o/c.
Nemam ni jednu noname komponentu.
Ni jedan ne signed drajver.
Ni jedna igrica nikad nije instalirana na komp.
Ni film ne pustam sa njega.
Cak sam mu i klimu dao (dobro, to je vise za mene).
PA STA VISE COVEK DA URADI DA MU WINDOWS RADI??
E da sam jos i platio org. windows, lepo bi otisao da nekog udavim.

A sad, odoh na poso!
Pozdrav!

To moze da se desi kada je XP instaliran upgrade-om sa 98 koja je bila ghost-ovana na disk (i to sa diska koji nije iste velicine) znam da zvuci komplikovano ali ovo je cest problem.
Obicno moze da se resi dizanjem sistema sa win98 boot diskete i kucanjem "sys C:" (ako je sistem na C🙂

Probaj pa javi

Pozdrav...

Potpuno sam zaboravio, ono sto sam opisao vazi kada pri instalaciji (upgradeu) XP-a prijavi "NTLDR missing" ali ko zna mozda postupak pomogne i u tvom slucaju 🙂

Pozdrav...

Nazad
Vrh Dno