Šta je novo?

xp jako sporo resetuje sistem, help!

igi007

Slavan
Učlanjen(a)
07.02.2008
Poena
304
Sve je dobro radilo do danas ujutru (racunar inace ne gasim, konstantno je na Internetu...pa dobro ali vecinu vremena jeste), odo ja na dorucak i kad sam se vratio imadoh shta i da vidim :shock: komp ugasen, monitor ukljucen pa sam odma
zakljucio da je nestalo struje na kratko pa je ponovo doslo ( spike ili ti kratki udarci napona navise ili sags kratkotrajni udarci napona nanize...).

Uhkljuchim ja machinu, udjem u os, a ono vecina ikonica (aplikac koje se startuju sa xpom ) iz systray-a nestale: fale avg, zonealarm, unlocker, nvidiacontrolpanel...itd,
odmah potom pojavio se Spybot i njegov cuveni teatimer koji me je pitao sa allow i deny da dozvolim jedno 5 promena u bazi registry koje su se desile, i ja budala:lupko: stavio allow, izgleda da su zato i nestale aplikac iz systraya, ali opet mozda i nisu
usled toga ko zna.

Udjem ja u spybot > mode > advanced mode > tools > system startup > kliknem insert
> pod linked file definisem putanju do zlclient.exe zonealarma pa open
dalje u startup listi selektujem avg_run > edit > ok
> udjem u program files i pokrenem unlocker iz njegovog foldera i u systray mu zadam autostart, ja da resetujem ( e tu se desilo nesto sumnjivo :sceptic: ) kad ono xp-u treba oko 50 sekundi da se resetuje; jedva nakon tog perioda on uspe, ali mu treba dugo obzirom da se pre toga resetovao za 2 sekunde skoro u momentu i da mi racunar ima 2GB RAMA Kingston kao i 600W TruePower ThermalTake PSU
koje radi odlicno.

Pri bootu sve se startuje izuzetno brzo i normalno lako udjem u os svaki put.
Desilo mi se i dosta puta da kad u spybotu odobrim avg, nakon njega unlocker da mi po resetu koji kako sam pomenuo sada stalno traje od 47 do 55 sekundi :mad: avg nestane iz systraya pa da ponovo moram da ga ucinim startnom aplikacijom u spybotu.... isto se par puta desilo i za zone alarm i to u oba admin i user accountima identican problem.

Nakon mnogo reseta i podesavanja u spybotu, konacno mi pokrece avg, zonealarm i unlocker u svim userima, to sto nema u systrayu nvidia panela, kao ni fortemanagera za lg lcd nebitno mi je njih uvek mogu pokrenuti iz start > programs
ali me uzasno nervira sto svaki put od sada kada idem na start > shutdown > reset
osu treba 47 do 55 sekundi sto me iritira i izuzetno je dugo obzirom da mi se pre no sto se ovo desilo resetovao u sekundi.

Skenirao sam ceo hdd sa avg najnov ver i updateovanom konstantno i uredno kao i spybotom koji ima najnovje update u sebi i oba nisu prijavila nista....? kao da im je sve ok!

Posto ne bih da radim reinstalaciju osa xp jer je tog dug i zamoran posao molim bilo koga ako neko zna > za pomoc hitno kako da vratim natrag da mi se komp ponovo brzo resetuje bez pomenutog zahvata koji mi je na poslednjem mestu ...:rupa:
vec sam propao a ne znam kako da se izvucem iz problema :wall: please heeeeeeeeeeeeeelp!

Mozes raznim podesavanjima da donekle ubrzas "spor sistem". Najpre probaj da reinstaliras sve te antiviruse i spybot-ove, ocisti startup listu, defragmentisi sistemsku particuju... itd. Na kraju probaj i sa "Last know good opcijom", mozda ce imati efekta. Zadnja opcija je vracanje sistema u prethodno stanje "system restore", vredi pokusati. Ako nista ne uspe, reinstalacija windowsa ce doneti sve ispravke problema koje sada imas

Kao prvo pomenuo sam da mi se ceo sistem startuje izuzetno brzo do welcome screena i pri ulasku u os, tada apsolutno ceo os radi izuzetno brzo otvarajuci prozore i sve ostale aplikacije, i avg, spybot se startuju za jedan sekund to nije problem.
Kada uradim start > shutdown > reset tada osu treba 47 do 50 sekundi da resetuje sistem i to je ono jedino sto radi sporo, ostalo je sve ok!
Shto se tice system restore lave iskljucen mi je odavno, a bez njega teshko da ce da radi last known good configuration opcija, defragmentaciju c:\ sis particije radim jednom nedeljno prethodno uradivshi disk cleanup iste particije JKdefrag programom, a ne shugavim windowsovim
defragmenterom koji mi nikad nije radio dobar posao....tako da nije u tome sto ti mislis problem,
takodje sam pomenuo da ne zelim niposhto raditi reinstalaciju i da mi je to zaista poslednja opcija ako bash bude stani pani...

Mene zanima da li postoji neko ko zna kako se u bazi registry moze izmeniti da os brze resetuje sistem sa sadasnjih 47 do 50 sekundi na 1 sek kako je i ranije bilo, ne znam mozda je ovo sto kazem i nemoguce, ali ako neko zna kako da ubrzam reset racunara koji je to ranije radio savreno
molim vas za pomoc i odgovor.

hvala ti sasko na svakoj pomoci, ali u mom slucaju nisi bas pogodio, sorry!

Probaj ovo meni je donelo nekih 10-tak sekundi.

C:\windows\
pa obrises prefetch folder, ceo
ume da pomogne.

Mislim da ZA pravi problem. Obriši ZA i probaj onda. Videćeš razliku.

Mislim da ZA pravi problem. Obriši ZA i probaj onda. Videćeš razliku.

Slazem se,ne moras odmah da ga deinstaliras ,procackaj malo po ZA podesavanjima.
Pretpostavljam da je problem u odnosu ZA i tih anti spyware ili AV programa.

Takodje imam taj problem da se welcome screan zadrzava nenormalno dugo,ali samo kada je ukljucena kontrola AV softvera u ZA.Iskljuci to za pocetak pa javi sta se desava.Pozz

Nazad
Vrh Dno