Šta je novo?

XP na drugom hardu

DKphoto

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2008
Poena
319
Da li mogu da instaliram xp na tako sto cu:
1.da izbacim moj hard i stavim drugi (stari)
2.Formatiram, instaliram...
3.Kada sve bude skuvano da instaliram drajvere na hard
4.Izbacim hard
Dali ce ako taj OS sa sveze instaliranim i drajverima normalno raditi kada ga ubacim u drugi komp u kojem su komponente cije sam drajvere instalirao....bojim se da nece moci primiti drajvere zato sto ih instaliram na totalno drugacijoj konfiguraciji!!!

Molim vas da mi neko kaze kako...procitao sam neke forume iz pretrage i dalje nisam pametan! znaci dobijam hard na kojem treba da srusim sistem i da stavim drugi i instaliram drajvere i da ga vratim u predhodni komp. Ako nesto znaci imam i USB rack za hdd🙂

Molim te objasni jos malo hitno mi je a ne zmam kako

Znaci ja sa potpuno drugom maticnom mogu da instaliram drajvere za maticnu kompa u koji cu tek posle da stavim hard a da to sve posle lepo radi??? To cu da radim sutra pa ako nesto zapne mogu te kontaktirati Privatnom!?

Poslednja izmena:
da li je problem sto nemenjam maticnu nego samo hocu da instaliram drajvere za drugu maticnu? Za cega je kloniranje(beckup) kad rusim(brisem) sve sa harda?

Poslednja izmena:
ja se bojim da ti konfuzno objasnjavas sta u stvari hoces da uradis. ako sam te dobro razumeo, ti bi da na jednom kompu instaliras os i drajvere za neki drugi hardware i kad taj hard konacno premestis u doticnu drugu masinu da to radi?

ti trazis odgovor, a ne nova pitanja. ali ja moram - odakle ti ta potreba, zasto bi to radio? za instalaciju os jos i nekako, ali zasto bi i drajvere montirao na drugoj masini?

E ja radim ovo prvi put tako da mi je to totalno strano...a po ovom tvom odgovoru sam sad izvukao da mogu da instaliram OS kod mene pa da drajvere instaliram na tom drugom kompjuteru...jel tako? Ustvari ja hocu da pitam ako instaliram OS na hard tradicionalnim nacinom na prvoj masini i ubacim u drugu masinu hoce li se normalno podici OS bez problema?

E ja radim ovo prvi put tako da mi je to totalno strano...a po ovom tvom odgovoru sam sad izvukao da mogu da instaliram OS kod mene pa da drajvere instaliram na tom drugom kompjuteru...jel tako? Ustvari ja hocu da pitam ako instaliram OS na hard tradicionalnim nacinom na prvoj masini i ubacim u drugu masinu hoce li se normalno podici OS bez problema?

generalno, trebalo bi da se podigne. iako, i tokom instalacije os se "upoznavao" sa hardverom i moglo bi doci do konfrotacije i potrebe za repair-om, a to ti onda uopste ne stedi zivce-vreme.

mogu da zamislim neke razloge zbog kojih bi to radio, ali ipak treba ici na to da se "domognes" konfiguracije, obavis sve kako prilici i onda nema problema.

druga stvar bi bila da su to hardverski (gotovo) iste masine.

Pa hvala na odgovorima! Evo sad bekapujem nesto a sutra cu da krenem da istrazujem! radim ovo zato sto sam malo u somboru a malo u novom sadu a kompjuter za koji ovo radim se nalazi negde izmedju tako da nemam nikako vremena da odem tamo to da uradim (ni pola sata) a u ostalom zelim malo i da eksperimentisem😀😀:d

Javim sta bude pozzz :wave:

Nazad
Vrh Dno