Šta je novo?

XP ili 2k3 server?

• Začetnik teme Začetnik teme Marvin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Marvin

Čuven
Učlanjen(a)
26.09.2002
Poena
620
Pored postojeceg XPa hocu da instaliram jos jedan windows koji ce da sluzi za programiranje. Pod njim treba da radi IIS + VS.net ali takodje i Apache i MySql sever. Dakle da stavim jos jedan XP ili Server 2003? Neki kazu da IIS mnogo bolje radi na 2k3, osim toga XP mi zavrsava posao.
Oba mogu da dobijem legalno na faksu.

Moj glas ide za 2k3. IIS pod XP-om recimo dozvoljava samo jedan web sajt npr., a ima i jos nekih ogranicenja XP-a na koja ces mozda naleteti, a mozda i ne, ali posto vec imas mogucnost stavi 2k3.

10x
ipaq, voleo bih jos neko misljenje.

takodje predlog win2003, obavezno sa SP1.
Ja je koristim ~godinu dana ( u poslednje vreme sa VS.NET 2005 beta) do tada VS.NET 2003, za neke projekte na fax-u ponekad poteram APACHE&MySQL, i za sada sve ide glatko!

Win 2k3, mnogo je stabilniji od XP, a i brzi.

Mene bi zanimalo neko stručnije objašnjenje, zašto je stabilniji i brži?

p.s. inače i ja ga koristim (2k3) 🙂

Pa Poke valjda mozes i sam da osetis razliku izmedju ova dva sistema?

I moj glas ide za 2k3 Enterprise Server + SP1.

ok, ubedili ste me. Bas sam citao o tome da iis i apache mogu da rade na istoj masini, cak i u isto vreme, samo na drugom portu, bas cu da probam

kUdtiHaEX je napisao(la):
Pa Poke valjda mozes i sam da osetis razliku izmedju ova dva sistema?
Pa mogu, i osećam, samo to mi i dalje ne govori zašto je to tako 🙂

posle w2k zaobisao sam XP i silne zakrpe i jos prosle zime stavio w2k3 server
podesen kao workstation je dugorocnije i stabilnije resenje i da nemas glavobolje

poke je napisao(la):
Pa mogu, i osećam, samo to mi i dalje ne govori zašto je to tako 🙂

Pa pogledaj memorijsko zauzece, broj servisa koji su po defaultu ukljuceni...

zar nema server mnogo vise servisa i samim tim vece zauzece?

Pa nemas windows audio, video hardware acceleration, system restore...

meni lepo rade i xp sp2 i 2k3 klot(na poslu). ipak 2k3 mi se najveshe svidja. brze radi, zauzima manje memorije(nema po defoltu vise servisa - ima manje) od xp i manje se pravi pametan. stabilan je 100% znaci resetujem ga samo kad nestane struje. ima windows audio i hardvare acceleration !? a sistem restore mi je potreban ko hemoroid.

Nisam mislio da nema, vec da je po defaultu iskljuceno.
A System Restore se ubacio sa WinXP instalacionog diska, ako bas treba 😉

Poslednja izmena:
fala ljudi, ovih dana pada 2k3. Nego kakvi su stavovi povodom sp za njega? Ne znam gde da ga nabavim u Zr i da li je bas oabvezan?

Marvin je napisao(la):
fala ljudi, ovih dana pada 2k3. Nego kakvi su stavovi povodom sp za njega? Ne znam gde da ga nabavim u Zr i da li je bas oabvezan?
Pa prilicno je obavezan, ili da skines hotfix za MSBlast, inace ces da ga zaradis vrlo brzo cim se zakacis na internet.

SP nije los, ali ume da napravi problema sa plavim zubom i directx-om.... U stvari, glavni problem je nedostatak drajvera za Win2k3. Ipak, bez obzira na to, preporuka za Win2k3, sa ili bez SP-a, zavisno od toga za sta ti treba komp....

Trbonja je napisao(la):
U stvari, glavni problem je nedostatak drajvera za Win2k3.
?
Drajveri za XP bi trebalo da rade normalno pod Win2K3.

Jedan od JAKO dobrih razloga znacajan za sve mreze vece od 10 korisnika je da XP trpi maximum 10 konkurentnih konekcija (M$ ga ogranicio namerno, da bi morao da platish vece pare za Server, naravno). Cini mi se da ovo ogranicenje ide zapravo na 10 IP adresa al' ajd sad... to se ovi M$C ljudi razumeju bolje nego ja...

Server je stabilniji definitivno...

Poslednja izmena:
Dandy je napisao(la):
?
Drajveri za XP bi trebalo da rade normalno pod Win2K3.

Ne svi. Npr. drajveri za nVidia nForce2 plocu koji su pisani samo za XP ne rade kako treba. Dok su drajveri koji su pisani i za Win2k, savrseni. Generalno bi trebalo da rade drajveri sa XP-a, ali je problem sto je Win2k3 u stvari Win2k kome su dodate neke stvari iz WinXP-a i plus jos neke novosti...

jel zna neko neki link ili tako nesto gde su konkretno navedene razlike izmedju XP-a i 2K3?

Vidi ima fora da se obidje tih 10 konekcija na XP-u.mozes da postavis da ih je max 100 ako oces.tako da ta prica pada u vodu.Ako nekog zanima ili mu treba neka se javi pa cu da postujem.

nogga je napisao(la):
Vidi ima fora da se obidje tih 10 konekcija na XP-u.mozes da postavis da ih je max 100 ako oces.tako da ta prica pada u vodu.Ako nekog zanima ili mu treba neka se javi pa cu da postujem.
Jesi li siguran da pricas o istoj stvari?
Ovde se ne radi o onom ogranicenju broja konkurentnih zahteva za TCP konekcijom koje je MS uveo sa SP2.

Trbonja je napisao(la):
Ne svi. Npr. drajveri za nVidia nForce2 plocu koji su pisani samo za XP ne rade kako treba. Dok su drajveri koji su pisani i za Win2k, savrseni. Generalno bi trebalo da rade drajveri sa XP-a, ali je problem sto je Win2k3 u stvari Win2k kome su dodate neke stvari iz WinXP-a i plus jos neke novosti...
Kod mene ti drajveri (za nForce2) rade bez problema, godinu dana, cak i oni SW za IDE 🙂 . Ustvari, radi mi svi drajveri za XP za hardver koji imam.

Nego nesto drugo hteoh da pitam: da li da stavim standard ili enterprise verziju win 2k3?
U cemu je razlika? Treba mi da radi IIS za potrebe asp programiranja

Marvin je napisao(la):
Nego nesto drugo hteoh da pitam: da li da stavim standard ili enterprise verziju win 2k3?
U cemu je razlika? Treba mi da radi IIS za potrebe asp programiranja
Nadji na netu side by side poredjenje 2k3. Razlike su male(s obzriom da koristis kao workstation). Mislim da ti enterprise ne treba.

Nazad
Vrh Dno