Šta je novo?

XP install problem: da nije u pitanju ploca?

• Začetnik teme Začetnik teme djpaan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

djpaan

Čuven
Učlanjen(a)
16.04.2004
Poena
695
Pokusavao sam da dignem instalaciju XP SP1 na masini (p4 na asusovoj p4b-e hdd 20gb) i totalno me dovodi do ludila.
Naime, prilikom instalacije puca na pocetku sa vec cuvenim page_fault in non_paged area, irql not less or equal..
Do sada sam menjao hdd, menjao memoriju, menjao graficku, menjao intalacioni cd... opet isto
Izvadio sam hdd i na drugoj masini p2 sa shuttle plocom je instalaciju xp-a digao i podesio iz prve.
Vratio sam hdd na prvu masinu, poceo je da dize xp... i resetovao se.
Probao sam i safe mode i resetovao se.
Skinem agp graficku, stavim pci, safe mode... i resetuje se.
Jedini logican odgovor je da je u pitanju ploca. Ili ima jos nekih logicnih odgovora?
Sve ovo ne bi bilo cudno da mi se ovo vec nije desavalo pre izvesnog vremena, takodje sam postavio pitanje, nekako se rezresio problem, ali kako, to ne znam. Jednostavno je krenulo samo od sebe. I tu je bila ploca marke ASUS. AJde pomagajte.
Poz, A.

Ostaje ti samo da probas sa flash-om BIOS-a i da ti se usreci da je do njega. Probaj sa instalacijom XP-a koja nema SP1 u sebi. Probaj i da podignes recimo win2000 ili 98 da bi bio siguran sta te zeza(ili je XP+SP1 ili ploca).
Poz!

Ajd, za pocetak namesti u biosu "default cmos parameters", da vidis da li ce da pomogne.Sto se tice Win Xp, nikad nisam i necu ni probati instalaciju, ako sav potreban hardware nema WinXp logo, tj ako se kompletan hardware, ne namaklazi na Microsoft-ovom HCL ( hardware compatibility list).

Ja tim rezonovanjem nikada ne bih imao XP 🙂
Pola drajvera mi nije sertifikovano, a druga polovina je za Win2000 😀 i sve radi super cool 🙂

zaboravih da kazem da sam i bateriju vadio sa ploce, te vracao njegove vrednosti na pocetak. Probao sam i da dignem 98 i tu isto nije bilo uspeha. I ona je pucala...🙁

Vraćaj ploču i mojne da više :wall: ili još gore :crash:

A da nemas mozda procesor `B` klase ili druge klase kako ih zovu ?
Primetices da je ivica jezgra malo okrnjena, a procesor par evra jeftiniji 🙂

Jesi li proveravao temperaturu ploce, procesora ili neceg drugog recimo cd-a? Takodje ne bi bilo lose i da malo zaviris unutra da li je puno prasine (hoce od prasine da se pregrevaju masine i na kraju prorade termicke zastite)
Pozdrav.

Pogasi sve uredjaje u biosu (zvucnu ako koristis integrisanu, mreznu, com portove, usb ako ti ne treba zbog misa i tastature...) pa onda pocupaj sve uredjaje bez cega komp moze da radi (modem recimo)... onda lepo probaj pa vidi da li ce da proradi

Ako imas u masini TV kartu, iscupaj je do zavrsetka instalacije sistema.
Pokusaj i promenu kartica u PCI slotovima.

Nazad
Vrh Dno